Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AlčinkaZ to věřím, ale nikdy nemůžeš vědět jestli to není potřeba. Oni ti prostě něco navrhnou a ty si myslíš, že je to potřeba a pak to tak není. To tě v tu chvíli ani nenapadne ![]()
@Anonymní píše:
@AlčinkaZ
já jsem teda byla velmi ráda za to, že mki zjistili AMH protože alespoň víš jak jsi na tom ze zásobou vajíček..a podle toho by tě taky Dr. stimulovala..
Právě něco říkala že i podle toho by potom MUDr. volila léčbu, což mě takhle zpětně připadá fakt divné…ale dejme tomu…mě to vážně teď připadá, že jsem se unáhlila. No snad aspoň poučení pro příště, vždycky nejdřív si to v klidu rozmyslet, i kdybych měla na 10 minut odejít do čekárny..
@jarunka13 píše:
@AlčinkaZ to věřím, ale nikdy nemůžeš vědět jestli to není potřeba. Oni ti prostě něco navrhnou a ty si myslíš, že je to potřeba a pak to tak není. To tě v tu chvíli ani nenapadne
Práááávě, navíc mě je to tak nějak vážně jedno, jakou tu zásobu mám…nějak totiž nepředpokládám, že bych ve svém věku měla už nějakou šíleně nízkou zásobu vajíček…no příště musím s větším rozmyslem, abych se za chvíli nedivila, kolik jsem už dala peněz tak nějak třeba i trošičku zbytečně :/
@AlčinkaZ Já bych těch peněz nelitovala. Po přečtení pár diskuzí jsem byla až překvapená, že dost holek zjistilo, že na tom nejsou s rezervou zrovna nejlíp. Já si ten test udělat nechala a doktorka mi řekla, že díky výsledku alespoň bude vědět, jak pokračovat potom v léčbě. A podle kombinace hormonálního profilu a AMH mi řekla, že hodně ušetřím na lécích, že to mám všechno dobrý.
@missy-m No ona právě i ta sestřička cosi mluvila, že se potom dá na základě těch výsledů spávně určit léčba, takže toje přesně to co popisuješ…tak snad to nebylo tak úplně k ničemu…trošku jsi mi na to přecejen změnila pohled, takže děkuji ![]()
@AlčinkaZ
opravdu nelituj těch peněz!!! pokud půjdeš do IVF stejně bys ten test musela podstoupit, protože MuDr. tě bude podle tvé hodnoty AMH stimulovat..
znám hodně holek a mladých co mají hoodně nízké výsledky a musí stimulovat mega dávkama..a bez testu by jim třeba při stimulce vyrostlo málo vajuch..
takže nelituj peněz a doufám, že výsledek budeš mít v normě ![]()
@Anonymní píše:
@AlčinkaZ
opravdu nelituj těch peněz!!! pokud půjdeš do IVF stejně bys ten test musela podstoupit, protože MuDr. tě bude podle tvé hodnoty AMH stimulovat..
znám hodně holek a mladých co mají hoodně nízké výsledky a musí stimulovat mega dávkama..a bez testu by jim třeba při stimulce vyrostlo málo vajuch..
takže nelituj peněz a doufám, že výsledek budeš mít v normě
Ok, myslím, že to bude v pohodě, z ultrazvuku mě vždycky MUDr. říkala, že mám v obou vaječnících hodně vajíček každý cyklus…tak jeslti se dá vycházet trošku už jen podle toho, tak je to ok ![]()
Díky za vysvětlení, já prostě jen chvíli přemýšlela, zda to nebylo unáhlené rozhodnutí…nedokážu se dobře rozmýšlet pod nátlakem a snadno se nechám do něčeho vmanipulovat, aniž bych byla na 100% přesvědčená, že to chci…takže ono i do budoucna je to pro mě přece jenom poučení, že si klidně vyžádám 10 minut, abychom to s manželem třeba probrali mimo ordinaci…takové to, že se musím rozmyslet hned okamžitě mě prostě nedělá dobře.
@AlčinkaZ
já ti to řeknu tak..dle mých vaječníků jsem úplně super „nosnice“ mám zásobu vajíček na meega moc dětiček..takže podle toho mě stimulovaly..a ejhle když zjistily u prvního IVF že málo reaguji a vajíček bylo sice dost ale nezralých..
takže další IVF, větší dávky a super počet krásných a zralých vajíček..
a to mám AMH mega vysoké i doktorka se divila, že v prvním cyklu jsem reagovala míň než očekávala..takže opravdu teda alespoň u mě jsem ráda za to vyšetření AMh..
@AlčinkaZ píše:
Tak dneska odebrána další krev na hormonální profil, tak na tyhle výsledky se docela těším, aspoň budu konečně vědět, které teda hormony mám nebo nemám. Dál jsem se trochu možná zbytečně nechala ukecat do zjištění, jakou mám ještě zásobu vajíček za 660,–Kč, ta částka se mě nezdála moc, ale teď si zpětně říkám, že mě to teda až tak nezajímá :/ naopak mám skoro pocit, že to bylo tak nějak, aby už ze mě vytáhli nějakou kačku…:(
Ohledně manžela jsme se nějak nedokázali domluvit na předání spermušáků na spermiogram, neměli volné temríny a v sobotu jedeme na týden na dovolenou, takže to budeme řešit až po té…jenže tam mě vychází ovulka, takže to budeme sexovat především podle tohoa uvidíme, no snad už tam nějaký ten termínek bude…
ahojky,
popravdě řečeno, je toto vyšetření dosti užitečné.
jelikož znám z jiných diskuzí holky (i kolem 20 let, které už jsou se zásobou vajíček „na štíru“, tzn. už mají „vnitřní přechod“ ![]()
takže za mě to určitě vyhozené peníze nejsou a unáhlené rozhodnutí taky nee
navíc výsledky taky nějaký čas trvají, tak můžeš být ráda, že už příště budeš vědět co a jak ![]()
Holky, musím vám tu zase napsat, dnes jsem byla v Repromedě na folikulometrii, bohužel tento cyklus anovulační. Mám výsledky z hormonálního profilu, který je prý zcela v pořádku a z nějakého toho testu AMH viděla, že ho mám vyšší to AMH. Vysvětlila mi to tak, že mám ve vaječnících hodně vajíček (což je dobrá zpráva teda, když do budoucna chceme dvě děti), které mě způsobují anovulační cykly, takže v případě, že by měl manžel spermio v pořádku, tak mě prý zkusí jen zvýšit dávku Clostilu, aby se folikuly laskavě probudili k životu
a snad už by to konečně po tom roce mohlo klapnout.
Holky ještě se zeptám, kdyby měl manžel to spermio špatné, ale u mě je hormonální profil v pořádku, myslíte, že by u nás stačilo IUI? To IVF by bylo zbytečné, ne? Aby ze mě tahali vajíčka - já z něho mám pořád hrůzu totiž :/
Jinak výsledky genetiky taky u obou v pořádku, k tomu bych se chtěla zeptat, ta genetika je o tom, jeslti by třeba děti byli postižené, nebo proč se vůbec zjišťuje? Díííky
@AlčinkaZ
Ahojky, tak to je supr, že máš hormonální profil v pořádku a zásobu vajíček na spoustu dětí. A kdyby pomohla vyšší dávka Clostilu, tak je na mimčo zaděláno ![]()
S tím špatným spermiem by mě to taky zajímalo, protože to vypadá, že to bude náš případ. Po operaci se mi cyklus asi konečně objevil a mohl by snad teda fungovat, ale manžel měl horší výsledek, tak jsem zvědavá, jestli tady s tím má někdo zkušenost a poradí. Taky se IVF dost bojím a říkám si, že když bych byla v pořádku já, že snad nemusím podstupovat takovou drasťárnu.
Tak držím pěsti, aby měl manžel spermio na jedničku a povedlo se vám ukázkové miminko ![]()
@missy-m Moc děkuju za takovou podporu, já si pořád říkám, že jsme oba dva zdraví, ani jeden nekouříme, v alkoholu si nelibujeme, sportujeme, jíme taková normální jídla, i spíš zdravá - tak že by to spermio mohlo být taky ok. Navíc jsem ráda, že jsme konečně našli termín a jde spermušáky odevzdat tento čtvrtek ráno
Snad začátkem příštího týdne budou výsledky. Já čekám tak za 14 dní MS a potom jupííí, už se to snad konečně někam pohne, min. nám stanoví Repromeda nějaký plán k našemu vysněnému štěstíčku. Holky, jen kdyby to všechno tak strašně dlouho netrvalo…
Jinak přesně, taky doufám, že se budeme moc IVF vyhnout, jako v nejhorším, taky bychom to zvládli, nebo já, o tom mužíkovi to až tak není :/, ale tak strašně nechci. Opravdu si pořád říkám, že pokud je HP v pořádku, tak snad nemusímeee. Doufám, že ten spermiogram bude hotový brzo a už budem vše vědět.
@AlčinkaZ píše:
@missy-m Moc děkuju za takovou podporu, já si pořád říkám, že jsme oba dva zdraví, ani jeden nekouříme, v alkoholu si nelibujeme, sportujeme, jíme taková normální jídla, i spíš zdravá - tak že by to spermio mohlo být taky ok. Navíc jsem ráda, že jsme konečně našli termín a jde spermušáky odevzdat tento čtvrtek ránoSnad začátkem příštího týdne budou výsledky. Já čekám tak za 14 dní MS a potom jupííí, už se to snad konečně někam pohne, min. nám stanoví Repromeda nějaký plán k našemu vysněnému štěstíčku. Holky, jen kdyby to všechno tak strašně dlouho netrvalo…Jinak přesně, taky doufám, že se budeme moc IVF vyhnout, jako v nejhorším, taky bychom to zvládli, nebo já, o tom mužíkovi to až tak není :/, ale tak strašně nechci. Opravdu si pořád říkám, že pokud je HP v pořádku, tak snad nemusímeee. Doufám, že ten spermiogram bude hotový brzo a už budem vše vědět.
Ahojky, nemyslím si, že to je jen ve zdravým způsobu života.. můj přítel kouří denně 20 cigaret, co se týče zdravého životního stylu - o tom nechce ani slyšet - a spermio má výborné.
Ale každopádně, držím pěstičky, ať to vyjde.