Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@veri77 Já sem na dosátí byla naštěstí v pátek tak sem se dávala do kupy přes víkend jenže sem ve finále po týdnu v práci stejně odpadla,aha tak snad to vše brzy přejde když je to k tomu,aspoň zas víš proč to je když už nic.No tak jak bych začala s mám PCO 2 stupeň zkoušeli nám dělat xkrát i přes neůspěch IUI,v sanusu teda abych upřesnila,no a první cyklus IVF bylo jedno embryo ale nechytlo se,dále opět x IUI k ničemu,druhé IVF se konalo jen do odsátí vajíček,druhý den jsem si volala a bohužel vajíčko nemohli oplodnit nebylo kvalitní,takže moje nervy v háji,no nic měla následovat pauza a pak zas cyklus IVF jenže mezi tím x IUI a to už se chlap naštval zkontaktoval tu známou o které ví že byli v Brně kde byli a zda by nám dala kontakt.Tam vyšetření což sama znáš z krve nás obou,plus chlapa spg,ihned že IUI vůbec ne ztráta času a peněz a začal se řešit cyklus IVF v květnu odsátí mezi tím2 ms a transfer který se povedl ale v 6 TT dopad tak jak dopad,a teď mě čeká druhý transfer,tolik o naší cestě CARAMA, před tím jsem chodila od 14 na gyndu k jedné doktorce krz nepravidelný cyklus pak přišel chlap po letech a snažení o mimi jenže doktorka mi nebyla po čase schopna říct proč to nejde a nějaká vyšetření nebo spg nic,tak mi kamrádka dohodla jejího gynekologa že je u nás vyhlašený hned po 2 návštěvě se zjistily Pco asi rok nás zkoušel s clostikem a pak už mě objednal do sanusu no a dál už to znáš.....
@veri77 ufff
já jsem s manželem částku raději ještě neřešila.A tu částku se dozvíme při té první konzutalci?Nebo až po těch vyšetření? Když by nám řekli třeba napr.80 000kc o kterých víme, že teď dát nemůžeme tak můžeme třeba říct že tu léčbu odložíme prozatím?
@Safinol Ja te obdivuju, panejo, mas toho za sebou hodne a zivot te taky vubec nesetril…jsem rada ze jsem narazila na tuto diskuzi, aspon si mam s kym popovidat. Vis, nevim jak to mate vy, ale v nasem okoli nikdo nevi co prozivame a cim si prochazime, akorat mobe segra, ktera mi moc pomaha, i kdyz to sama ma tezke.
@saiimona az po vysetrenich vam povi co doporucuji za lecbu a daji kalkulaci. Pak je na vas, zda s tim budete souhlasit nebo ne.
@veri77 není to lehké ale mám dobrýho chlapa nevzdává to semnou a jdem do toho vždy spolu,u nás to ví příbuzenstvo,rodiče i okolí,dost nás podporují,bohužel sem se i setkala se slovy není divu že jim to nejde když má vaječníky zarostlý v sádle no ale tyhle lidi pro mě sou jen k smíchu vědí kulový a nejvíc melou,ale co neděláme to pro ně ale pro nás ![]()
A ještě se zeptám,zda nemá někdo zkušenost nebo to tak lze.. když by byl problém po hormonální stránce u mně s nedozravanim vajíček..lze podstoupit „jen“ stimulaci a pak zkoušet přirozeně doma?Jako např.při užívání Clostibegytu?Jako nastartovat jen ty vaječníky?
@Safinol Lidi dokazi byt pekne zli a cloveku ublizovat. Ano, spravne to beres, nevi cim si clovek prochazi, takze jednim uchem tam druhym ven… Ja jsem zas hodne hubena, minuly tyden jsem zhubla jeste 3kg z toho stresu,nemohla jsem jist nic,jak me to polozilo…ted uz se davam do kupy
@veri77 víš co každý je nějaký a nikdo nevi proč je člověk třeba hubeny a nenabere ani kdyby nevim co dělal a někdo silný a taky nezhubne a mě řekli že já až odbourám všechny ty léky že to pude jenže to blbcoj nevysvtětlíš,nedívím se ti můj chlap za ten víkend co sem byla v nemocnici krz ten potrat zhubl 4 kg
@Safinol s blbcem se nema cenu hadat, kazdy jsme nejaky a kazde telo ty davky hormonu zvlada jinak..ja verim, ze repromeda je dobra klinika a ze nam tam pomuzou
@saiimona píše:
A ještě se zeptám,zda nemá někdo zkušenost nebo to tak lze.. když by byl problém po hormonální stránce u mně s nedozravanim vajíček..lze podstoupit „jen“ stimulaci a pak zkoušet přirozeně doma?Jako např.při užívání Clostibegytu?Jako nastartovat jen ty vaječníky?
s tim neporadim, u nas je problem na strane manzela. Ale uvidis, jaka vam navrhnou reseni. S tou cenou, nam byla udelana kalkulace na cca 30.000,– ale my si priplaceli za metody vyberu kvalitnich spermii, a vse se stale nabalovalo, takze aktualne jsme na 55.000,– alespon jsme z Brna, tak usetrime na doprave
jinak ja jsem aktualne 4.den po KET, takze cekam na vysledek, zda se nam prvni pokus podari.
@saiimona původní kalkulaci udělali při druhé konzultaci - cca 47.000,– ale to bylo jen do doby vložení, následné léky nepočítali. Pak se nakupilo hodně vajíček a při dalším vložení chtějí 7.500,– .Teď beru utrogestan a lepím climaru, to vychází cca 1600,– na 10 dní. Byla jsem celkem na dvou pokusech, druhý úspěšný. Jak jsi navrhovala pouze nastimulovat a pak zkoušet přirozeně jsme zkoušeli ještě u mojí doktorky, ale neúspěšně. Problém byl jak u mě PCO, tak u manžela 5% funkčních. Clostilbegyt jsme taky zkoušeli, ale ani záchvěv účinků, vůbec jsem na něj nereagovala. @Safinol ty bolesti byly první 4 dny hrozny, snažila jsem se nejíst a nepít, protože mi museli doma pomáhat i s cestou na záchod.. @veri77 hlavně se dát trochu dohromady a být v klidu. Mě při prvním pokusu skončila půlka rodiny na jipce a bylo to hodně zlý, tomu jsem přisuzovala neúspěch. Teď jsou sice všichni na neschopence, ale mimo ohrožení života, takže jsem relativně v klidu a nestresuju.
@nika5555 my bydlíme kousíček od Brna, takže dojezdově naprosto v pohodě
Jsem zvědavá co nám řeknou… ale bohužel v současné době nemůžu dát 100 000 Kč, platíme ještě dcerce rehabilitace. Mně je hlavně záhadou, že u prvního těhu zabral Clostík hned napoprvé a u druhého to nejde…
Juuu tak to moc držím pěstičky, aby to vyšlo! ![]()
@Eileen9 Můžu se zeptat, čím tě stimulovala tvá Mudr.? Mně Mudr. řekl, že jedině ten Clostik a eventuálně lze připíchnou Pregnyl pokud se vytvoří folikul, ale u mně žádný nebyl
A v druhé polovině cyklus jsem měla Duphaston.Vlastně CLostík jsem měla 3-10 DC a od 19 DC- 23 DC jsem měla Duphaston. Mně právě naposledy Mudr. taky řekl , že se mu zdá, že ten jeden vaječník je polycystický ![]()
@Eileen9 Taky me nebylo nejlip ale uz je to za mnou tak snad bude uz jen dobre
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď