Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak určitě začne brzy stimulace. Myslím, že se bude čekat jen na mesicky a půjdete do toho.
@nurse.007 píše:
Tak určitě začne brzy stimulace. Myslím, že se bude čekat jen na mesicky a půjdete do toho.
tak to by bylo fajn, jsem si to mohla naplánovat líp, když tam půjdu, tak budu 6DC..
@Andrej29 každý to má jinak, ale já si začala od prvního dne píchat injekce a brát prášky a tak, ale všechno ti podrobně vysvětlí a naučí. Záleží na výsledcích co budeš mít jak jsi psala, že něco máte už hotové, ale i tak si myslím, že krev vám stejně budou brát na určení hladiny hormonů atd…Já v říjnu půjdu na třetí IVF teda na konzultaci před ním. Doufám, že se mi do té doby srovnají měsíčky a bude vše ok.
@nurse.007 píše:
@Andrej29 každý to má jinak, ale já si začala od prvního dne píchat injekce a brát prášky a tak, ale všechno ti podrobně vysvětlí a naučí. Záleží na výsledcích co budeš mít jak jsi psala, že něco máte už hotové, ale i tak si myslím, že krev vám stejně budou brát na určení hladiny hormonů atd…Já v říjnu půjdu na třetí IVF teda na konzultaci před ním. Doufám, že se mi do té doby srovnají měsíčky a bude vše ok.
já mám hormonální profil v pořádku (akorát mírně zvýšený prolaktin), jinak vše ok, ovulace probíhá, sliznice taky ok, můj doktor je se mnou prej spokojenej
, akorát ty spermijky, to jsou prevíti ![]()
A ty jdeš do třetího IVF? To moc držím palce, ať se zadaří, musí to být náročný na psychiku..
@Andrej29 no myslím, že si vás budou stejně kontrolovat i na HIV a tak. Je toho hodně a je lepší, že to dělají preventivně. Jdu do třetího no. První se vůbec neuhnízdilo a po druhém jsme čekali trojčátka, ale dělali nám redukci na jedno miminko, o které jsme bohužel ve 22tt přišli kvůli předčasnému odtoku plodové vody a kvůli této zkušenosti už si příště nechám zavést jedno embrijko a ne dvě.
A co máte se spermijkama?
@nurse.007 tak to je mi moc líto ![]()
a ty spermijky: nízká koncentrace jen 8 mil., nízká pohyblivost (progresivně pomalu pohyblivé 18%, neprogresivně 20% a morfologie 4%. Takže všechno špatně.. ![]()
Pořád se ale uklidňuju, že pořád nějaký jsou ![]()
@Andrej29 děkuji.
tak to je hlavní, že nějaké jsou. My jsme azoospermie takže skoro nic, i tak teda šikovná paní co je v laboratoři. Vždycky i z toho nic něco našla.
@nurse.007 jsem si zrovna přečetla celej ten tvůj příběh a klobouk dolů, čím sis musela projít, strašně moc moc ti přeju, aby to teď vyšlo
A URČITĚ VYJDE
Taky si myslím, že by v tom byl čert, aby tam těch pár šikovnejch nenašli ![]()
@Andrej29 hodně mi pomáhá to, že to jednou vyšlo tak musí znovu a snad se šťastným koncem a plnou náručí. Právě už se nemůžu dočkat konce října, abych už měla pocit, že proto něco dělám. A máš pravdu MUSÍ TO VYJÍT. Stejně tak tobě, spermijky budou neboj a i tak bych doporučila MACU tu bral manžel a přece jen máme rok od roku ten nález aspoň o malinko lepší.
@nurse.007 Jak říkáš, jednou to vyšlo, vyjde znovu, určitě ![]()
Tak MACU už zobe, hned po tom spermiogramu jsme ji pořídili, ale je pravda, že občas zapomene, to víš, je to chlap, pořád abych mu to připomínala ![]()
Konec října je za chvilku, to ti uteče
a vůbec mně, já už jedu 25. Taky jsem strašně zvědavá na tu cifru, co nám za to vypočítají, ale co bychom pro to vytoužené mimčo neudělali na druhou stranu…
@Andrej29 jo jo chlapi
já to svému taky pořád připomínala. Je po tom ten tvůj taky tak nadržený? Já jsem mojemu říkala, žeje to snad i s viagrou, že to už není možné. 25 to už je za chvilinku. No záleží jaký budeš mít protokol, léky a všechno okolo, ikdyž to pojišťovny částečně hradí jsou to dardy peněz. Nás to poslední i s redukcí vyšlo něco málo přes 40 tis. Redukci pojišťovna nehradila a to bylo osm tisíc tak asi tak no. Bála jsem se minulé stimulace jako blázen, ale ted si říkám, už abych si ty injekce zase píchala.
@nurse.007
. No, my se vidíme, vždycky týden a pak týden ne, takže se vidíme vždycky rádi, těžko říct, jestli za to může MACA ![]()
Tak z těch injekcí mám taky trošku strach, ale zvládly to všechny, zvládnu to taky
. Já se na to snad začnu taky těšit
. Ppočítám, že nás to bude stát něco málo před 20000, musíme mít ICSI, takže takovej můj hrubej odhad.
@Andrej29 vůbec se ničeho neboj. Je to celé v pohodě i ten odběr se dá zvládnout. Každá to má jinak. Já se těším, ikdyž jsem měla celkem bolesti, ale už tapředstava že tam zas jezdím a dělám proto něco. Třeba se tam někdy i potkáme
. Vím, že něco přes 17 tis. jsme dávali zálohu před ET. Tyto zákroky jsou celkem drahý.
Holky, celkem si to pamatuju přesně:
hormony v injekcích 6000 - placeno průběžně po 2 - 3 tisících, dle toho kolik dávek mi dali
záloha na ivf 1000
v den odběru vajuch placení ISCI a prodloužené kultivace - 10 000 + 5000
- a ještě jsme platili za vyšetření krve manžela 1500
Přeju hodně štěstí aŤ IVFka vyjdou.
My máme první dítko po ivf a druhé přišlo přirozeně ![]()
@Dita01 Tak to je hezké. Já tak nějak jsem doufala, že by se mohlo ted i zadařit přirozeně, ale zase když je problém i u manžela tak nevím, ale stát se může cokoli ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.