Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ony to řeknou deti. Me kluci taky říkají kdo jak zlobí. To nemusí byt od ucitelek… A rodice si to pusti dal. Nereste to, hold kazdy nemá nejhodnější dítě. At si lidi trhnou… A at se vam prcek zlepsi.
@Cuddy pochybuji, ikdyž je všechno možné. Spíš bych to tipla na učitelky, protoze se chtějí syna zbavit - pár důvodů je oprávněných, ale zbytek je jen o jejich lenosti a pohodlnosti
POchybuju, že by to rozšiřovaly učitelky. Spíš si doma děti stěžují rodičům a ti to pak šíří dál - a s tím nic neuděláš.
Pochybuji že to šíří učitelky, to řeknou děti a pokud dítě fakt zlobí tak tím spíše se děti doma pochlubí ![]()
No tak to dítě tam není samo, má tam ještě 26 vrstevníků, kteří už umějí mluvit a řeknou doma co a jak.
Pokud je syn nějak postižený, tak bohužel na čele to napsané nemá a lidé po tom nějak do hloubky nepatraji. Myslím, že to je jeden z mnoha těžkých údělu matky jiného dítěte, že na něj v určitém věku lidé koukají jako na zlobiveho. Pokud jeho stav je trvalý, tak za pár let okolí pochopí, že to není výchovou.
To jsou různé úhly pohledu, ty píšeš učitelky jsou pohodlné a líné.. oni si můžou zase říci „ona není schopna vychovat své dítě“ když ostatní ano… Rozhodně bych nesoudila ani jednu stranu. A mimochodem, dcera mi také doma řekne kdo ve školce zlobí.
A ty si myslíš, že se o tom ostatní spolužáci doma nezmíní? Kluk každou chvilku přijde s tím, že nějaké dítě zlobí. Když tam měli jednoho, který byl dost nevychovaný, tak mi o tom, co zase vyváděl, říkal každý den.
Takže být tebou bych místo učitelek řešila vlastní dítě, proč si na něj stěžují a sanžila se to napravit ![]()
@Anonymní píše:
Anonym z osobních důvodů.
Syn začal chodit v září do školky, má tam problémy, bude muset prestoupit pravděpodobně do speciální školky. A já slýchám od známých, že syn prý ve školce zlobi, neposlouchá, že je nevychovanýŘíkám si, jestli učitelky můžou pouštět takové informace o mem synovi mimo školku? Dost mi to vadi a ted nevím, jak to řešit, protoze samozřejmě nevím, kdo to pouští ven
a mluvíš s těmi učitelkami? to je hodně důležité.. já si vždy paní učitelku vyslechla a ono ji to trochu uklidnilo a kolikrát jsme přišly společně na to co a jak změnit - ona ve školce a já doma..
ale tedy to bylo až v té druhé školce.. taky jsme měnili.. a doporučuju - stejné dítě, jiný přístup, rozdíl markantní..
Nase to vzdy vyklada hned v satne na cele kolo, kdo zlobil, kdo jecel, ze Maruska nechtela jist, ze Vasik kaslal a ze s tim se ma byt doma, protoze je nakazi atd., fakt bych na ucitrlky nesazela
@Tarinka píše:
Nase to vzdy vyklada hned v satne na cele kolo, kdo zlobil, kdo jecel, ze Maruska nechtela jist, ze Vasik kaslal a ze s tim se ma byt doma, protoze je nakazi atd., fakt bych na ucitrlky nesazela
Ty děti jsou všechny stejný
my se doma dozvíme i to, že paní učitelka kouká do tabletu, když děti po obědě spinkají
a že Vašík zlobil, Nelinka nepapala polívku a Nikolka nechtěla malovat a a a… ![]()
Já když synovec přišel ze školky, jsem se ho vždy zeptala, jak bylo… A on mi v tu ránu vždy hned vyprávěl, že tam nějaký kluk zlobí a co mu všechno provádí atd.. Takže to spíš ty děti ![]()
Já bych velkou chybu nehledala v učitelkách. Moje dcera mi doma také vypráví, kdo co dělal ve školce. O těch nejzlobivějších mi říká každý den, co zas provedly.
Já bych promluvila s učitelkou a snažila se dítě doma podle toho víc vychovávat, aby nedocházelo k „problémům“ i v druhé školce.
Myslím že to řeší spíše děti…od nich se to dozví jejich rodiče..
neřešila bych to, zvlášt když už jdete stejně jinam..
a jinak, POKUD by to řešili učitelky, myslím že tohle je téma které klidně mužou..není to nic osobního, ani intimního ne ![]()
Myslím že každá učitelka si mezi kamarádkami postěžuje jak má těžkou práci a vypráví historky..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Anonym z osobních důvodů.
Říkám si, jestli učitelky můžou pouštět takové informace o mem synovi mimo školku? Dost mi to vadi a ted nevím, jak to řešit, protoze samozřejmě nevím, kdo to pouští ven 
Syn začal chodit v září do školky, má tam problémy, bude muset prestoupit pravděpodobně do speciální školky. A já slýchám od známých, že syn prý ve školce zlobi, neposlouchá, že je nevychovaný