Řev, ryk, hysterie - jedeme na dřeň

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1865
25.12.11 21:33

Silky, vím, jak se cítíš, mám doma něco podobného. Syn (4. měsíce) od narození vyžaduje neustálou pozornost, nic ho nebaví, hračky si prohlíží, jen když jsem u něj. Když nemá, co chce, chytá hysteráky a vydrží řvát opravdu dlouho. První tři měsíce jsem nemohla na záchod, najíst se, vysprchovat. Manžel má často noční a nemohl mi pomoct. Malej spí podobně jako tvoje dcera, stačí mu tak 9-10 hodin, dneska třeba jen osm, přes den 2× 20 minut a chvíli v kočáru. Byli jsme u pediatra i neurologa a bylo mi řečeno, že některé děti prostě spí míň.
Snažila jsem se synovi maximálně věnovat, pořád ho nosit a zabavovat. Za pár týdnů jsem zhubla dvanáct kilo a začala jsem přicházet o mlíko. Navíc má syn ve čtyřech měsících skoro osm kilo a do nosítka nesmí kvůli problémům s krční páteří. Může jen klubíčkovat. Takhle to dál nešlo a tak jsem si řekla, že v rámci udržení kojení a svého zdravého rozumu si musím vyhradit čas na svoje základní potřeby, hlavně na jídlo. Pokaždé, když jdu od něho pryč a začne brečet, opakuju si, že to dělám pro něj, trochu pláče je pořád dobrá cena za možnost kojit. Opakuju si: jsem dobrá máma, mám náročné miminko, a abych se o něj mohla dobře postarat, musím se postarat i o sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
26.12.11 17:26

holky,klobouk pred vama dolu..jste neuveritelne statecny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
26.12.11 19:47

Maminky holky,

děkuju vám, opravdu mi to přečtení pomohlo.

Víte, já už jsem psychicky na dně, protože když Vája ječí, nepopadá dech a já mám co dělat, abych ji unesla (lukuje, vzpíná se, nožičkama se opře o podložku a vypne se celá), takže jsem vyřízená.

Včerejší noc jsme spali u tchánovců, můj tchánek je tvrdá povaha, v tom nejlepší slova smyslu, když dneska začala Vája hysterčit, tak jsem ji na chodbě strčila do kočárku a houpala, broukala, hladila, kodrcala, nic nepomáhalo, už jsem zase natahovala, on za mnou přišel, vystrčil mě do obýváku a statečně 15 minut drncal, dokud nezabrala (sice jen na 20 minut, ale bylo TICHO). Je fajn, ikdyž spolu v pár věcech nesouhlasíme, je fakt prima. Říká mi, že jsem hrozně hodná a že bych ji už měla nechat vyhysterčit, vyvztekat. Jenže já na to nemám povahu.

Prostě jsme celé dva dny nosili - já, tcháníci, manža. Nejvíc vydržel tcháník, je to veliký chlap s velkou silou, hojdal, držel, pomáhal s přebalováním.

Tchýňka taky bezva, ale jsme konstitučně tak nějak obdobně, takže po deseti minutách nám Vája pomalu vypadává z ruky…

Ke všemu mi Vája začala zase blít, občas obloukem, nebo tři hodiny po jídle, takže hysterický a ublitý dítě - prostě už mám občas touhu být v blázinci na samotce…

Budu se těšit na vaše další rady, tipy, názory - DĚKUJI VÁM!!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
787
26.12.11 19:51

máš můj obdiv,já bych byla ve cvokhausu :(
Když jsem měla malé já,byli jsme přestěhovaní v cizím městě,manžel jezdil pracovně pryč a já tady nikoho neznala.Malý mi do 10 měsíců permanentně řval a řval a protože jsem na to byla sama,skončila jsem z vyčerpání na antidepresivech.Teď jsem těhu po 11 letech znova a doufám,že se mi narodí klidné dítě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1906
27.12.11 12:48

Silky, drž se a bud ráda, že máš tak chápavé tchánovce. Já jsem k tomu stresu co jsem měla s miminkem ještě poslouchala od obou chytré řeči, že si za to můžu sama, že jsem ho naučila se chovat, pak když byl starší, že jsem na něj měkká a že mu mám dát na pr..l ( radil tchán ). Ty řeči mi teda nepřidaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí