Řev, ryk, hysterie - jedeme na dřeň

Silky123
24.12.11 20:27

Řev, ryk, hysterie - jedeme na dřeň...

Ahoj holky,

já vím, že je jeden z nejdůležitějších a nejkrásnějších svátků v roce, ale dítě konečně tak nějak spinká, manžel chrupká u bedny, tak mám čas i já…

Už jsem to tady řešila, ale pořád nic. Maličká (tedy na necelých šesti měsících má devět kilo) řve, hysterčí, ječí, nemůže popadnou dech - a to pokaždé, když jí nevěnujeme 1000% pozornost. To znamená - nejsme nad ni sklonění tak, aby nám viděla do očí, hračky ji nebaví, ještě zabírá nošení, ale to už je pro mě dost fyzicky náročný. Předevčírem jsem ji s jednou přestávkou nosila 2,5 hodiny, ráno jsem se nemohla hnout.

Ještě ke všemu je Vája nespavec - max 3×20 minut, zabírá snad jen kočár, jenže bydlíme v horách a já nevydržím denně jezdit 4 hodiny v tý zimě, čvachtě a tak. Doma mi nezabere, balkon nezabírá. Takže se jí musím věnovat z očí do očí, či v náručí tak 8 hodin denně, jsem z toho frustrovaná a opravdu hodně vyčerpaná, úklid nehrozí, začíná až po hodinovém uspávání. V noci spí taky mizerně, na neuru nám napsal Atarax (doufám, že to mám správně), ale ještě jsem se neodhodlala to Váje dát, mám strach, protože ke všemu strašně blindí (klidně i tři hoďky po jídle, reflux nemáme, za to jsme na mlíku Neocate…), šátek jsem zkoušel s dulou, ale ani dvě jsme ji nezvládly zavázat, zkoušela jsem nosítko, tedy jen 2×, ale to se jí moc nelíbilo, chce být opřená o má prsa, aby viděla ven, a pak je spokojená…

Ty prášky jí mudr napsala, protože máme za s sebou dny, kdy za 24 hodina naspala třeba jen 7 - 9 hodin. Ty procházky jsou stížené tím, že díky tomu, jak Váju nosím, tak už jsem měla límec a na koleni ortézu. Nemůžu jít na záchod, najíst se, nic… Jsem vlastně na Váju pořád skloněná nebo ji nosím, místo aby se vše zlepšovalo, je to pořád horší a horší, brečím, když už jsem úplně vyčerpaná a nevyspalá, tak se Váji ptám, jestli je u nás opravdu tak strašně špatně, tak tak na mě jen kouká a nic nedělá…

Nechci ji nechat vyřvat, ale už to fakt nedávám…

Promiňte, je to dlouhé, ale je to tak děsné, že už nemám chuť se ani radovat a strašně se za to stydím…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2183
24.12.11 20:37

to musi byt desne narocne a vycerpavajici. a na neurologii jinak ok ? ja bych zkusila homeopata. pak zkus zaprahnout.pribuzenstvo a kamradky aby sis mohla odpocinout protoze unavu stres a vycerpani se prenasi na dite a jen to bse zhorsuje. drzim palec at je lepe.
mimochodem ja kdyz byla kojenec dostala jsem rohypnol jinak by me moje mama asi uskrtila byla jsem pry hrozna a.nespavec. takze tech leku hych se moc nebala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
24.12.11 20:39

ahoj silky,no,to je teda mazec..mne mala zacala v sesti mesich prudit,i kdyz jsem se ji venovala,nic ji nebavilo,hracky odhazovala..preslo ji to asi po trech tydnech.ted s ni chodim ven s kocarkem,kdyz nespi,abych ji zabavila.zajedem do globusu,do obchodniho centra..mala cuci a je spokojena.co ale na horach,ze?jo,do pul roku cca mi taky spala pres den bidne - 3 x denne pul hodky po uvozeni v kocarku.ted se to zlepsuje,zacala spat i v postylce-potrebuje k tomu usinacka z ciicca.asi musis vydrzet,ale rozumim ti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
24.12.11 20:44

Děkuji, asi už nám nic jiného nezbude, protože teď začaly asi růst zoubky a to je teprve rodeo, předposlední dvě noci jsem spala následovně - z úterý na středu - co půl hodiny vzhůru, ze středy na čtvrtek jsem nespala - než jsem stačila zabrat, tak zase ječela, a tak to šlo celou noc, ve čtyři ráno jsem to vzdala…

Já jsem strašně chtěla miminko, první mimísek mi umíral v děloze, tak mi ho museli vyoperovat, o to víc jsme byli s manželem šťastní, když jsme se dočkali druhého miminka, nelituju ani vteřinu, jen se stydím, že se neraduju, nejde mi to, protože už jsem psychicky zdeptaná. Mám úžasného manžela, který pomáhá, jak může, jenže je od rána do večera v práci, aby nám nic nechybělo, když přijde, pomáhá mi s úklidem, věší prádlo, nakupuje. S Vájou vydrží tak hodinu, pak už je vytočený, protože nemá ponětí, proč pořád řve, vždycky říká, že mě bezmezně obdivuje, že to ještě po těch pěti měsících dávám v klidu a bez křiku, fyzického násilí …

• Citovat
  • Upravit
1112
24.12.11 20:51

Silky, najdi si dobrého homeopata. Je to nejjednodušší a nejúčinější cesta, jak takovým dětem pomoct.
A není od věci nechat si vykoumat i něco pro sebe, musíš být ve velkém stresu, což samozřejmě má zase zpětně vliv na holčičku, takže se to navzájem tak pořád potencuje a ovlivňuje.

Příspěvek upraven 24.12.11 v 20:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
24.12.11 20:52

jsi statecna..on to clovek vydrzet musi,ale je to fakt na psychicku..o nejakym uzivani matersky teda nemohla bejt rec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
24.12.11 20:53

silky,ale ty homeopatika bych taky prubla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
24.12.11 20:57

Jo a teď jsem dočetla, že rostou zuby, mému synovi na to výborně zabíraly čípky, taky homeopatické, jen bohužel nejsem teď schopna si vzpomenout na názem, myslím, že to bylo něco od V, ale když se optáš v lékárně, tak budou vědět.

K tomu Ataraxu, jsi si jistá názvem? Můžu se optat, jakou dávku ti lékařka pro malou předepsala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
24.12.11 20:59

Pořád jsem ještě homeopatičku neprubla, ale mám na ni kontakt a když už zklamalo všechno, tak ještě zkusíme tohle.

Na neuru nám bylo řečeno, že je malá dost napřed a že to musím vydržet, jenže tohle je k neudržení, je mi to trapný napsat, ale mám obavu z každého dne..

• Citovat
  • Upravit
1112
24.12.11 21:02

A poslední postřeh: neustále křičící miminko je jedna z nejnáročnějších situací v počátku rodičovství. Je to veliký nápor na nervy, takže milá Silky, vůbec si nevyčítej, že máš dost :lol: je to úplně přirozená reakce vyčerpaného mateřského organismu.
Atarax je oblbovák, když ho malé dáš, pravděpodobné ji tím hezky utlumíš, ale nevyřešíš příčinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1112
24.12.11 21:03

Silky, je to konstituční homeopatka? To je hodně důležité, ten rozdíl mezi někým, kdo má rychlokurz od Boironu a kdo má za sebou několika leté studium na homeopatické fakultě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
24.12.11 21:05

ty cipky jsou viburcol - a nam dosti pomahaji kdyz jsou zuby nebo neni ve sve.kuzi dam na noc a dobry ale je.pravda ze ja mam hodne fakt hodne dite.

ty prasky z te neurologie jsi uz vyzkousela a nezabrali ? sla bych znova.k mudre. muze to prejit za tyden ale i za dyl a ty by sis mela odpocinout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
24.12.11 21:07
Aghata píše:
Silky, je to konstituční homeopatka? To je hodně důležité, ten rozdíl mezi někým, kdo má rychlokurz od Boironu a kdo má za sebou několika leté studium na homeopatické fakultě.

Agatho - to nevím, je to lékařka klasická, která se věnuje i homeopatii, ale dostala jsem na ni doporučení od duly, tak by snad nedoporučovala někoho, kdo moc neumí…

• Citovat
  • Upravit
Silky123
24.12.11 21:09
marieondatra píše:
ty cipky jsou viburcol - a nam dosti pomahaji kdyz jsou zuby nebo neni ve sve.kuzi dam na noc a dobry ale je.pravda ze ja mam hodne fakt hodne dite.ty prasky z te neurologie jsi uz vyzkousela a nezabrali ? sla bych znova.k mudre. muze to prejit za tyden ale i za dyl a ty by sis mela odpocinout.

Já jsem jí ty prášky nedala, protože mají tolik vedlejších účinků, že mě to až vyděsilo, a to jsem se ptala mudr, jestli to je OK a není to nějaký humus, říkal, že to je v pořádku.

Víš, můj tatínek má parkinsona, ty léky parkinsonici brát nesmí, a bráška je těžký diabetika, je na pumpě, taky diabetici musí být velmi opatrní. Jenže kdo může říct, co si Vája geneticky od nás vzala, takže to je to, proč váhám a nechci jí to dát…

• Citovat
  • Upravit
31594
24.12.11 21:10

Neexistují jen dvě varianty - vyřvat a skákat jak trotlík. Stanov si nějaký limit, podle mě je ideální 10min a podle situace ji nech plakat 1-10min. Zkrátka když dřepím na záchodě, tak dítě musí počkat. Když krájím maso a mám špinavý ruce, musí minimálně počkat, než si je umeju. Chápu, že mimino potřebuje mámu, ale všeho moc škodí. Vyřvat bych nenechala, ale aspoň mu dám možnost, jestli by se náhodou neuklidnil sám, jak jinak se to má naučit.
A zkus se naladit na postoj „dělám co můžu, ale nohu si za krk nedám“, ne že by pak míň brečela, ale tobě bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí