Revize dělohy, potřebuji se vypovídat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
45
15.6.10 18:02

Já jsem byla na revizi 6.1. a zatím to teda fakt nepřebolelo. Čekali jsme půl roku a od příštího měsíce se můžeme snažit. Doktor mi nasadil Duphaston (od 17 dne MS 10 dní). No zatím jsem po něm trochu přibrala a možná mi to obalilo nervy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9749
16.6.10 10:21

je mi luto vsetkych vasich strat… tiez som tym sama presla uz 3×…

chcela som vam len napisat, ze revizia maternice nie je vzdy bezpodmienecne nutna, treba dat cas svojmu telu a prirode, aby skoncila co zacala. cele zotavovanie je potom o inom, aj po psychickej aj fyzickej stranke. moje posledne zamlknute tehu skoncilo pred dvoma mesiacmi podla ms koncom 13tt, babatko malo 4.7 cm, podla uzv 11tt. nemusela som na kyret, dostala som kvapky a vsetko sa vyriesilo doma… viem, ze tak to bolo lepsie. nic ma neboli, ziadne problemy nemam a keby nebolo strachu, tak o mesiac ideme opat do toho… nerozumiem preco vas lekari tak rychlo tlacia do revizie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
16.6.10 10:46

Dneska v 11 hodin to bude 2 roky,co jsem byla na revizi taky.Ta vzpomínka bude asi celý život.Jediný co mi pomohlo je znovu otěhotnět.Taky nám to chvilku trvalo,ale nakonec se narodil zdravej chlapeček.Držim palečky,aby bylo brzo líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ginny
16.6.10 19:00

Já jsem se doktora ptala, zda by to nešlo nechat na přírodě, případně použít kapky na vyvolání nebo injekci, ale řekl mi, že není na co čekat… Nemám žádné lékařské vzdělání a o tomto problému jsem předtím vůbec ani nečetla… Myslím si, že by bylo lepší, kdyby to mohlo tělo „vyřešit“ amo. Navíc mě tam doktor poslal s tím, že se obsah odsaje, ale v porodnici použili kyretu - nikdo mi nic neřekl, nevysvětlili proč… Doktor mi při kontrole našel v děloze nějaké zbytky, dal mi na to kapky! Od včera mě břicho hodně bolí. Je to všechno jako špatný sen…

• Citovat
  • Upravit
9749
16.6.10 22:55
ginny píše:
Já jsem se doktora ptala, zda by to nešlo nechat na přírodě, případně použít kapky na vyvolání nebo injekci, ale řekl mi, že není na co čekat… Nemám žádné lékařské vzdělání a o tomto problému jsem předtím vůbec ani nečetla… Myslím si, že by bylo lepší, kdyby to mohlo tělo „vyřešit“ amo. Navíc mě tam doktor poslal s tím, že se obsah odsaje, ale v porodnici použili kyretu - nikdo mi nic neřekl, nevysvětlili proč… Doktor mi při kontrole našel v děloze nějaké zbytky, dal mi na to kapky! Od včera mě břicho hodně bolí. Je to všechno jako špatný sen…

Ginny, je mi luto Tvojej straty… po kvapkach je normalne bolestive podbrusko a silnejsie krvacanie.

…tu kde zijem nie je kyret pokladany za jedine mozne riesenie neuspesne vyvijajuceho sa tehu… mala som 3× zamlknute tehu a ani jeden kyret, podla lekara aj podla mna som mala stastie v nestasti a moje telo sa s celou situaciou nakoniec dokazalo vysporiadat same. viem, ze pre mna a moju psychiku to bolo to najlepsie. tento posledny krat sme sa o zamlknutom tehu dozvedeli v den uzv, koniec 13tt, babatku podla lekara nebilo srdiecko 2-3 tyzdne. dostala som na vyber, kyret o 5 dni ak sa nic neudeje, alebo pockat tyzden. zvolila som cakanie… do spravy mi lekarka zapisala, ze som sa rozhodla cakat na spontanne riesenie, bez akehokolvek problemu. kazala prist v pripade tazkosti skor ako o tyzden.. nasho chlapcek som potratila doma o 4 dni… mala som moznost sa s nim rozlucit, dostojne, v myslienkach… hned „po“ som sla do nemocnice na uzv a nechala som tam aj nasho cvrcka. viem, ze takto to bolo spravne. dostala som kvapky na docistenie a stiahnutie maternice a na kontrolu som isla opat o tyzden… podla lekara bola maternica perfektne cista a stiahnuta… viem, ze by som zvladala ovela tazsie ak by som musela do nemocnice na kyret, ta predstava ako to prebieha… viem, ze niekedy nie je na vyber, ale taky zasah do organizmu akym kyretaz je, by sa nemal robit pausalne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ginny
17.6.10 08:46
matenka32 píše:
ginny píše:
Já jsem se doktora ptala, zda by to nešlo nechat na přírodě, případně použít kapky na vyvolání nebo injekci, ale řekl mi, že není na co čekat… Nemám žádné lékařské vzdělání a o tomto problému jsem předtím vůbec ani nečetla… Myslím si, že by bylo lepší, kdyby to mohlo tělo „vyřešit“ amo. Navíc mě tam doktor poslal s tím, že se obsah odsaje, ale v porodnici použili kyretu - nikdo mi nic neřekl, nevysvětlili proč… Doktor mi při kontrole našel v děloze nějaké zbytky, dal mi na to kapky! Od včera mě břicho hodně bolí. Je to všechno jako špatný sen…

Ginny, je mi luto Tvojej straty… po kvapkach je normalne bolestive podbrusko a silnejsie krvacanie.

…tu kde zijem nie je kyret pokladany za jedine mozne riesenie neuspesne vyvijajuceho sa tehu… mala som 3× zamlknute tehu a ani jeden kyret, podla lekara aj podla mna som mala stastie v nestasti a moje telo sa s celou situaciou nakoniec dokazalo vysporiadat same. viem, ze pre mna a moju psychiku to bolo to najlepsie. tento posledny krat sme sa o zamlknutom tehu dozvedeli v den uzv, koniec 13tt, babatku podla lekara nebilo srdiecko 2-3 tyzdne. dostala som na vyber, kyret o 5 dni ak sa nic neudeje, alebo pockat tyzden. zvolila som cakanie… do spravy mi lekarka zapisala, ze som sa rozhodla cakat na spontanne riesenie, bez akehokolvek problemu. kazala prist v pripade tazkosti skor ako o tyzden.. nasho chlapcek som potratila doma o 4 dni… mala som moznost sa s nim rozlucit, dostojne, v myslienkach… hned „po“ som sla do nemocnice na uzv a nechala som tam aj nasho cvrcka. viem, ze takto to bolo spravne. dostala som kvapky na docistenie a stiahnutie maternice a na kontrolu som isla opat o tyzden… podla lekara bola maternica perfektne cista a stiahnuta… viem, ze by som zvladala ovela tazsie ak by som musela do nemocnice na kyret, ta predstava ako to prebieha… viem, ze niekedy nie je na vyber, ale taky zasah do organizmu akym kyretaz je, by sa nemal robit pausalne…

Díky za tvá slova… Je mi líto, že lékaři tady nemají stejný názor a posílají to všechno hned do nemocnice… Taky bych byla mnohem raději, kdyby to šlo tak, jako u tebe… :-( Moc těžko se mi s tím bude smiřovat…

• Citovat
  • Upravit
9.4.15 18:49

Všechny zdravím, několik měsíců jsem diskuze jen četla a protože mi hodně pomohly, rozhodla jsem se taky napsat.
Prošla jsem si zamlklým těhotenstvím. Zjistilo se to na kontrole v cca 8 týdnu, ale vývoj se zastavil někdy kolem 6 týdne. Čekala jsem zda to vyřeší příroda, ale když tomu nic nenaznačovalo, musel jsem na revizi. Bála jsem se otřesného zážitku, ale byla jsem i přes velkou psychickou bolest velmi mile překvapena přístupem všech doktorů, doktorek i sester u Apolináře v Praze.
Všichni byli naprosto úžasní, milí, chápaví.
Vše rychle proběhlo a já odcházela tak nějak uklidněná, že už je to vše za mnou.
Pořád to bolí (revize byla pře 2 měsíci), ale na druhou stranu mě všichni velmi pozitivně naladili, že to teď půjde jedna dvě a za chvilku budu určitě znovu těhotná.
Na poslední kontrole mi dokonce paní doktorka poradila dle ultrazvuku vaječníků jak daleko jsem s cyklem a kdy se máme nejlépe snažit.
Tak bych chtěla popřát i vám alespoň tolik štěstí v neštěstí, kolik jsem měla já a ať se brzy potkáme nějaké veselejší diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.15 23:54

Ahoj holky, ve středu 21.4. jsem byla na revizi dělohy po zamlklém těhotenství - bohužel jsem si vyzkoušela vše… v pondělí ráno 19.4. krvácení - měla jsem být ve 12+3 - okamžitě jsem jela k dr. - bohužel UZ nenašel srdeční tep a velikost plodu odpovídala 10+2. Byla jsem objednána na revizi, kam jsem se měla dostavit až v pátek! Hned v pondělí odpoledne jsem ale začala silně krvácet a v noci po bolestech, prasklé vodě ze mne vyšel plod - ten odbrázek budu mít v sobě snad do konce života - mám to stále před očima a douvám, že čas tu bolest vyléčí… Bylo to mé druhé těhotenství, první proběhlo bez problémů a mám doma krásného kluka, který mi vše pomáhá zvládnout! Stále to nemohu pochopit, proč zrovna my! Na miminko jsme se moc těšili. V úterý jsem znovu jela k dr., který mne okamžitě poslal do nemocnice na okamžitou revizi dělohy, jelikož po samovolném potratu ze mne vyšel plod s placentou, ale našel tam pár zbytků reziduí, které prý bylo nutné okamžitě odstranit skrz riziko zánětu. V nemocnici znovu vyšetření a dr. mi řekl, že píchne nějaké injekce na podporu stahování dělohy a uvidíme ráno, pokud to vyjde samo - tak se revize nemusí dělat. Ráno v 6.30 mne udělal UZ kde zjistil, že něco odešlo, ale né vše, tudíž revize…v 11 h jsem měla po zákroku a večer mne už pustil domů, že vše proběhlo bez komplikací. Nyní jsem 3 dny po zákroku, stále cítím v podbříšku, hnusný pocit jak když vám tam někdo něco vrazí a poškrábe… Fyzicky jsem OK, ale na duši mi je mizerně, jednou mám záchvat brečení, po druhé si říkám, že to tak mělo být… Vše nám tak krásně vyšlo - navázalo by to na ukončení první mateřské, v práci jsem měla zajištěno, že se vracet nebudu…a nyní je vše jinak, vůbec nemám chuť nic řešit, ale nejhorší na tom všem je to, že brzy budu muset a vůbec nevím, zda to ustojím… Partner je z toho taky rozhozen a moc se mu o tom nechce mluvit, upjal se na našeho syna…já se cítím šíleně smutně a sama… Druhé dítě chceme, mám k tomu všemu ještě šílenou diagnózu, že jsem diabetička I. typu závislá na insulinu, ale to mám jakš takš pod kontrolou, navíc první těhotenství bylo tak pohodě, že jsem si ani nepřipustila, že by se něco takového mohlo stát!! Jak jste to vše zvládly, podařilo se nakonec a máte už další mimi? Hrozně se bojím, že by mohlo přijít další zklamání…

• Citovat
  • Upravit
83
6.11.15 14:55

Ahoj holky, no je mi z těch příběhů smutno.Sama mám před revizí a proto si čtu, co mě čeká. V 11t dvojčátka (moje vysněné přání) ani jedno se srdíčkem. V 8tt byl vidět jen jeden plod krásně se srdíčkem. Tak mě to zaskočilo, už jsem měla vypsanou i průkazku. Do revize celý týden, stále mám příznaky těhu. Bylo to mé první a strašně trpím, že to takhke dopadlo a pátrám, kde jsem udělala chybu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.11.15 15:49

Ahoj, zajímalo by mě jestli je lepší čekat na krvácení nebo do nemocnice jet raději hned. Jsem v 8. tt a dnes dr. na utrazvuku nic nenašel. Řekla, kdybych začla krvácet ať jedu do nemocnice, jestli do týdne nezačnu krvácet až přijdu k němu na kontrolu. Nechce se mi moc čekat na krvácení. Jaké to krvácení je, začně být hodně silné. Co třeba když začnu krvácet v noci, je to nebezpečné? V nemocnici mě bez krvácení vezmou až v pondělí ráno. Když tam přijedu ráno kdy mě asi pustí?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.15 23:05

Ahoj, jsem ta, co vložila příspěvek 24.10. Já jsem jela k dr. už když jsem krvácela, ale napřed to bylo velmi slabé, jako když začíná menzes - neměla jsem ani žádné bolesti v podbříšku, na které se mne dr. ptala. Po stanovení ortelu šlo ale vše velmi rychle, to krvácení totiž byl už začínající samovolný potrat. Krvácet jsem začala cca po 14 dnech kdy údajně došlo k zastavení srdíčka a nevyvíjení plodu. Ještě ten den, co jsem začala krvácet - cca 7 h ráno mne začaly i bolesti - odpoledne, v podvečer a začala jsem silně krvácet - velmi silná menstruace a vycházely ze mne větší kusy sražené krve… Cca ve 23 h mi i praskla voda a cca ve 23.45 ze mne vyšla placenta s plodem… cca do 1 h poté jsem už krvácela jen velmi slabě. Také jsem vůbec nevěděla co mám dělat, ale nakonec jsem to zvládla, nic jiného mi bohužel nezbylo… Do nemocnice jsem byla také objednána na zákrok až na pátek, a to jsem začala krvácet v pondělí. Nakonec jsem ale musela po samovolném potratu nastoupit okamžitě - viz. níže a záleží jaký je nález, někdo, když se děloha vyčistí sama se kyretáži úplně vyhne. V nemocnici když jde vše dobře jsi jen chvilku, záleží na dr. většinou když jdeš na zákrok hned ráno, pustí tě večer, nejpozději druhý den. Drž se, je to šílený hlavně na psychyku - taky jsem měla již průkazku, za týden jsem měla jít na prvotrimest. UZ, furt to bolí a musím na to myslet, ale čas to vše vyléčí, musí…

• Citovat
  • Upravit
83
7.11.15 10:56

Ahoj, já myslím, že stejně nám nic jiného než čekat nezbývá. Do nemocnice mě dříve vzít nemoli, taky si musím vylítat předoperační vyšetření - to musí stejně každá. Netuším jak dlouho jsou emryjka mrtvé a žádné krvácení nemám. Zbývají my už jen 4dny, kdy musím, ale do práce a toho se teda obávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2452
7.11.15 11:18
@Anonymní píše:
Ahoj, zajímalo by mě jestli je lepší čekat na krvácení nebo do nemocnice jet raději hned. Jsem v 8. tt a dnes dr. na utrazvuku nic nenašel. Řekla, kdybych začla krvácet ať jedu do nemocnice, jestli do týdne nezačnu krvácet až přijdu k němu na kontrolu. Nechce se mi moc čekat na krvácení. Jaké to krvácení je, začně být hodně silné. Co třeba když začnu krvácet v noci, je to nebezpečné? V nemocnici mě bez krvácení vezmou až v pondělí ráno. Když tam přijedu ráno kdy mě asi pustí?

Ahoj. Podle me poslední zkušenosti..jed hned na nic nečekej ;-( je to smutné..ale prodělala jsem zamlkly potrat v 7+6tt :-( už jsem měla být 12 týden. Srdeční akce nikde..:-( plod nerostl..ani o mm..:-(
Moc mě bolí srdicko..mam doma 2,5 leteho uličníka…a úžasného přítele. Ty mě drží..!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
10.11.15 10:00

Ahoj. Moje vlastní zkušenosti jsou zatím pouze se samovolnými potraty. Teď čekám na můj čtvrtý. Protože žiji v cizině tak se mohu rozhodnout, jestli si tělo poradí nebo ne. Při jednom zamlklém těhotenství se na to přišlo ve cca 12tt (tady berou na UZ po 10 tt), mimco se nevyvíjelo už od 6 týdne. Na samovolný potrat jsem čekala ještě asi týden a den před plánovanou revizí(odjížděla jsem zpátky do ČR, tak mi ji Mudr. doporučil kvůli cestování) se rozběhl, ale proběhl jen na 50%, jak mi sdělili další den na UZ. Taky mi sdělili, že mám počkat na samodočištění, což nakonec trvalo další 3 týdny (krvácení i nekrvácení, ale už bez bolesti). Měla jsem pouze sledovat teplotu, vyšší může vést k infekci. Ty dočišťovací 3 týdny nebyly příjemné, nicméně jsem ráda, že to šlo bez narkózy, bojím se jí jako čert. :oops: Předchozí 3 potraty nebyly tak zdlouhavé, ale proběhly také samy, tak doufám, že i tento čtvrtý půjde sám. Jinak děti nemám a bude mi 40 let, takže to byl asi už poslední pokus. Jestli máte aspoň jedno dítko, tak nebuďte zoufalé, máte přeci krásný dar a i kdyby neměl přijít další, tak i s tím jedním darem je život krásný. A myslím, že i bez daru dítěte má život smysl, jen třeba jiný. Hlavně jsem ale chtěla říct, že ne vždy musí čekání na potrat vést k infekcím. Ale pro někoho je zase lepší, když to má hned za sebou. Jen mi přijde, že doktoři u nás dost straší a nedají možnost výběru, což je škoda. Přeji všem aby pokud možno nepotrácely, nebo případné potraty zvládaly dobře a tolik se tím netrápily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
17.1.20 12:06

Ahoj holky mozna bych tu chtela obnovit diskuzi v utery jsem byla na revizi a nedeli od rana jsem zacla krvacet.. Sanovolny potrat byla jsem 6+2. Hrozne me to boli u srdicka furt premyslim proc zrovna ja. Ted momentalne nevim zda chci dalsi snazeni protoze projit si tady tim znova tak bych se sla asi houpat na strom :( doma uz mam 7. Letou prdelku ale chteli jsme ji poridit sourozence a takhle to dopadlo :( jak probihalo vase tehotenstvi po revizy? Uz mate deti?? Nebo to bylo znova to stejne? Dekuji ale fakt nevim kudy kam, je mi furt do breku :( ale asi to tak proste melo byt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty