Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
AHOJKYJSEM NOVÁ A POTŘEBUJI TO NĚKDE VYVENTILOVAT .JSEM DVA DNY PO REVIZI DĚLOHY PRO ZAMLKLÉ TĚHU,MUSÍ PŘIZNAT ŽE JSEM SI MYSLELA ŽE JSEM SILNĚJŠÍ ŽE TO ZVLÁDNU,ALE OPAK JE TU JE MĚ STRAŠNĚ MOC TO BOLÍ.I KDYŽ UŽ DOMA MÁME DĚTIČKY TŘI A TOTO BYLO NAPROSTO NEOČEKÁVANÉ TAK STEJNĚ JE TO BOLAVÉ.OBREČELA JSEM TO MUSELA JSEM ODEJÍT DŘÍVE Z NEMOCNICE TAM KDE NÁM TO DĚLALY JSME LEŽELY HNED VEDLA NAPOKOJI S MAMINKA,KTERÉ MĚLY VĚTŠÍ ŠTĚSTÍ NEDŽ JÁ A MOJE KOLEGINĚ.NĚJAK JSEM TO NEZVLÍDLA A MUSE LA PRYČ,KDY TO PŘEJDE A PŘENOLÍ TEN POCIT VŮBEC NĚKDY.STÁLE SI TO KLADU ZA VINU PROTOŽE JSEM VŽDY ŘÍKAL DŠTÍ MÁME DOST UŽ NIKDY VÍCE.
MAMULINA
mamulino … je mi to hrozně moc líto, co Tě potkalo
… nedávej si nic za vinu, bohužel se to dneska děje hrozně moc často … mám tohle taky za sebou před třemi roky , tak vím jak se cítíš … hlavně to nedrž v sobě, musí to ven … tady na Emimi je diskuze, kde si o tom povídají maminky … dám ti sem odkaz, tak se k nim připoj, určitě Tě podrží … https://www.emimino.cz/…ankovani/24/ …
Přeju Ti, abys tuhle dobu zvládla a brzo se na Tebe zase usmálo sluníčko - a Ty na něj
![]()
Ahoj Mamulino! Musím ti napsat, protože jsem byla ve stejné situaci před rokem a půl. Mám taky tři děti a čtvrté jsme plánovali. Hned jsem otěhotněla a vše bylo v pořádku. Srdíčko tlouklo a myslela jsem že je vyhráno. Ale ve 14. týdnu špinění a akce srdce nebyla. Takže revize. Tak jsem se z toho nemohla dostat a v podstatě nenůžu dodnes, protože jsme se po půl roce začali znovu snažit a snažíme se dodnes. A to je to rok. Už jsme byli i na všech vyšetřeních a vše je v pořádku, jenom to těhu nepřichází. Já vím , že moje zkušenost tě nepotěší, ale chtěla jsem ti napsat, že opravdu nerozhoduje, že už děti máš a dokonce 3. Je to nespavedlivý. Přeji ti aby jsi se z toho rychle dostala.
mamulino, je mně to hrozně moc líto, že Tě to taky potkalo.Nedávej vinu nikomu, bohužel se to stává fakt dost často.Mám tohle taky za sebou.Je to 8 mněsícu, tak vím jak se cítíš.Já to držela v sobě.Myslela sem že su jediná komu se to stalo,že zato mužu.
V nemocnici sem zjistila že fakt jediná nejsu.Bude to znít hrozně ale su ráda že se to stalo už v 8tt.Vedle mně ležela holka co musela na revizi až v 18tt.Bolelo to ale hrozně.Je to ztráta která ti udělá díru v srdci.Tet se raduju že to vyšlo.Sem 31tt.
Přeju Ti, abys to taky zvládla a brzo se na Tebe zase usmálo štěstíčko.
Mamulino,moc mě to mrzí.Vím přesně jak ti je.
Já prodělala revizi leden 2009 pro zamlklé těhu v 15tt.Bylo to zlý,ale čas to překonal.Pořád jsem se utěšovalatím,že by to dítě stejně nebylo zdravé.
A pak práce a děti,to zabírá
![]()
Teď jsem 37tt a snad už mě nic nepřekvapí.Čekám 3 dítko a moc se těším.
Uvidíš že se vám to za chvilku určo podaří znovu.Držím pěstičky
![]()
Ahoj mamulino, já jsem po revizi dělohy pro zamlklé těhotenství v 10. týdnu dnes přesně 8 dní. Mám už 2 děti a těhu s nimi byla naprosto v pohodě. Je to řádný šok, protože si ani nepřipouštíš nic zlého a negativního a pak bác, nemilosrdný UZ a jede to jak po drátku. Já jsem se po zákroku v narkóze probudila a vzlykala jsem, ale ne bolestí tělesnou, ale spíš tou prázdnotou. 5 dní to bylo docela zlé, každý den jsem byla na netu a hledala informace, jak si s tím poradit a brečela jsem jak želva. Vypovídat se nemůžu, nikomu jsme neřekli, že čekáme, tak už je nebudu tímto zatěžovat, a manžel o tom hovořit nechce, on si tu bolístku řešil sám v sobě. Jsem věřící a v neděli jsem byla na mši, byl svátek seslání Ducha svatého, kázání o lásce, víře a naději. Hlavně o té naději. To mi nějak došlo, že to není jenom konec, ale zároveň i začátek něčeho hezkého, co příjde. Už nevidím jenom tu ztrátu, ale hlavně naději v to, co se bude dít dál. I kdyby už nepřišlo žádné mimi, tak nevadí. Teď se těším na výrobu toho dalšího, přestože nevím, jak nám to půjde, ale věřím, že dobře, a představuji si, že už na nás někdo mává z toho mráčku tam nahoře a taky se na nás už těší. Ale myslím si, že je to i tím, že mi začala stoupat hladina estrogenů, cítím to, že se chci zase líbit jako žena. Myšlenky matky se odsunuly na druhou kolej, i kdybych se rozkrájela, tak nepochopím příčinu, proč to tak bylo, proč se to stalo, proč to všechno bylo. Neumím si to jinak vysvětlit a vysvětlení typu, vyžrala jsem si statistiku, mi nestačí, já jsem v děloze žádnou statistiku neměla. Zůastalo hodně otazníků a odpověď určitá žádná. Ale neznamená to, že co nechápu teď, nebudu chápat za pár měsíců nebo roků. Třeba je to proto, abych konečně byla vděčná za to, co mám a řádně si toho vážila, a abych dokázala pochopit ty druhé, kteří mají nějaké bolístky. Snad, nevím…
TAky piju čaj na pročištění organismu s rakytníkem, zobu vit. C a E a kys. listovou a večer šálek ženského čaje. TO jsou takové moje berličky. Tak zkus vydržet ještě týden a věřím, že se Ti uleví, tak jako mně.
ahojky mamulino, je mi strašně moc líto co si si prožila
já toto zažila v unoru 2009 ve 12t.t.a zcela chápou jak se tedka cítíš, dej tomu čas jednou to možná přebolí, popravdě mě to bolí ještě tedka, nyní čekáme anetku a doufáme a věříme v to že nejhorší už je za námi
drž se ![]()
ahojda mamulino,
moc dobře chápu, jaké pocity máš v sobě..já jsem byla na revizi dělohy po zamlklém těhu 9.4., já dokonce ležela na pokoji s těhulkama,jelikož jsem byla přijata s krvácením v těhu a bylo i podezření na druhé těhu a to mimoděložní..hcg hormon klesal, tak jsem podstoupila revizi dělohy a šup domů a pokud nějaké krvácení, tak šup do nemocnice. Nikdo ani nepátral dál, jestli náhodou tam to mimoděložní není. Po třech dnech jsem začala krvácet a bolel mě pravý podbřišek a záda..bohužel mě vyšetřila pouze sestra na chodbě, že to je klasické šestinedělí a vysmála se mi, že jsem ještě nerodila..7.5. jsem byla s křečema přijata a do 45 minut po vyšetření jsem ležela na sále. Probuzení po narkoze hrozné..bolel mě celý podbřišek, ale nejhorší bylo sdělení primáře, že mám akutní zánět malé pánve, vaječníku a vejcovodů a bohužel vejcovody mi musel OBA odstranit..v tu chvíli mi nikdy snad nebylo hůř..a to jsem byla týden před tím na vyšetření u svého gynekologa..nedokážu se ubránit pocitu, že v mém případě někdo něco posr…tak jsem během měsíce přišla o miminko a rovnou i o možnost si na něj doma zadělat…teď hledám car centrum, kde by mi k mimču pomohli…
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jak probíhá revize dělohy po zamlklém těhotenství? Nejspíš mě to taky čeká, ortel se dozvím v pátek a to by bylo 6+3 tt.
názory se liší, že je to bez celkové narkozy a probíhá to jako cytoligie a jiní říkají, že je to v celkové narkoze v nemocnici. Je mi moc smutno a chci se na to nějak psychicky připravit, děkuji za odpověď Adéla. ![]()
ahojky Adel…probíhá to v celkové narkoze..trvá to asi 15-20minut…prošla jsem si tím taky, přesně předc 4 týdny
bylo to hrozný,ale spíš po psychický stránce…fyzicky mě vlastně nic nebylo…přijali mě ve středu ráno v 7,vyplnila jsem papíry,pak mě dali na pokoj a at jsemv 8 připravená jen v košili,punčoškách,vyčůraná,pak mě odvezli na křesílku a uspali…pak jsem se probudila na pokoji, 3 hodky ležela, pak se sestra šla se mnou projít, trošku jsem krvácela…a celý den jsem polehávala…nechali si mě tam do čtvrtka a ráno v 8mě pusitili, 14dní jsem špinila a ted už ok…jenže mě ke všemu z histologie zjistili parciální molu
takže nevím jak to bude pokračovat…většinou z histolky nic nezjistí je to jen náhoda…tak se drž a uvidíš že bude líp a třeba tě to ani nečeká to bych ti přála aby si to měla v poho ![]()
motylek12 moc děkuji za odpověď. Já tak nějak tuším, že to dopadne špatně, necítím na sobě už příznaky těho jako na začátku, prsa přestala bolet, doktorka si to chce jen ověřit, ale v pátek mi dost dlouho povídala, že dle literatury má probíhat vývoj jinak, než je u mě. špinim ob dva dny lehce, teď mě spíš trápí hustý žlutý výtok a tlačení v podbříčku, jak při zánětu močáku. Tak se bojím, abych ještě nechytla nějaký zánět dělohy či vaječníků a neměla větší starosti než teď :-/.
četla jsemt oho hodně,ale tohle je to zhruba:parciální mola , čili jakýsi útvar, který většinou vzniká tím, že vajíčko oplodní 2 spermie a nikoliv jen jedna a vznikají pak plody s XXX nebo XXY, což ani jedno není slučitelné s životem plodu.
Jestli to dobře chápu, tak ta parciální mola vzniká buď přímo na plodu nebo na vznikající placentě a jde o jakýsi prekarcinom (počátek nádoru). Naštěstí, parciální mola není maligní (resp šance na maligní nádor je 0,01 %). Výskyt parciální moly je 1:2000 – 3000 registrovaných těhotenství. no, tak jsem si to musela vyžrat!
Každopádně průvodním znakem je dlouhotrvající neklesající nebo jen pomaleji klesající hladina HCG!!!
musí se hlídat to hcg jestli klesá,kdyby neklesalo tak by se tam ta mohla znovu vyvijet…jenže je možný že to bude klesat třeba rok
po běžný revizi ted akdyž je to bez tohodle (což je skoro vždy) tak to klesne hned…a může se po 3-6 měsícíh znovu zkoušet…
…no jinak zitra jdu k doktoroj tak mi snad řekne víc, zatím mi jen po telefonu před 14dny řekl že to je tohle…:-( takže jsem z toho taky špatná…ale snad to bude dobrý…
mě přestali taky prsa bolet, přestalo mi být špatně…asi 2 týdny před revizí.,..ale uvidíš…drž se
ahojky ,děkuji ti za odpověd i když dost pozdě měla jsem ještě menší komplikace,ale ne z těhu:::: včere jsem se vrátila a jukla na net. moje trápení se nedá a anis části srovnat stím co ti udělali.je to hnus ,moc moc moc ti držíme palečky a všecho co je jde aby se ti to podařilo.nejsem věřící ,ale občas si pomyslím i na to a opatrně se modlím aby jestli je tam někdo nahoře a mohl pomoct tak prosím at to udělái v tvém příppadš poprosím.i když se neznáme poprosím a budu doufot že jestli je spravedlnost boží jak říkají že je tak musí lidičkám kterým bylo ublíženo pomoct.držíme palečky všechny mamulína
![]()
Ahoj, jsem porevizi minulý pátek, takže je to hodně čerstvé, moc jsem to obrečela, bylo to třetí těhu, plánované… Byla to jednovaječná dvojčata a v 10tt konec… Zlý zážitek, i když rozumem to člověk vše chápe… Bohužel mi včera lékařka našla při kontrole zbytky tkáně v děloze, takže musí hlídat klesání hCG a dostala jsem nějaké kapky co pomáhají děloze ze toho zbavit… Je mi zle při představě, že bych musela znovu do nemocnice… A doufám, že čas pomůže a bude líp…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.