Režim dne tří dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30994
8.10.19 12:39

@Cristina786 Napis za 6 let, az je budes mit ve skole. Zatim mas poter, se kterym jsou jen starosti ohledne jejich obsluhy, ale nerezis, ze nekolikrat denne musis byt nekde v presny cas, nejlepe s kazdym ditetem na jinem miste. Az pak to zacne byt zajimave, zvlášť pokud jim umoznite byt jedinecne osobnosti, co si mohou vybrat zajmy dle sebe a ne dle sourozenců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
8.10.19 12:54
@Aamanda píše:
@kyticka86 tak to u nás to šlo ob-generaci. Já se učila naprosto průměrně, vaření a úklid je fuj do dneška :lol: :lol: (ale samozřejmě to dělám, protože musím) a obě dcery jsou premiantky třídy, jedna miluje ruční práce, vaření a pečení a u druhé to vypadá taky slibně. Zřejmě jsou po některé babičce, já se od toho distancují :mrgreen: :mrgreen:.
Což neznamená že tvoje dcery nebudou po tobě, jen mě to trochu pobavilo, protože moje jsou spíš pravý opak mě - naštěstí.

No jestli budou po tatinkovi, tak potes :mrgreen:. To je strasny bordelar :mrgreen:

Na znamkach podle me az tak nesejde, ale aby hlavne byly stastne a delaly, co je bude bavit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
8.10.19 12:56
@Cuddy píše:
@Cristina786 Napis za 6 let, az je budes mit ve skole. Zatim mas poter, se kterym jsou jen starosti ohledne jejich obsluhy, ale nerezis, ze nekolikrat denne musis byt nekde v presny cas, nejlepe s kazdym ditetem na jinem miste. Az pak to zacne byt zajimave, zvlášť pokud jim umoznite byt jedinecne osobnosti, co si mohou vybrat zajmy dle sebe a ne dle sourozenců.

Poter :palec:. Paradni vyraz :potlesk: :mrgreen:

A souhlas s nazorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
8.10.19 13:00

@Cuddy žiju v USA. Studuju, pracuju. Sice jen do 12, ale i tak. Tady je mateřská jinak, děti mám ve školkách. Takže nakládám 6 dětí ve 3 školkách ve 12:20. Nejstarší dcera má 2× týdně zpívání, dvojčata 2× týdně chodí na cvičení. Nemám je sice ve škole, ale tady to funguje trochu jinak. Od 2 let dostávají děti domácí úkoly. Takže to taky není taková pohodička, že bych s nima byla doma a vše si v klidu dělala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
8.10.19 13:12

Vic povinnosti detem + nakupy pouze itesco, kosik, rohlik, na velke uklidy uklizecku, na zehleni susicku, nejsem otrok. Vyletovani a navstevy cele rodiny v tydnu nejsou bezne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
748
8.10.19 13:22

Ahoj, chápu tě, mám tři kluky, z toho dva na druhém stupni a třetí na prvním. Nejhorší je jídlo. Jídlo, protože hlavně ten nejstarší puberťák začal tak posledního půl roku neskutečně „žrát“, opravdu mi přijde, že nedělá nic jiného než shání jídlo. Takže vařit každý den je nutnost. Dělám to tak, že v pátek si rozmyslím, co budu vařit k večeři celý týden, napíšu seznam a manžel dojede nakoupit /jediné co dělá, jinak chodí každý den z práce až tak mezi sedmou a osmou/. Pak nakupuji v týdnu jen pečivo /naštěstí kousek od domu/. Co se komu přihodilo a tak probíráme pak u té večeře. Pak si připravují aktovky a opakujeme školu. Starší má problémy se školou, nejde mu to lehce. O mně rodiče ani nevěděli, že chodím do školy. Se synem ale na radu psycholožky každý den opakuji matiku a češtinu, ale nestrávíme u toho víc jak 15 minut. Úkoly naštěstí moc nemají. Žehlím minimálně, mám sušičku. Luxovat ale potřebuji denně, máme velký dům a ještě psa, a nechci mít všude chlupy, takže jsem si pořídila vysavač co zároveň luxuje a vytírá, to je taky dobrý pomocník. V týdnu nikam společně na návštěvy nechodíme, kluci mají kamarády v sousedství, tak se navštěvují sami. Rodinné akce necháváme na víkend. Upřímně, mám poloviční úvazek, ale zase ještě velký dům a velkou zahradu, kde si krom sekání trávy dělám vše sama a večer padnu do postele a spím jak zabitá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
8.10.19 14:00

Jestli můžu radit, tak dětem co nejvíc samostatnosti. a zodpovědnosti. My jsme záměrně volili bydlení tak, aby byly schopni do školy a ze školy chodit samy, kroužky taky tak, aby tam samy dojely. Bydlíme v Praze, takže kroužky třeba jen jedním spojem, nebo na kole. Od druhého stupně už zvládají přestupy. Ale vždycky jsme to s nimi třeba na první pokus natrénovali. A jak píšu, natahujeme jim budík, aby věděly, kdy vystartovat z domu. Co se týká školy, od mala jim vtloukáme do hlav, že pokud chtějí mít dobré zaměstnání, tak holt musí mít dobré známky. A celkem to funguje. Běžné úkoly dělají samy a složitější věci, se kterými jim musíme pomoct, necháváme na víkend). Nejstarší je v teď v těžké pubertě (14 let), ale když si odmyslím, takové ty pubertální debilní projevy, tak ta podstata, tam je celkem slušná.

• Citovat
  • Upravit
2015
8.10.19 14:01
@Cristina786 píše:
@Cuddy žiju v USA. Studuju, pracuju. Sice jen do 12, ale i tak. Tady je mateřská jinak, děti mám ve školkách. Takže nakládám 6 dětí ve 3 školkách ve 12:20. Nejstarší dcera má 2× týdně zpívání, dvojčata 2× týdně chodí na cvičení. Nemám je sice ve škole, ale tady to funguje trochu jinak. Od 2 let dostávají děti domácí úkoly. Takže to taky není taková pohodička, že bych s nima byla doma a vše si v klidu dělala :)

Tak to je potom jina.. Omlouvam se, netusila jsem :kytka:

Ac se mnou nebudou mistni souhlasit, mne se tento model libi. Ja se snazim v CR pracovat pri 3 detech. Mam home office a 1× tydne tam tedy musim byt. Ale jen od 14 do 18 hod. Takze to hlida muz, kteremu zamestnavatel vysel vstrict..

A i prestoxe jsem s detmi vladtne nonstop ja (krom tech cca 4 hodin 1c tydne), tak jsem tady za karieristku a div ne matku bez srdce :roll:. A kdyz jsem nedavno prohlasila, ze chci 4te mimco, tak jsem to schytala, ze nac si delam deti, kdyz s nima nejsem doma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
8.10.19 14:34

@kyticka86 já si ještě dodělávám školu, pracuju každý den od 8 do 12 v kanceláři. Děti tu normálně chodí do jeslí od 2-4 měsíců. V první školce mám nejmladší 3 - Tomas a Tobias 6m, Terezie 1. Ve druhé mám dvojčata - Timon a Teodor 2, ve třetí mám Timeu - skoro 4. Děti mají jídlo ve školce, naštěstí, ne každá školka to tak má. Další děti chceme, neplánujeme nic :D tady je normální pracovat při dětech, ikdyž často rodiny buď mají chůvu nebo je žena v domácnosti. Já zatím pracuju, chůvu nechce manžel, dětem školka nevadí. Já bych je raději měla doma s chůvou, ulehčilo by mi to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
8.10.19 14:50

Mám tři kluky (7, 6, a 2 roky). Mám tedy druháčka, prvňáčka a jsem doma s barometrem. Manžel jezdí domů cca v 19:30. Celý den jsem s nimi sama. Režim máme asi takový. Vstáváme v 6:30, kluci snídaní. Já jim nachystám svačinky a zkontroluji aktovky. Pak se znají, vyčistí zuby, prevlecou. Chvilku koukají na TV, já se nasnidam, prevleču malého a v 7:30 odcházíme do školy, kterou máme asi 10 minut chůze. Cestou domů se s malým trošku projdeme nebo zůstaneme na hřišti u školy. Doma uklízíme, vaříme, hrajeme si. Po obede ho jdi uspat do kočárku. Ve tři chodíme pro kluky do družiny, doma si mohou do 16:30 dělat, co chtějí. Vetsinou jsou chvíli na PC, hrají si. Pak s nimi udělám úkoly, jdou do vany a pak už večeře a večerní pohádky. Jako nestíhám skoro nic, no. Přes týden jsme většinou doma, někdy si kluci domluvi nějakou návštěvu nebo nějací kamarádi přijdou po škole k nám. Jsme na malé vesnici a školní děti se tady většinou pohybuji samostatně, což je výhoda. Pokud je hezky tak si kopou fotbal na hřišti nebo někde lítají. Když přijede manžel, tak si dá večeři a je se staršími kluky zatímco uspávám malého. Večer fakt padám únavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
949
8.10.19 20:18

Tak jediný větší problém vidím tu školu. Jak zařídit, aby kluci sami chtěli mít lepší výsledky. Není něco, co by je fakt bavilo a ukázat jim perspektivu tímhle směrem? Že se soustředit na něco prostě nejvíc a to ostatní i trochu nechat plavat (ne samozřejmě na propadnutí).
Dětí máme sedm (19, 17, 2×15, 11, 7 a 4,5), dvě na SŠ, čtyři na ZŠ, jeden školkáč, chodím do práce na celý úvazek (+dojíždění). Manžel to má podobně. Oba děláme jen ranní, víkendy máme volné. Přes týden teda řešíme hlavně jak „přežít“ tj. jídlo, prádlo, co je třeba zaplatit, kdo-kde-koho vyzvedne… A úkoly dělám jen s prvňáčkem, ostatní to zvládají (skoro) sami, domácí práce máme aspoň trochu podělené. Večeře nevařím, každý si něco uloví v lednici :)
(všichni mají obědy ve školách). Velký nákup dělá manžel o víkendu, přes týden, když jdu z práce, dokupuju pečivo. Bydlíme ve velkém městě, nemusíme nikoho vozit, zvládají to MHD.
Jako máme toho nad hlavu, když se vyskytne nějaký problém (ve škole, nemoc…), tak fakt chvíli jedeme na doraz, ale víkendy si užíváme - buď v klidu nebo akčně :lol:. Povídání zvládáme s mladšími při čtení před spaním, s většíma spíš nárazově, není to zdaleka ideální. Ale byla jsem s nimi dlouho doma (17 let), tak si myslím, že stále těžíme z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17981
12.10.19 23:28

@Cristina786 Jak jsi prosimte stihla děti s tak malym rozestupem - 6m, dejme tomu 15-16m a 2 roky, to jsi musela otěhotnět v sestinedeli nebo těsně po?! :think: To by mě asi odvezli :D Ale je hezky, jak máte všechny na T, my zas na A:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
14.10.19 11:02

@Jahudka82 mezi první dcerou a prvními dvojčaty mám 14 měsíců, mezi dvojčaty a mladší dcerou skoro 13 měsíců (bez 3 dnů) a mezi dcerou a mladšíma dvojčatama je rok a 9dní :dance: :cert: Bylo to vše hodně rychlé ale zase děti jak jsou malé, tak se to dalo zvládat a užili jsme si to. Nikdy jsem netrpěla nevolnostmi, hodně mi pomáhal manžel, několikrát jsme se stihli i stěhovat -USA, Anglie, Česko a zpět californie. Teď děti na dlouhou dobu neplánujeme :D ale kdo ví :andel: jaká máte jména jestli můžu být zvědavá? U nás jména na T byla náhoda, až u posledních dvojčat jsme se přikláňeli aby byli na T jako zbytek party.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17981
14.10.19 15:23

@Cristina786 Pisnu sz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
14.10.19 17:38

@Cristina786 nedávno jsem četla, že jste ještě tady a te´d už jste v Californii, to je fofr, můžu sse zeptat, jak probíhá takové stěhování 8o moje noční můra se znovu stěhovat. To berete jen pár oblečení a osobní věci, predpokládám? co se zbytkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí