Rhodéský ridgeback a dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
904
6.3.14 12:49

Koberce nikde nemáme, jen v ložnici a tam by stejně nesměl. Jinak by to mělo být v pohodě. Uvažuju o papírovém, nebo aspoň z vrhu obou rodičů s PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
904
6.3.14 12:50

Spíš mám strach, jak moc ničí nábytek. Poslední pes nám kompletně sežral kuchyň. Ve 3 letech přestal. Ale teď máme vše nově zařízené, tak mi jde spíš o to, jestli se tomu dá nějak vyhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040
6.3.14 12:50

@Any83 samozřejmě se to dá skloubit…:) když člověk chce, všechno jde.. :) já znám jen dvě holky, který mají prcky a RR…a obě tohle řeší jako problém…samozřejmě pokud se jedná o vycházky po lese, tak problém není… ale do města a tak už to jako problém berou…
ale asi taky záleží na tom, jak bude pes vychovanej… :)
každopádně v obou případech se psi k dětem chovají dokonale a hlídají je…
já jsem ráda, že mám psa prcka, kterýho vezmu všude a nebudu mít problém ani u kočárku… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
6.3.14 12:51
@Daninka píše:
Spíš mám strach, jak moc ničí nábytek. Poslední pes nám kompletně sežral kuchyň. Ve 3 letech přestal. Ale teď máme vše nově zařízené, tak mi jde spíš o to, jestli se tomu dá nějak vyhnout.

nám nikdy nic nezničila, jen jednou se vyřádila na mých kožených botech :mrgreen: Nevím jak ostatní, ta naše byla fakt v pohodě a navíc neštěkací ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
6.3.14 12:52

Nechápu, proč by RR neměl být v bytě. Naopak se absolutně nehodí do kotce. Je to prostě gaučák. Máme 3 letou fenku. Doma pořád chrápe a venku je zase dost aktivní, takže nám toto plemeno opravdu vyhovuje. Máme ročního prcka, se kterým vychází celkem dobře. Není jako labrador, který by byl z dětí radostí bez sebe, ale spíše ho nějak toleruje. Záleží samozřejmě na povaze pejska, ale ta naše je dost nedůvěřivá k cizím lidem, ale rodinu si chrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
6.3.14 12:52

@Daninka
napsala jsem ti SZ :) a nikdy nám nekousla ani do boty natož do nábytku:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
6.3.14 12:55

@Aishenka
Tak oni neštěkaj, já u naší dlouho pochybovala jestli to vůbec umí, ale pak jednou když k nám přišla návštěva a zaklepala na dveře tak jsem byla v šoku že to umí :mrgreen: oni štěkaj jen když je fakt důvod :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
6.3.14 12:57

@Natálka26 jj, v tomto jsou fakt super, já nemám ráda uštěkaný psiska… a jako bonus ani po nikom neskákala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25189
6.3.14 13:00

Známá má přesně to, co ty - 6leté dítě, byt a tohoto psa - resp. fenku. Je výborná v bytě spokojená, ale chodí s ní pravidelně na cvičák. Je to typ psa, který potřebuje pevnou ruku… to si hlavně rozmysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
6.3.14 13:00

@Aishenka
To po mě skáče kdykoliv přijdu domu aby mi dala „pusu“ skoro jako by mě x let neviděla :-D ale to dělá i ta doga. Naše taky neskáče na nikoho cizího. Pravda je, že na výchově obou jsme si dali dost záležet, přece jenom jsme v Praze a chodí většinou všude s námi. A hlavně nechtěla jsem mít ani jednu přivázanou neustále na vodítku. Takže poslouchat musej i kdyby tisíckrát nechtěly :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
6.3.14 13:02

@Natálka26 my když měli dogu (u rodičů) ta hrozně skákala a jeden měl co dělat aby to „tele“ udržel :lol: Aisha nám to nedělala, ani neolizovala, to už muselo být aby dala „pusu“ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
6.3.14 13:03

@Daninka Osobní zkušenost nemám, ale známá RR má, prý dokud někdo neměl RR, neví, co je to udržet psa na vodítku :) V bytě problém nevidím, spíš v těch třech patrech bez výtahu, pravděpodobně si odrovná klouby (předpokládám, že třicetikilového psa asi nebudeš tahat v náručí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
6.3.14 13:06

@Daninka asi takhle.RR je pes který potřebuje fakt kvantum pohybu…a s dítětem nebo i dítě a těhotná následně mimino, to není moc vhodné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
6.3.14 13:07

@Aishenka
Tak naše (+ -) 60 kilový telátko doga, je taky akčnější - prostě jiný plemeno, ale skáče taky jenom na nás, na nikoho cizího. Ale pravdou je, že jak u prvního těhotenství tak teď na mě neskočí ani jedna a ani jedna ke mě v parku nepustí cizího psa a k malý taky ne. Jsou prostě obě milionový, ale je to prostě o tom kolik času tomu psovi věnuješ, to že ho má někdo na zahradě a ven ho bere vyjímečně nemůže čekat, že ten pes bude umět poslouchat, že? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
6.3.14 13:07

@Daninka Ahojky, taky se přidávám :D Máme 3,5 letého RR v bytě také. Není to pes do kotce, ale nemá cenu psát těm, kteří o tomto plemenu nic neví. Velký je no, ale to neznamená, že nemůže být v bytě. Je to smečkový pes. Náš RR (pes) je sice už ve věku, kdy by měl mít rozum, ale ještě ho nepotkal :mrgreen: takže je to takový blázen, který venku je jak na gumičce, ale doma už je fajn. Začátky byli krušné, kousal roh postele nebo roh skříně na chodbě, vše co jsme mu koupili (deku, plyšáka atd) tak do půl hodiny roztrhal. Ale pak se to bude lepšit. Jako štěně potřebuje dost zabavit, venku utahat. RR je srdcovka, ale nyní čekáme za pár měsíců miminko a nějak si to pořád doma nedovedu představit. :zed: Hodně ztrácí chlupy (takové malé zabodávající se štětinky) a ty nejdou z ničeho… Takže dost uklízím. Až tu prcek poleze, tak to nevím :nevim: to je velká nevýhoda. Nejvíc padá asi z ridge (z obráceného pruhu). Ale pokud máte i dvorek, tam tam pejsek vydrží také, ale pochybuju, že by na noc někde spal v boudě, takový RR není. Náš je mazel, na ostatní lidi je tedy dost prudký, ale spíš je to tím, že z nich cítí jiné psy atd. Jinak co se týká čůrání a kajdění, tak v pohodě vydrží. Ráno s ním jde manžel po šesté hodině na krátkou prochajdu, a pak až přijde kolem 16:00 z práce a vydrží v klidu. A tím že už je „starší“ tak mu stačí i jedna dvě procházky denně, cca 2 hodiny a je OK. Já jsem našeho naučila na každodenní hygienu. Vlhčenýma ubrouskama pro děti ho celého otírám a musím říct, že je to super, máme naučenou 5-10 minutovou očistu :D :D Takže pokud si ho přejete a máte na něj dostatek času hlavně na začátku, tak do toho klidně jděte. Ale není to jednoduché, když chcete někam odcestovat a nemá vám ho kdo hlídat… našeho mamánka hlídají naši jen vždy na jeden den. Tak snad jsem trošku pomohla… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný