Řídká stolice od narození

279
12.1.07 14:54

Řídká stolice od narození

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda-li je normální, že má mladší holčička má neustále průjem. Když jsem jí do 8 měsíců kojila, tak říkala doktorka, že je to normální u kojených dětí. Ale už jí 2 měsíce nekojím a stále má řidkou stolici. Ani moc netloustne. Za poslední 1,5 měsíce 300 g. Máme hroznou pediatričku, ta jen mávne rukou, ale mě se to nezdá.
Najde se někdo, kdo tomu rozumí?
Děkuji Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12.1.07 15:01

Mandíčku,
tak u nás to bylo u starší dcerky podobné, dokonce byla velmi často opruzená i přes neustálé přebalování a mazání. U druhého dítka se situace opakovala, ale nějak mi došlo, že pokud jím mléčné výrobky každý den, tak hodně kaká. Už jsem vypozorovala, že jogurt nebo tvaroh neplechu nedělá, naopak kakání mírně pomůže, ale čisté mléko (kakao, musli s mlékem) způsobuje okamžitý průjem. Podle toho jsem upravila svůj jídelníček.
Protože Ty už nekojíš, tak to možná bude ze stravy. U starší dcerky to způsoboval jogurt (dáváme Hollandii, Activii, nedáváme vůbec smetanové ale ani ligt). Na asi 2 měsíce ve věku 9-11 měsíců jsem úplně jogurty vy:,–(ila a o moc se to zlepšilo. Sice máme bobka výjimečně, ale časem se to u Karolínky zlepšuje.
Já bych prostě zkoušela jednotlivá jídla/příkrmy vysazovat a pozorovat případné změny. A taky bych asi požádala dětskou dr. o test na případnou alergii.

Lépe bohužel poradit neumím.

Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.1.07 21:48

Jak v predchozim prispevku psala. Myslim, ze je to alergie na kravske mleko a vse s tim spojene. Pres kojeni se totiz dostava taky do organismu. Zkus vy:,–(it kravske mleko a jogurty, jako UM pouzivej tu nejvic stepenou bilkovinu.

• Citovat
  • Upravit
132
13.1.07 01:06

Ahoj. My měli se Sabinkou stejný problém. Každou chvíli opruzeniny a pořád jen řídká stolička. Doktorka byla celkem v poho a moc to neřešila. Já se snažila vyřazovat různé potraviny…a nakonec? Změnili jsme značku pokračovacího mlíčka z Hippu na Bebu a od té doby nám malá tloustne před očima. Dokonce už máme i bobky :lol:
Tak to jen naše zkušenost…taky sem měla strach z alergii, ale nakonec to dopadlo super. Tak pa.
 Sabik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky