Poradna duly
Jana Čurdová
Ahojky
ještě jsem vás za těch 6 dnů nestihla dočíst.
Jinak DĚKUJI za přání pro knedla k narozeninám.Slavit budeme teprve tento víkend.
Dnes jsem měla premieru,byla jsem v práci na omrknutí a v pátek už nastupuju.Ted vařím a snad vás dočtu.
Ivči - ahoooooooooooj
Jak jste se měli???
Ty jo, už v pátek… to uteklo
A jak se ti tam líbilo?
Amynko, Gabinko - tak jeste jednou - vetu „Ne maminko,ona byla hodna“ nerikala Amalka, rikala mne ji UCITELKA
![]()
Evi měli jsme se super,to víš oslava jako prase.Bylo tam 68 lidí,takže jsme měli co dělat to připravit.R se ožral jak mohl,ale nebyl sám,v neděli pokračovali dopolko a ještě v pondělí se léčil.Knedlo šťastnej,že mohl tancovat a já jsem jen jezdila sem a tam.
V práci to docela šlo,jen mě mrzí,že jsem vlastně už makačenko. ![]()
Ahoj,
tak gábi vidíš, 2.den za váma. Neboj bude to dobrý, krize třeba přijde ale musíte vydržet
Madlenka je moc ikovná holčička a na šmíračku bych šla taky
Nějak si neumím představi 9 batolat jak jde na nějakou procházku
A neboj, Madlenka bude jíst a bude si hrát, musí se jen trochu rozkoukat. Není zvyklá na tolik dětí a na tolik cizích lidí najednou, ale až se tam zabydlí tak se jí tam bude líbit. Posíláme jí pusinku, kočičce ![]()
Zuzuu jsem já teda pochopila dobře, taky jsem se divila proč se Gábinka ptá takhle divně když to nikde nebylo napsaný ![]()
Ivetko ahoj, no konečně, jsi tady chyběla ![]()
Bibi ty z těch starostí taky nevyjdeš viď? Míša je teď v devítce? Kosmetička by asi neměla být problém ne?
My jsme byly dopol cvičit, pak přijela švagrová s holčičkou tak si holky hráli. Pak jsem šli na oběd a když jsem Nelču svlékla tak jem jí po d oběma kolínkama-jako na té druhé straně v těch jamkách-objevila takový škaredý červený fleky. Tak jsem zavolala Lukana ať s ní dojede k doktorce a měla jsem podezření a ekzém a taky jo. Dostala tu kortikoidovou mast a excipial. Já to echci řešit hned těma kortikoidama, je na to ještě něco? Občas měla někde suchý flíček, ale takhle ještě nikdy, objevilo se jí to z ničeho nic. Ale myslím že to pořád není tak strašný aby se to muselo řešit hormonama ![]()
A te´d si jí vzala sousedka a já jdu péct medovík. Jak ho jednou posílala Klára tka ho zkusím. Pořád se mi do něj nechtělo ale teď mám 4 hodiny času, tak to zkusím. Nechám jí ho na sobotu na ty narozeniny. Má se nechat uležet 5dní, tka tohel bude 4, tak snad bude dobrej. Už teď z toho mám ale strach, už podle receptu s tím bude pěkný sraní ![]()
Hele holky a jak to děláte když mají děti narozky jindy než oslavu? N je má zítra a tak nevím jestli jí dáme dárečky zítra a nebo to necháme až na sobotu. Asi jí zítra dáme dárky od nás a v sobotu jí donesou osttní co? Takhel by jich bylo moc najednou. Jak to děláte vy?
Prima odpoledne,
Ivet ahoj, jsem nějak nepsotřehla - co to bylo za oslavu?? Tak už v pátek?? Ale to je ta brigáda, ne??
Já byla s Ríšou a holkama na tom výletu, bylo nádherné počasí!!!!!! Ríša i usnul v kočáru, všichni tři kluci vlastěn usnuli ve stejný čas, pak jsme si dali v hospodě polívku, nakrmili jsme tam ovce a jeli busem k našim na kafe. Za chvilku pak půjdem ještě domů.
Leilo, ty jsi dobrá s tím medovníkem, já ho taky jednou ejdinkrát zkoušela a už nikdy více, on mi ani tak moc nechutná, to už radši to tiramisu.
Ještě jsem zapomněla - Ríša tam v té hospodě, tedy byli jsme na zahrádce, tak tam vylezl na lavici ke stolu a najednou zahučel pod stůl a strašný řev, já mu ještě řekla, že je malej vůl a podívám se na něj proč tak šíleně řve a on si roztrhl víčko docela dost, teklo mu z toho i hodně krve, tak asi bude mít monokla. naštěstí se pak uklidnil a zase řádil jak černá ruka.
Ahojky,
tak sjem vas docetla.
Jen v rychlosti, co se nam stalo-Majda ve ctvrtek vecer behala, honila se s Katkou, slapla na balonek a spadla dozadu na hlavu. Zustala lezet, tak sjem ji zvedla a ona se mi gumova svesila pres ruku a zacala blednout, asi si vyrazila dech. Tak jsem ji povesila hlavou dolu a nejak jsme ji s manzelem bouchali do zad, on ji zkousel jazyk, jetsli ho nema zapadly…no byla to vecnost, aspon pro nas, ale asi po 15 vterinach, mozna vic, ja fakt nevim, se rozdychla a zacala brecet. jenze byla spava, jak jsme ji polozili, tak hned usinala, ve vane jen sedela a hledela, byla zpomalena, nemluvila a byla trosku modra kolem nosu. Tak jsme radsi jeli na pohotovost. Tam nas poslali na chirurgii, na RTG nic nebylo ale radsi nam doporucili pozorovani na detskem, kvuli moznemu krvaceni do mozku. To bylo asi pul 10 vecer. Tak jsme ji tam zanesli, rekli nam, ze bude 24 hodin na JIP a pak dalsi dva dny se mnou na pokoji. DR mi rekl, ze si tam mam jit lehnout hned a kdyby se v noci neco delo, ze pujdu za ni. Jela jsem si pro veci, mala mezitim na JIP usnula, tak jsem sla spat. Druhy den me za ni pustili asi v 8:30 rano, byla hotova, uplakana, vyklepana, jak me videla, hned zacala plakat a chtela za mnou, jenze mela prisavky od monitoru, tak jsem mohla jen sedet u ni a hrat si s ni. Pak se teda zklinila, ale jak jsem sla treba jen na zachod, tak strasne rvala. No hruza. Na JIP byly jen deti s lyringitidama, takze Majda samozrejme zacala hned kaslat. Byla jsem tam jedina mama, deti tam hodne plakaly a bylo to silene stresujici, chtelo se mi porad brecet.Vecer kolem 8 mi ji dali na pokoj, tak to uz bylo dobre. Nastesti ji nic neni, krom toho kasle teda. ![]()
Ja musim zase letet, mam vecer po 3 tydnech AJ, tak se na to musim mrknout.
Capinko, vítejte tedy doma, uf, ten popis zní hrůzostrašně, melsa jsi mít velké nervy, ale tak sláva že jí nic nebylo, to jsem moc ráda!!!!!!!!!!!!!!!!
Jo a Lielo, ten ekzem je pech, ale asi bych taky hned ty kortikoidy nedávala, ale radu nemám.
Ivči - takže jsi místo slavení dělala taxikáře
No, jo, to znám
Ale je fajn vypadnout mezi lidi ![]()
Leilo - my jsme s manželem Adýskovi příli v den jeho narozenin a zbytek na oslavě - měl dost dárků, tak si aspoň postupně pohrál se všema
![]()
Koukni na diskuzi, co zde mají mamči ohledně ekzému - třeba ti poradí. Je pravda, že když se mně to rozjede, tak pomůžou jen mastičky s kortikoidama
Ale u takovýho prcka by snad mohlo zabrat i něco šetrnějšího… A asi bych vynechala čokoládu…
Fif - fuj! Úplně mě zamrazilo
Nepůjdeš s ním raději někam???
Capi - super, že jste doma a hlavně v pořádku! Uf, jste šikovní, jak jste to zvládli! Ty jo, já bych asi zmatkovala
Na štěstí je to za váma a Majda je v pořádku… Fuj, takovej zážitek ![]()
Leilo díky to je milé,že jsem chyběla.
![]()
Fif to měl od sestřenky manžel 45 let.Jinak je to jen brigáda,ale vlsatně už musíš dělat a ne si udělat den pro sebe.
Capinko bože,ty musíš mít ted nervy ze železa.Já bych kolabovala.Držím palečky a snad už to je v pohodě.
Evi jj taxikář,ale je to změna,takže mi to nevadilo.Hlavně knedlo byl všechny dny úplně milionové dítě.Fakt si na něj nemůžu ani chvilku stěžovat.
Leilo,
s ekzémem mám bohaté zkušenosti u sebe i dětí. Prostě je pitomé období, Jiříkovi to teď opět vyskákalo, měl i opruzenou prdelku, já mám taky po dlouho době lehké potíže.
Kortikoidy bych hned nedávala, podívala bych se po něčem v lékárně - přirodní produkty s pupalkou, konopím atd. Mrkni to diskusí, tam třeba holky poradí, co je teď „in“. Já kupuju pupalku a konopí, trošku dětem pomáhá. Chce to promašťovat, pokud to má suché červené - pokud mokvavé, to je pak jiný postup a je to spíš na doktora.
Pak bych ubrala sladké, čokolády, tropické ovoce, dráždivá ostrá jídla. A dávala bych jí na tělo jen bavlněné věci, žádné umělotiny. A snažit se vytvořit u ní psychickou pohodu - ono je to hodně psychické. Ale sama nevím, kdy to na mě skočí a nechápu, že třeba v Anglii, kdy jsem byla hodně ve stresu a necítila se dobře a i teď při tom záhulu s klukama to bylo dlouho v pohodě.
Capi, to je dobře, že už jste doma a Majdě vlastně nic nebylo.
Jana
Jé Capi super že jste doma, jste machři, já bych taky zmatkovala. Ale co jinýho dělat než zafungovat co? Hlavně že všechno dobře dopadlo ![]()
Holky díky za rady, já jí ty kortikoidy hned nedám, mám je doma tak kdyby se to horšilo tak jí je dám, ale takhle ne. budu to mazat tím excipialem a zítra zajedu do lékárny pro nějaké to konopí
Nebo na půdu
Má to poprvé-jak říkák občas měla suchý flíček a tohle je trochu víc, ale pořád si myslím že to není nic hroznýho. Ale naše doktorka to je prostě mástr, jen jsem se chtěla ujistit že je to ekzém, léčit budu sama
A psych pohodu myslím že má, nic strašnýho neprožila, čokošku jí to jo a trop ovoce taky dost. Miluje pomeranč, mandarinky a ananas. To bude teda smutná že ho nedostane. Ostrá a kořeněná jídla nevařím, tak z toho snad ne. No snad to bude OK, každopádně díky moc za rady…
Tak peču poslední placku medovníku a pak to napatlám těma krémama. Bála sjem se toho jak to půjde válet a šlo to nádherně, vůbec to není taková práce jak sjem si myslela tak jestli bude dobrej tak s ním pak budu machrovat na oslavy a tak
![]()
Leilo, nam na to Majde pomohlo Bambucke maslo. U nas prodavaji jako takovy krem v kulate krabicce normalne v drogerce Teta. Je to fakt uzasne, mela cervene fleky na brichu a po mazani timhle zmizely a uz se neobjevily. Fakt doporucuju. Stoji to asi 100 Kc. Je to i urcene prave na atopicke exemy.