Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2431
22.7.08 19:00

Ahoj holky to byl dneska den Kubajs už řval od rána :twisted: děsný!!!!A večer mi teda ukázal,že už není miminko :roll: no a jestli po dnešním koncertu v koupelně na mě nezavolá nějakej soused socialku tak snad už nikdy!!!!!
Kalamajko noční kojo jsme trošku polevila nachatě,ale dřív,jak tu pulnoc nedostal,ale tam spí sám v pokojíčku a když jsem šla kojit po druhé v noci tak jsem si ho dala do postele k nám a tam jseme spali všichni až do rána :? Ale v Praze to je jiný režim :lol: včera se vzbudil až po jedné v noci a pak asi k ránu,ale to sál,jak ďas.Holky jdu uklízet kuchyn se mi tu vyskytli takový malinký broučci asi z mouky,ale mám fobii,aby se to nedostalo jinam já takovou tu haveť nemusím!!!!!A jdu tu pofackovat ten bordel ,jak je Kubajs větší tak tu uděla takovej čurbes!!!!
Zet Já převařuju vodu z kohoutku na všechno,ale když mu vařím tak to natočím normalně hodím tam zel.maso myslím,že ,jak se to vaří stím tak se to převaří.
Jaskivu tu už jsem tu dlouho neviděla,ale snad někam jeli :?: Jo a Zet vy jste vlasáči radost pohledět!!! Indi tak hlavně,e jí chutnalo já na to jídlo už taky pomalu začínám rezignovat sice nesolím,ale už mu dávám ochutnat od nás :wink: Lukre Díky za tip :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
22.7.08 19:24

Hojky,

Kalamajko, to si teda pamatuješ, já mám tak blbou pamět že bych si ani nevzpomněla co minulý rok bylo, jenom vím že teda rty cukety tu byly IN. Hlavně skoropizza od Káji, už se na ni letos moc těším :wink: A zavařování opět začíná, buď pochválené :lol:

Veru, to nevím jak ti poradit, já bych si netroufla jet ani 2 hodiny autem(v noci teda jo), malá opět nesnáší sedačku a ani nevím jak by to zvládl Maty, ten miluje tak autobus a vlak… No možná by ho chytlo i to letadlo :lol: Jak dlouho poletíte? Já si teď odzkoušela 2 hodiny spaní v šátku asi od 10 večera do půlnoci, musela jsem většinou stát kromě první půl hodiny, byli sme n atý akci a vbyl tam strašněj rachot, pak sem teda necítila vůbec záda, měla jsem ji ve předu. Pak jak se vzbudila tak jsem nakojila a šup do kočárku a tam spala dál do 1 než sme jeli domů.

Teď se tu cpu nutelou, sem hrozná ach jo :(

Já teda vodu používám z kohoutku pořád, převařuju a když dělám jídlo tak přesně jak píše Luci. Taky nesilím, ale když dělám brambory tak malá je má s máslem, tak ty malinko možná té soli pochytaly, ale už to přestávám řešit, malé víc ta krupička chutná než ty instantní a nenamáčím, normálně uvařím je za 5 minut

No nic ještě se chtěla vysávat, dneska děti spinkají, snad to bude pokračovat i dál..

Jo a malá se včera poprvé postavila :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
22.7.08 19:27

ještě sem zapomněla, fotečky úžasný..

Hopi děsně ti to sluší, si moc fotogenická :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
22.7.08 20:27

holky recepty z cuket všechny sem :P 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
22.7.08 20:36

ahoj holky, mám doma dvě kaše proti průjmu a jednu proti zácpě. papá to některé z vašich prcků? já jen, že bych je někomu poslala, kdybyste měla některá zájem. jsou myslím jen do října.

jdu mrknout na fotky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
22.7.08 20:38

Ahoj!

Moc nestíhám dočítat, dopo mi nešel net, zítra se srazem počítám, návleky beru. Jonáše celkem škrtí na stehnech, takže na normální miminka budou akorát… z modelek budou padat.

Mějte se krásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
22.7.08 20:40

hezké :) Kája má fakt hrozně moc vlasů. a ti vaši beach… :lol: na to už opravdu jen vzpomínám. myslím, že to tu vystihla tenkrát Baruš, že už jsi neodpočne. já ji teda nechávám v postýlce, dokud tam chce být. ale pořád to taky nejde.

Kalamajko, ta cestovní postýlka je na ty pády fakt supr!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
22.7.08 21:10

Já letos nemám přísun cukety :( , kamarádka letos pěstuje lilek

pro Zet, ale nej pro ni :)

Zapečená cuketa se sýrem

Pří:,–(y:
500 g cukety
100 g balkánu
100 g eidamu
2 - 3 cibule
4 - 6 stroužků česneku
1 dcl olivového oleje
100 g hladké mouky
oregáno, sůl, bílý pepř

Postup:
Cuketu nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme do růžova. Na zbylém oleji osmažíme cuketu.
Do zapékací misky vložíme orestovanou cuketu, posypeme oregánem, položíme cibuli, na plátky nakrájený česnek a rozdrobený balkán. Přidáme další vrstvu, ale místo balkánu dáme eidam.
Pečeme cca 10 min. Podáváme s různě upravenými bramborami.

Skoropica - z cukety

40 dkg hrubě strouhané cukety
1/2 hrnku hl. mouky
1/2 hrnku hr. mouky
3 až 5 vajec
1 drobně krájená cibule
20 dkg salámu na kostičky
mletý kmín, hodně majoránky, sůl ½ hrnku oleje
prášek do pečiva

Promíchat, nasypat a roztáhnout na plech, nahoru rajčata, paprika, strouhaný sýr. Pečeme při teplotě 150 °C 40 - 45 min.

Cuketový moučník

150 g polo. Mouky
3 vejce
100 g tuku (Hera, máslo)
100 g moučkového cukru
1 balíček vanilkového cukru
4 lžíce hrubě sekaných ořechů nebo mletého kokosu
1 lžička prášku do pečiva
100 g strouhané cukety
1 lžíce kakaa nebo strouhané čokolády
podle potřeby trochu mléka
tuk a hrubá mouka na formu
marmeláda čokoládová poleva

Cuketu omyjeme, starší oloupeme a nastrouháme. Semena odstraníme. Žloutky, rozehřátý tuk a cukr našleháme doběla, postupně přidáme nastrouhanou cuketu, ořechy nebo kokos a mouku smícháme s práškem do pečiva. Pokud je těsto husté, přidáme trochu mléka. Nakonec vmícháme hustý sníh z bílků. Formu vymastíme a vysypeme moukou, nalijeme větší část těsta, zbytek obarvíme kakaem nebo čokoládou a vlijeme tak, aby se vytvořilo mramorování.
Těsto urovnáme a naplněnou formu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme zvolna při 180 °C, ke konci pečení teplotu snížíme. Upečený moučník pocukrujeme nebo potřeme čokoládovou polevou. Můžeme ho po vychladnutí prokrojit a potřít marmeládou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
22.7.08 21:13

jo a jak teda zítra v jednu u hlavní brány?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
22.7.08 21:41

viděla bych to v jednu u hlavní brány, v případě pozdního příchodu někoho uhánět na mobil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
22.7.08 21:46

Veru, kdyz bude prset, tak psala Kalamajka, ze jsou tam hospody… tak snad nas nekde vezmou na milost…jo.. jak mi kleknul telefon, nemam na nikoho kontakt :( Muzete mi pls hodit na sebe cislo do SZ? Predpkladam, ze tradicne dorazime posledni :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
22.7.08 21:50

Tak at se Vám zítřejší akce povede a svíti sluníčko!!Pěkně fotit at se máme na co kouknout a ještě Kalamajko to nejde hafana vzít sebou je stará a fakt je ráda,že je rád na chatě je spokojená tam je ve svým a hlavně je hroznej zavislák na mně kam se hnu tam jde dítě i pes a to i na záchod :lol: :lol: Kubu vzala konečně na milost,ale nevím,jak na ostatní dětičky.Přeji dobrou noc pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
22.7.08 21:51

Kaji Kalamjko to napsal přesně,jak jde o recepty tak tě tu hned máme jupí!! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
22.7.08 21:57

čau kuchty :D
Kájo , jak jde o vaření, to jsou příspěvky jako román, vždyť to říkám :! :D :wink: Jasně, zítra u brány - teda vůbec nevím, kde to tam je. A určitě zase přijedeme pozdě, už to vidím.

těstoviny s cuketou

cibule, česnek, cuketa, krůtí prsní řízky, sůl, pepř, majoránka, oregáno, grilovací koření, pytlík těstovin-vrtule, sekaný potrubí, kolena…, smetana ke šlehání, sýr

Dát vařit těstoviny, aby byly al dente. Na oliv. oleji zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Na to dát na kostičky nakrájenou cuketu - já neloupu, je to pak pěkně barevný, osolit, opepřit, omajoránkovat a ooregánovat podle chuti. Dusit do poloměkka. Na jiné pánvi si orestovat krůtí maso nakrájené na kostičky a decentně ochucené grilovacím kořením. Po orestování smíchat s cuketou. Slít těstoviny, smíchat se směsí cukety a masa, dát do pekáčku. Celé zalít smetanou a dát zapéct. Když smetana začne bublat, poklást plátky sýra nebo nastrouhaným sýrem a nechat zezlatavět.

Zapečená cuketa

cuketa, mleté maso, sýr - nějaký pikantnější např. niva, ementál, parmezán…, cibule, česnek, sůl, pepř, oliv. olej

Cuketu rozpůlíme podél, vydlabeme jádra. Na oleji zpěníme cibuli a na ní dáme maso. Osolit, opepřit a dusit až je maso hotové. Pak vmíchat utřený česnek a produsit asi pět minut. Masovou směsí naplnit půlky cuket, dát zapéct do trouby na cca půl hoďky. Deset minut před dopečením posypat sýrem a nechat zezlatavět.

…schválně neuvádím množství, to si udělejte podle chuti, ani teplotu a dobu pečení, páč každá trouba a mlsná huba je jiná, že. Tak Ať vám chutná.

něco pro prcky

brambora, mrkev, kousek kořenové petržele, kolečko cukety cca 2cm silné, lžíce kuřecího masa, lžíce ovesných vloček

Všechno umyju, vločky přeberu. Bramboru a cuketu oloupu, mrkev a petržel oškrábu. Pak to hodím do kastrolu a vařím do měkka. Přebytečnou vodu sliju, ale trošku nechám, páč brambora i vločky to dost zahustí. Kastrůlek vyklopím do mixéru a mixnu nahrubo. Nechám vystydnout na konzumovatelnou teplotu a Lumpikovi se dělají boule za ušima :wink:

…a já měla dneska k večeři 5 topinek s česnekem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
22.7.08 22:01

Holky to jou recepty.Veru no jo jsem v práci,příště hlasuji pro jiný den středy nemůžu žádne!!!! :twisted: Kalamajko díky za recept pro mrnouse :potlesk: Veru nějak jsem přehlídla ten tvůj recept nebo myslíš,jako po tvé dia upravě bude skromný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí