Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
941
18.7.08 12:55

Tak jsem ještě tu. Luci usnula tak se nákupy odkládají. No nevadí mi to. Aspoň si odfrknu.
Kalamajko chlebík dávám co zrovna mám, ale u nás prodávají mňam mňam chleba. Cvrčovický nebo šanovský. Jsou dlouho krásně měkkoučké. Dávám na chlebík lučinu. Tu „mokrou“ netermizovanou bepzříchuťovou. Lucinka má pak chleba i lučinu naprostu všude. Taky pořád převlíkám. Včera 4× komplet celý mimino do novýho. :roll: Ale je to sranda, taky jí nechávám prasit. Nemléčký margaríny jsou fujtabl, ale vy kvůli atopáku asi nic jinýho nesmíte, viď? Lučinu, cottage a gervais nám dr schválil tak jsem ráda, protože to baštíme doma všichni.
hospoda v tomhle ohledu mám doma poklad, manža není hospodník, pivo má rád, ale treba jen na zahrádce. Nemá rád zahuleno. No zatu dobu co jsme spolu (8 let) byl hospě možná 10 krát. To se klíďo pak domluvíme a já pro něj někam jedu třeba na půlnoc nebo tak.
Monettko popis Šarlotčiny pohybové aktivity mě dostává. Aspoň máš klídek. Já jsem dneska vystrkovala Luci ze záchoda (kde jsem zrovna seděla) ona se chtěla pusinkovat se štětkou na wc a tak jsem ji vystrkovala a ona brzdila až se praštila o dlažbu do čumáku. TO bylo řevu a utěšování…
Jdu se oblíknout a vyrážím na nákupy ble to se mi chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
18.7.08 13:05

Baruš , je to tak. Kvůli AE nemůžem nic z mlíka. I když jak jsem byla v nemocnici, Marťas dostal 2× Bebu HA a byl bez reakce. Holt ty 3 měsíce to ještě vydržíme. Taky mě to mrzí, páč bílý jogurty, žervé, Lučinu máme doma taky furt.
Monettko , gratuluju k zoubkům :! :! :! :-) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1064
18.7.08 13:15

No tak Jonáš měl zase horečku 39, moč čistou (ano ano, povedlo se nám pár kapek zachytit do pytlíčku!!!), žádný jiný příznaky… Jí dobře a je veselý. Tak prý zuby nebo šestá dětská, tudíž čekáme:(.

Kalamajko, já to mám nejblíž, takže se časově přizpůsobím. Jen bych večer jela hrát od sedmi beach, pokud nebude extrémně hnusně. Takže nadhodím třeba ve dvě s tím, že je mi to vážně jedno:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
18.7.08 14:18

Dzazi , já to vidím na tu šestou nemoc. Marťas byl taky jinak v pohodě, krom těch horeček. A teda moc nejedl, tak Dr. říkala nenutit. Třetí den byl kropenatej od hlavy k patě a dneska už není po nemoci ani vidu ani slechu. Zase baští a dokonce včera i dneska PIJE 8O z hrnečku!!! Včera dal tak 150 a dneska už v něm taky 100 zahučela. Tak mně by se hodilo víc v jednu, abych byla kolem páté doma. Jestli je to tobě šumafuk, tak už jen, co na to Veru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
18.7.08 18:06

Hojky,

Caress, jo jo my máme jenom v ložnici a koupenou celou komplet do okna, aspoň že tak, ale asi koupím ty za 30,– v DMku. Fakt na to nemám nervy :evil: :evil: Sem dneska zabila asi stovku, normálně moje poznatky, ty mrchy souloží aj s mrtvýma, prasata :evil: Nejvíc mě doráží když se pomalu množej v letu, kdyby se mnou vycházely v míru klidně jich tu pár nechám, ale tohle sou nejdotěrnější mouchy co sem viděla :! :! :evil:

Dneska už sem tak nanervy že sem snědla celou studentskou pečet, pár buchet a samo že nějaký oběd a musím mít tak kilo nebo 2 nahoře :evil: Ještě že sem si dala 20kiláků na kole, snad to něčemu pomůže raději zítra nevlezu na váhu..

Monettko ať vám to všechno výjde a s další havětí mě neštvi, to bych už nezvládla :D Pžeju lepší boj než je ten můj :!

Kalamajko, taky ji nachávám prasit, jenom mě dycky točí když má na sobě to funkční bodyčko za 450,– :lol: :lol: Ale ať si hraje, jenom kdyby chtěla pít čaj, pila tak minulý týden a teď zase opět nic..

Malá teď chrní tak 45 minut za den a teď usla, to zase bude. Včera usla takhle stejně a v 8 sem ji nemohla uspat, uspávala sem ji snad hodinu a půl, jenže probírat už ju nechcu když spí tak málo přes den, a je tak ošterná, to mi taky toho pozitivu teď moc nepřidává :(

Caress, tak přeju ať to s chalpem vyřešíte co nejlíp, jenže ono je na tom nejhorší že každý máme spoustu chyb a kdoví jaký by byl ten další :lol: Můj má taky nějaký chyby ale není to tak horký jak kolikrát píšu, jenom prostě má dost těžkou práci a jáý to trochu musím akceptovat a nemůžu po něm chtít aby hned jak přijede naskočil na hlídání dětí, ale je fakt že letos jak je Maty rozumnější se s ním skoro pořád venku a kutí když je doma :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
18.7.08 19:13

Ahojky, ahojky

tak se přidávám ke všem co mají doma vzteklouny a neposedy…za poslední dva dny jsem tu úplně na nervy a asi i zešediví. Andy vůbec nechce spát, pořád si jen všude stoupá a začíná chodit kolem zdi, já se na to nemůžu dívat, (hned si vybavuji katastrofické pády), takže za ní celý den lezu po čtyřech a jistím jí ze zadu. Naštěstí už se naučila padat tak, že si sedne na zadek. To ještě před týdnem padala úplně rovně tak jak stála.
Včera přes den spala asi půl hodiny v kočárku, tak jsem myslela že půjde spát a bude celou noc klid. Šla spát v 18.30 hod, ve 21.30 už byla madam vyspalá a nechtěla už za nic spát..... v postýlce si pořád stoupala a řvala jak pavián, už jsem byla zoufalá, snažila jsem se jí nechat vyřvat, ale ani 2 hodiny nepomohli, tak jsme ji ve 00.30 hod vzali k nám do postele, kde tedy usnula a ráno už zase byla vzhůru v 05.30 hod. A celý den má takové energie, že dneska zase spala odoledne jen půl hodiny.

Najdenou jako kdyby v té postýlce nechtěla být sama, jako by se tam snad bála nebo já nevím.

Sraz - Dzazi, Kalamajko a VEru- já návleky objednané taky nemám ale ráda bych se k vám vetřela na sraz. Je mi jedno kde to bude, jen příští týden můžu út-čt.

Sraz Kouty - můj manžel si asi taky vezme kolo, tedy jestli do září pořídíme držák na kola na auto. Zatím žádný nemáme a ani nevíme zda je lepší nahoru nebo za kufr.Máte někdo nějaký tip z vlastních zkušeností.???

Caress - já tohle co popisuješ (nespolehlivost) úplně nenávidím, a když mi nebere telefon když je v hospodě, tak jsem vždycky úplně vyřízená vzteky… oni si vůbec neuvědomujou, že se taky může občas stát něco špatného a že by ho prostě brát měli, když mají takhle malé děti.
Já bych to s ním asi psychycky nevydržela, ale vím, že když ho máš pořád ráda a především je to otec tvého dítěte, tak je těžké to ukončit. Ale asi takového chlapa nepředěláš!
Můj manžel do hospoy už moc nechodí, tak cca 2× do roka na pařbu až do rána.......... a to my vždycky stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
18.7.08 19:24

jo ješět k tomu volání, můj manža telefon nemá, takže mi to ani už nepříjde, když mě nutně potřebuje doma je rezervní, už si ho i umí zapnout a dovolat se mi a já vím kde dycky je a přes práci ho seženu na telefonu spolupracovníka-bratránka, takže já tohle neřeším :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1424
18.7.08 19:30

Tak jsem ted dočetla 3 stránky nazpět a koukám že ty nervy s prckama jsou skoro všude.

Kalamajko, Dzazi, Veru - tak já se k vám přidám ve středu ve 13 hod před Žlutýma lázněma. Taky se mi to hodí a moc se na vás těším.
Asi se přidá i Lucka, ta je teď na chatě a přijede v neděli a v týdnu bude mít manžela v práci....... si teda myslím. :idea:

Jídlo - chci se zeptat, co všechno už dáváte jíst prckům.
Jak jste tu psalï o tom chlebu… jak jim to dáváte??? to si to jako samy žužlají, nebo jim ulamujete kousky???
Já když jsem naposledy zkoušela dávat Andy chleba (tak před měsícem), tak se mi z něj dávila a to samé z piškotů, takže se jí bojím dát jakékoliv jídlo samotné do ruky.
Jo a Kalamajko a ostatní atopyci - po přečtení toho článku co tu dávala Lucka ohledně HA mléka jsem už s tím sekla a začala jsem dávat Bebu normální a zavedla jsem jogurty, tak proto se i ptám těch co atopák nemáte co už všechno baštíte?????
Jo a atopák už nemáme asi 2 měsíce!!!!!!!!!!!!!!!!!! ťuk ťuk ťuk

A ještě jeden dotaz ohledně jídla, když vaříte jídlo doma, ještě pořád ho mixujete, nebo to nějak krájít najemno ještě před vařením pls poraďte asi to jsou blbé otázky,ale nevím si s tím rady, všude v knihách píšou od 8.měsíce nemixovat, ale Andy se mi při větších kouskách pořád dáví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
18.7.08 20:22

hezký večer,
Warm: ohledně jídla, chleba zatím vůbec nedávám. Vím, že už ho můžou, ale nějak si myslím, že jí k ničemu není, ráno má moje mlíčko, pak ovoce, oběd - masozelen. příkrm, odpo jogurt+trochu ovoce, pak kaše a před spaním moje mlíčko.. a přes noc kojím, kdykoliv si řekne.. většinou 2×. někdy víckrát, štve mě to, ale zkoušela jsem čaj, a jiné uspávadla.. nic nepomáhá.. když jí dám k prsu, za 10min zase chrní..
Jinak já vařím maso a zeleninu na kousky, pak to beru ponorným mixérem, ale už ne tak na jemno.. takže kousky v tom má - problém jí nedělají.. a když má jen zeleninku, tak tu pomačkám jen vidličkou..
Po přečtení toho článku, jsem koupila normoš mléčnou kaši do vody.. nevím, jestli to bylo tím, ale malá se mi budila cca 6× za noc, pořád plakala.. dělala jsem to 3×, pak jsem zkusila zpět bebu HA 2, kterou dávám normálně a nemléčnou kaši a je to zase v pohodě.. nevím, jestli to bylo tím, ale nechám to zase takhle a nebudu to pokoušet.. zkusím to zase tak za 1-2měsíce..
Jo, jogruty už ale dávám, a ekzém je pořád stejný = téměř žádný :! :D

Indi: no z těch much by mě asi trefilo.. zavřela bych všechny okna, vystříkala bych celý byt biolitem, odjela na celý den ven, aby to prckové nečuchali. Pak bych to ještě tak druhý, možná 3. den opakovala, kvůli nově vylíhlým mrchám a vidělo by se.. je to sice těžký nevětrat, ale hodně bych to omezila.. nezkusila si Raid do zásuvky..?

Jo a ke srazíku… manža si kolo nebere, zas velký nadšenec není.. Možná pojede na motorce a bude brázdit okolí, nebo jedeme autem a v sobotu si uděláme výlet k ségře.. bydlí tam kousek

Joo, Monettko, já bojovala s nějakou havětí v kuchyni - asi 3 týdny zpět.. našla jsem nějaké broučky v mouce a ve vločkách. Nejdřív jsem vyhodila to s broučkama, pak vše otevřené a nakonec komplet veškeré zásoby kromě konzerv, marmelád atd.. vše jsem vymyla, vydezinfikovala, nakoupila nové a vše i nenačaté dala do zavař. sklenilc. Koupila jsem mololapku a naštěstí nic.. UF

Ještě k tomu pití.. malá minulý týden taky pila krásně - až 3dcl, a teď nedá ani 150. Myslím, že to je tím, že se ochladilo.. přeci jen v těch horkách měli ty naše prdelky asi větší žížu..

No nic, to je zas román, tak se mějte hezky, jdu tady poklidit a uvařit hrachovku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
18.7.08 20:23

Hezký večer,
Marťas právě padl za vlast. Absolvoval se mnou dvě hodiny u holičky, tak zaslouží metál, jak byl hodný. Jsem si myslela, že když mu kvůli té kadeřnici dneska večerku protáhnu o půl hodiny, tak se nic nestane, ale chyba lávky! Prostě bych si podle něj mohla řídit hodinky. Jakmile je sedum, jako když do něj vjede blesk a je protivnej a chce koupat, jíst a spát. Tak jsem v 18.45 dolítla domů, ani nestačila dát kaši a nejdřív ho vykoupala a nakojila. A jelikož už jsem jí měla hotovou, tak jsem mu jí nabídla ještě po kojení a zbaštil 150ml 8O V postýlce pak taky dělá psí kusy, dokud nedozpívám ukolébavku. Ale jakmile za mnou zapadnou dveře, otočí se na bok, přitulí k polštářku a je klid. Tak snad jsem to nezakřikla :D

Indi , to jsi řekla přesně. S tou jejich prací je to fakt. Ten můj právě přijede z práce a hned si jde s Lumpikem hrát, protože jinak by ho za celý den neviděl. To se mu musí nechat. Když tak nad tím přemýšlím, tak mi vlastně ani nevadí to, že jde na ty svoje 2, ze kterých jsou většinou 4 :? , ale to, že je to poměrně často, a že já trčím doma sama. :evil: a taky bych tak ráda „vypustila“. Snažím se chápat, že on je „živitel“, tak se ten náš program musí přizpůsobit především jeho potřebám a nárokům na odpočinek. Spíš mě pak mrzí, že stejnou dávku pochopení málokdy dostanu z druhé strany :? Ovšem když přijde problém - nemoc, nebo ta moje operace, tak je schopný „muž činu“, to mu zase nemůžu křivdit, to ne. Ale jakmile je pohoda, tak nevidí, že ta pohoda mě taky stojí nemalé úsilí. Holt toho chci asi moc, no :?

Warmusko , jasně, ve středu ve 13 hod před O2 lázněma, ju? A Lucku vezmi samo s sebou. Ad chleba - taky by mě zajímalo, jestli dáváte čerstvý, nebo včerejší? Já si to představuju, že ze začátku dám kůrku do ruky:?: Marťas si celkem pochutnává na těch kukuřičných křupkách a zatím v pohodě, tak si to představuju s tím chlebem taky tak. Ale chápu, že realita bude jiná. Je fajn, že jste se AE zbavily. My jsme holt těžší případi, tak jsem fakt opatrná. Mléčné výrobky nechávám podle všech doporučení až po prvním roce, stejně tak žloutek. Vejce vůbec se mi nechce zařazovat. Hlavně natvrdo vařené je těžce stravitelné. Marťas krásně baští všechny druhy masa, to dávám denně, do roka vydržím kojit, tak si myslím, že má bílkovin dost. Jídlo pořád mixuju, ale už ne na kaši, nechávám tam kousky. Větší kusy mi Lumpik taky dáví a pak jídlo odmítá. Třeba dneska jsem mu vařila cuketu s mrkví, petrželí (taky velký alergen, ale zkusila jsem ji a zatím bez problémů, ťuk ťuk, a dodá šmak té šlichtičce) a ovesnýma vločkama. Celý jsem to mixla nahrubo a ještě zahustila burizonama. Ty se tak jakoby napůl rozpustí, ale stejně zůstanou kousíčky. A to hravě zbaštil.

…tak já jdu balit, zítra mizíme na víkend do tchýňova, dobrou noc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
18.7.08 21:43

Ahojte holky,

nejdřív mám tu zprávu od Katul , přišla teda už dopl. ale já byla celý den mimo:

Zpráva pro říjňovky:
Moc zdravíme z Beskyd. Právě míříme na Radhošť. Počasí seice děs a běs, ale jinak super. Mějte se báječně

Katul a její smečka

Sraz lázně - holky na 90% se k Vám přidávám a Dzazi beru všechny návleky co jsem měla objednaný.

chleba - Klárče dávám kousek včetně kůrky ať si ho žužlá a kouše a to i rohlík (půlka je stejně rozdrobená) když třeba vidí že jíme a křupky už nezabíraj.

hospoda - sem asi divná, ale já ji Michalovi připomínám a zatím ho tam i posílám. Chodí s klukama pravidelně ve čtvrtek. Vždy předtím připraví Klárče na spaní.

Začíná mi druhý kolo kojení tak zatím

Kája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1384
18.7.08 22:13

Nazdar zeny!!!
hlasim se konecne doma a to na cely tyden!! :) Takze, pokud jako muzem, radi se ve stredu pripojime :)
Chtela jsem reagovat asi na 1000 veci, ale uz nic nevim…
mame 4 zuby a dalsich 5 nam roste :)
Jooo.. jak jste tu psaly s tim rvanim, tak to my mame taky.. Krystof si v pohode hraje, pak najednou zmerci, ze nejsem v pokoji a zacne brecet a hledat me… nebo za mnou prileze a ja zrovna nekam prechazim, tak zas breci, ze mu utikam… dneska jsem byla v kuchyni, on v obyvaku, nevidel me, tak me sel hledat do koupelny a hrozne u toho plakal, ja za nim jdu, volam na nej a nic.. furt beka… az kdyz jsem ho chytla a vzala do naruce, prestal…
jo a umi „placnem si“.
tapka kolem nabytku… v sandalkach od Essi.. teda nevim.. se zrafou myslim nejsou, ale s klaunem.. koupila jsem je ve zdravotnich potrebach, tak budou nejspis Ok :) davam mu tak 2 mesice, nez bude chodit sam :)
Chtela jsem se zeptat.. davate prckum uz rajcata do jidla? V tech kupovanejch presnidavkach kolikrat bejvaj… ja se jim zatim vyhybam, tak nevim?
Jinak Krystof ji kousky.. banan mu davam lzickou a nenaskrabavam ho, ale davam mu maly sousta a moc pekne basti :) Slichticky co doma varim mixuju ponornym mixerem, ale ne na drobno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
19.7.08 07:51

Nazdárek děvčata,
hlásím se po 8měs. prohlídce, aktuální stav 8,33 kg a 72 cm (ale házela sebou tak možná míň) zubů nula

byly jsme pochválený že ještě kojíme, pití prej 100-150 ml úplně stačí a nemám se stresovat když kojím tak je to všecno v poho

prej i naše dávky jídla 125g jsou prozatím ok pak tak 180-200g

k sezení neposazovat a jelikož my se jen plazíme tak jsem se ptala že se plazí jen jednou nohou tak to prej je ok to by se mělo srovnat

chtěla jsem se zeptat (ale Baruš tu vlastně nebude) to jako už dáváte k snídani chleba s něčím? a jak to snědí? naše madam stále odmítá i malý kousky takže furt jedem úplně na jemno. no vlastně my kupujem - někdy mám depku co to jsem za matku že jí nevařím doma :cry:

sraz - taky máme zaplaceno a manžu snad přesvědčím (teď jsem ho otestovala na jednodenním holčičím výletu) a kolo teda bere jestli pojede určitě

návleky - dzazi vůbec netuším kdy se dostanu do prahy a s tebou megarozlítancem teda nevím jak se sejdem, poslala bys mi je když tak poštou, peníze včetně poštovnýho pošlu na účet?

srazík - si užijte přidala bych se ale počasí nemá být nic moc no a my jsme středy zasekaný - máme plavčo

už nevím co jsem chtěla :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1595
19.7.08 08:44

Dobré ránko.. :)

tak hlásíme třetí zub a čtvrtý bude asi taky co nevidět. Že si ale dala na čas. :) 3,5 měsíce jí nevyrostl žádný… :)

zet: taky zeleninku kupujem… Jen bramboru občas uvařím… :) Jsem na tohle hrozná… Nevařím, nepeču… :roll: jestli budete v září na srazu povídat o vaření, tak si asi půjdu sednout do kouta na hambu… :)

chleba: od devíti měsíců prý ok, ale my jsme stravou na úrovni 6-7 měsíců (začaly jsme s první zeleninkou až v 7,5 měsících), tak to nechci hnát moc fofrem dopředu. Kojím, v poledne zelenina, odpoledne ovoce s bílou activií, kojim, kojim, večer kaše. No a v průběhu dne křupky.. Výborná věc, kdo tohle vymyslel.. :) I pro bezzubce.. :)

Nska slavíme narozeniny mojí mamky, tak tu bude zase divoko… :) Ale aspon přijdu na jiné myšlenky… Nska je to přesně týden, co se neozval. Ani sms, ani zavolání, nic.. Kdybych ho náhodou nezahlídla v autě, (on mě neviděl), tak už si snad myslím, že se mu něco stalo… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
19.7.08 19:43

Hezký večer,
tak u nás si vzal taky taťulda dopo malou na prochajdu.. docela jsem to uvítala, zvládla jsem restíky na svém těle a ještě stihla prádo, trochu poklidit a nádobí.. Malá měla včera večer hodinový histerák, moc nevím proč, tuším, že je vždycky unavená a přetažená, ale ona prostě odpo už spinkat nechce. A dnes ráno ji to chytalo zas.. když mě manža viděl, tak s ní radši vypadl ven..
Caress: já na svýho chlapa taky docela nadávám, ono na každým se najde něco, ale je fakt, že to co je mezi náma, člověk už nějak zvládne, i když to třeba bolí a mrzí, ale kdyby neměl zájem o malou, tak bych to asi psychycky nedávala..
Je mi to kvůli Jess moc líto, posílám Vám hodně sil a pro jistotu ještě hudlánka na tvář..
Veru: toho překlepu si asi nikdo ani nestihl všimnout.. nska je tu velikááááá účast..
Jinak naše cácorka se plazí - no nevím jestli tomu tak říkat.. prče ona jen couvá… ale když se snaží dopředu, taky tam strká jen jednu nožku..
Ale už jsem to celkem přestala řešit.. myslím, že se to nějak poslední dobou moc sleduje, až přehání.. Myslím, že dřív by nikoho nenapadlo zkoumat, jestli se otáčí na obě strany stejně často, jestli přibližně stejně se snaží plazit oběma nožkama a tak.. Myslím, že kdyby to mimčo mělo fakt nějaký pohybový problém, že to ta mamča určitě pozná.. tohle jsou podle mě takový detaily, které se časem srovnají.. Můžeme sice chodit na rhb a cvičit.. určo jim to neublíží a ve vývoji je to rychleji posune.. ale myslím, že když jsou míma zdravý, zvládnou to později taky.. ¨
Nechci aby to vypadalo, že jsem nějak moc proti tomu sledování a už vůbec ne cvičení, jen si myslím, že někdy jsou pak některé maminy zbytečně vystresované..
Toť můj románek, tak se mějte hezky a přeju všem klidnou noc.. Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital