Poradna duly
Jana Čurdová
jejda, Lukre, já tak pozdě
a ještě dostanu pochvalu, téééda ![]()
Monetko, to mě moc mrzí, přeju ať je to všechno brzo dobrý a Tobě hlavně pevný nervi.
Tak se mějte, hezký večer, papa
Lucko jojo, spadnul asi z metru na drevenou lavicku a o tu si sedrel bradu a skrabnul se pod nosem.. no krve jak z vola.. myslela jsem, ze pojedem do nemocnice, ale za chvili to bylo ok.. vypadalo to hur, nez to bylo
Ahoj maminy,
máme za sebou rušný víkend…v pátek jsme odjeli do tchýňova, v sobotu ráno začal Marťas teplůtkovat, v noci 39, takže vana, páč nic na teplotu jsem s sebou samozřejmě neměla. Taťka proto v noci jel na pohotovost pro Paralen čípky a ráno nástup do nemocnice - sice jen na prohlídku k Dr., ale pro mě s tou nohou to byla lahůdka. Nic mu nezjistili, tak je to prý viróza. Myslela jsem si, že je to od zubů - roste mu druhá jednička nahoře, takže celkem jsme už šestizubí - ale to se mi nezdá zas ta horečka. Se zubama jdou jen zvýšené teploty, ne? Nebo to může taky tak vyskočit a držet se 3 dny? Zkrátka, ještě dneska ráno měl 38,5, tak jsem nastrčila zase čípek, ale ten asi za půl hodiny vykajdil. Jinak baští a směje se normálně, jen je víc spavej. No, ani se nedivím. Já když mám 38, tak jsem mrtvá a on si tu klidně pořád rachá v hračkách a leze jak o závod. Ale kňourá teda taky, to mi leze na nervy nejvíc
Dneska ještě brnknu naší MUDře, třeba ho taky omrkne. Z toho plyne, že jsme se víceméně zase vrátili ke kojení a, Kájo , taky nechápu, co z těch prsou ještě vydoluje. Po návratu domů zjistím, že nám nejde net, tak jsem dneska celé ráno přeinstalovávala firewall a antiviráky a stejně tu na mě blikají červené výstražné vykřičníky. Tak kdybych se tu dýl neobjevila, mám comp v kopru. Prostě víkend jedna báseň. Aspoň, že to koleno vypadá líp a můžu se už volně pohybovat.
Monettko , to je hrůza, ty nemoci. To střídání těch teplot tomu taky dodává své. Já si myslím, že má Lumpik tu teplotu taky z těch výkyvů. A ekzém si může udrbat. Teď začal za ušima, tka jsem ještě měla strach, aby to neby zánět stř. ucha, ale tfuj tfuj ne. Jak má tu horečku, tak je kůže vysušená, že mažu 6× denně a ještě musí mít ponožky na rukou, jinak bych ho nezvládla. Tak ať se dá Lotynka co nejdřív do kupy, aby dovča byla bez stresu!!
Katu , taky přeju pohodovou dovču a lepší póčo než je teď ![]()
Lukre , dobře jsi to zařídila
Ještě zkusím zpacifikovat taťku a kdyžtak si tam zavolám o výměnu sama. A Kryštof má moc hezký botky.
Zet , tak jsem ještě sídila po tom pití a na stejných stránkách v manuálu o příkrmech píšou, že 200ml je u 9měsíčního mimi akorát.
Luci , mně Marťas asi před 2 měsíci vypadl na dlažbu z 20cm - z autosedačky, která stála na zemi. To zas není taková výška, ale nebylo mi taky vůbec dobře. Teď, jak si zkouší sedat, je to rána za ranou. Sice na parkety, ale jsou to pořádný šlupky. Tak věřím, že se mu nic nestalo. Ona ta jejich hlavička už zas až tak měkká není, kromě fontanely.
Tak uz tu mam odpoved z Koutu.. to byl teda fofr ![]()
Dobrý den, zasílám ceny záloh + VS :
Číslo účtu je 24 25 43 39 / 0800
PETRA : 800,– VS : 59791
IRENA : 800,– VS : 59792
MARCELA : 800,– VS : 59793
MARTINA : 600,– VS : 59794
EVA : 800,– VS : 59795
HELENA : 800,– VS : 59796
ZUZANA : 800,– VS : 59797
ANDREA : 500,– VS : 59798
KÁJA : 500,– VS : 59799
IVONA : 500,– VS : 597910
ZDENKA : 500,– VS : 597911
KAMILA : 500,– VS : 597912
Zálohu prosím zaplaťte do 28.7.2008.
Přeji Vám příjemný den
ANDR Jaroslav
zaroven posilam Dzazi, at to hodi na rijnata
Dobré ránko,Kalamjko teda ty si měla víkend
taky bych neřekla,ž jsou to zoubky .My při těch špičáků měli zvyšenou a jeden den jo a Kuba,když mu rostou zoubky tak si pořád mne ucho ,ale rději bych si taky zavolal své mudr.Holky tak jsem našla už 4 zub co mu ted vyráží chuda mu rostou 4 najednou
Hooooolky já chci taky ,aby se mi už zmenšili prsa!!!!!!!!!Ale já si připadám,že kojím pořád přes den tak 5 a v noci jsme tu už zvládli jen na 2
už mě ,ale začínají blet bradavky ze zoubků ne,že by kousel,ale jak tahá tak to jezdí i po nich au, au.Začíná mě mrzet ten sraz s Vámi,že nejedu
snad příště.
Ahojky holky
Manettko ať ej Vám brzo líp, chudinka malá..
Kalamajko vy taky..My u tzubů zažili taky takový leploty, i když doktoři říkali že může být max. 37.5 ![]()
My na tom nejsme o moc líp, v pátek sme byli poprvý venku na kole, v sobotu malá pořád blila a měla průjem, včera sem to měla já a pořád lítám s průjmem a dneska blindí Maty, sem na nervy, to zdraví nám vydrželo jeden den..
Lukre takže taťka nosil?? Vyřiď mu že mu to moc sluší
Tetda to muselo Kryštůfka bolet, ale je fakt že toho ještě bude.. ![]()
Včera jsem nebyla schpopná nic a večer sem jenom malou nakojila a manža teda říkal že mu mám malou uvázat, ještě že jsem ten Mei Tai ušila, byla to pohoda, zvládl to skoro sám a malá usla tak spokojeně, že si myslím že byl na sebe i taťka hrdý že se mu to tak povedlo, pak spala vkuse 2 hodiny
sem hleděla.. Ani nevěděl jak mi fakt pomohl..
ahoj!!!!
tak jsem po dlooooooooouhý době zpět…
„Nepsavá“ náladu už u mně doufám skončila a ted se mě nezbavíte! ![]()
Byly jsme nska na rehábce+kontrola u primářky RHB nebo ortopedie, nebo bůhví, čeho je to primářka… Každopádně mám zas hlavu plnou rad, zákazů a nutností, tak se s Vámi podělím… třeba to k něčemu bude. Trochu jsme předběhly vývoj - takže jedničku s * jsme nedostaly..
Jessica se už umí sama posazovat, ale neleze - pouze se fofrem plazí. To je prý špatně…
(a já čekala pochvalu, no nic..) Bačkůrky na doma jsou k ničemu, neplní žádnou funkci z hlediska dobrého vývoje nožičky - prý je to jako ponožky, zbytečný vyhazování peněz - podle mého názoru se to ale nevztahuje na ty, kdo mají plovoucí podlahu - tam to přeci dětem musí klouzat - bez bačkůrek. Na doma se mají ze začátku chození (už i když mimi chodí kolem nábytku) pevné kožené kotníčkové boty - se kterýma se normálně chodí i ven.
To jsem teda docela čuměla! Boty mají být nové-pevné-kožené-kotníčkové a s certifikátem „žirafy“ a další věc, co mě překvapila - nemají být na suchý zip, ale na tkaničky! V žádném případě nepodporovat děti v chození za ruce, dítě se má samo postavit, samo chodit okolo nábytku a až bude připravené, samo se pustí a půjde - chozením za ruce brzdíme vývoj a má to spoustu dalších jiných negativ. No, tak to je zhruba vše… třeba si z toho něco vezmete.. Já jsem se s Vámi o to musela podělit, protože je to pro mě spoustu nových věcí-některý dost zarážející… Sakra přeci všichni choděj s dětma nejdřív za ruce, pak za jednu ruku, pak dítě jde samo… Alespon u mně v okoolí to vždycky tak bylo..
No ale dostala jsem před tím táááák veliký varování - ba přímo zákaz, že se tomu asi opravdu budu snažit vyvarovat…
Omlouvám se za tak dlouhý příspěvek, ale po té mé měsíční nebo jak dlouhý absenci mi to snad odpustíte… ![]()
Jinak děkuji kalamajce, dzazi, baruš a ostatním, kteří si na mně po dobu mé „nepřítomnosti“ vzpomněli…
bylo hezké to číst… ![]()
Jinak co nového u nás: stále jen dva zuby (už 3,5 měsíce nám nevyrostl žádný jiný..), no a já jsem opět vystěhovala přítele..
Už to budou dva týdny, co zase válčíme samy… no ale jako minule - máme se dobře.. ![]()
Nska mi přišla odsávačka na mlíčko… Tak se tu s tím peru…
Jak už Jessica papá přes den spoustu jiných věcí, mlíčko mi pomalu ale jistě mizí, tak jsem se rozhodla proti tomu zabojovat..
až se to zase trochu „rozjede“, ráda bych jí dávala svoje mlíčko večer do kaše a přes noc do flašky - přes noc totiž dostává umělý…
No, ještě bych toho napsala spoustu, mám asi nějaký absťák, ale brzdim-končím, abyste mě neproklínaly… ![]()
ahoj Carress: to jsou teda „novinky“ …
odjakživa všichni nejdřív chodili s dětma za ruce, a nikomu to nevadilo, zastávám názor, že se poslední dobou všechno moc řeší a jak není dítě „tabulkové“, tak ho šoupnou na rehabilitace apod. (rehab. sestry se přece musí nějak živit že?
)
já si to stejně budu dělat podle svýho… za komunistů to naše matky neřešily a taky jsme vyrostli ve zdraví…
tyhlety „odborné“ rady fakt nemusím, ale s těma botama má asi Dr. pravdu - kupovat dětem šmejd boty je asi fakt riziko…
no a hlavně, že se ti a Jessice daří dobře (i bez přítele) ![]()
jo, ještě dotaz - jak s tím srazem? Mám ještě poslat naše „nacionále“ lukre?
) Variabilní symbol - Eva - platí pro nás?
…jééé Caress…nazdááár Lenoro
Jen piš, piš, na mě tu stejně délkou příspěvků nikdo zatím nemá
tak aspoň nějaká konkurence ![]()
…maminy, zítra se máme kvůli té Marťasově horečce dostavit k Dr. s odebranou močí. No, to teda netuším, jak jí budu „odebírat“. Poradíte některá? Zatím mě napadlo vyždímat plínku, ale to asi nebude to pravé ořechové, co
![]()
Kalamajko: zkus mu dát na pinďu pytlíček, když sme byli s Františkem v nemocnici, tak mu na něj dávali takovej pytlíček, ale nevim, jak mu to tam přidělat, náplast je asi blbost a gumička taky asi nebude to pravý ořechový… fakt newim ![]()
Kalamajko v lékárně to prodávají na odběr moči pro mim ,jak to popisuje Leonka tak něco podobného.Cares ahooooooj jen piš,piš at je co číst.Ta tvoje rehab.sestra to je dabel
ty boty o tom mě taky Dr.informovala
Já nevím ted se nesmí tam to a tohle ,jak píše Leonka zastávám taky ten názor,ikdyž je fakt,že já Kubu to co sám neudělá tak nedělám tř.to sezení dokud si sám nesedl tak jsem ho neposazovala
Leonko, Lucko , díky. Už jsem si fakt nevěděla rady a čekání na „vodotrysk“ teda vůbec nevycházelo. Musela jsem kvůli tomu tady založit diskuzi a vyplatilo se. O tom pytlíku jsem vůbec nevěděla, to jsou věci!!! Tak už ho má v plínce. Leonko, je samolepící
Jen jsem musela až do zdravotnických potřeb, lékárny ho nevedou.
Caress , to bych ráda viděla, jak by se tvoje rhb sestra tvářila na kšíry, které jsem koupila Lumpikovi, až začne běhat. Je to jako vodítko, to abych se nemusela se svojí výškou tolik ohýbat
Jinak o bačkůrkách jsem četla to samé - že ne. Ale máme parkety, tak nevím, jestli ty protiskluzové ponožky budou stačit. Naboso by mu byla zima a boty doma
No, jsem na nás zvědavá. Zatím ale ani nesedíme a na kolínkách pérujeme, ale nelezeme.