Říjen 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1026
10.7.08 21:32

no Luci, ted jsem to i párkrát dala. páč jsme u mamky a tam jí většinou dávám přesnídávky. no a dá si ovoce a pak před spaním (kolem 7) UM :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
10.7.08 21:47

to nevadí nebooj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
10.7.08 22:03

holky dík. asi to prostě budu dělat tak jak si dítě řekne sice se budu snažit aby to chtěla pokud možno tak jak já:o))) ale hlavně že jí chutná

no tady něco pozitivního o autosedačkách: V automobilu pouzivejte autosedacku umistenou proti smeru jizdy co nejdele (minimalne do jednoho roku veku), abyste chranili pater pred vaznym poranenim. Miminko ma tezkou hlavicku se slabym krkem a pruznymi vazy. Sedi-li dite v sedacce po smeru jizdy a dojde k celni srazce, ktera je jedna z nejcastejsich, ma krk schopnost „natahnout se“ az o 5 cm, zatimco pater jen o 0,5 cm. V jednom roce se kosti zacijani zpevnovat a miminko postupne neni jiz tolik zranitelne.

tj. prostě se utrhne hlavička 8O

:?: :!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
10.7.08 22:18

…čučím do galerky a:

Kájo , v čem to Klárka sedí? To je kus nábytku nebo skruž do studny :lol: :wink:
Caress , Jessica má šik plavečky. Vypadá jak triatlonistka :D
Zet , teda Carol už tak krásně sama sedí :?: 8O 8O . To snad ani není možný, vždyť jsem si jí nedávno u Baruš chovala a ještě neseděla. Moc gratuluju :! Marťas už se k tomu blíží, ale pořád je to zatím takový polosed-pololeh lážo plážo na boku :lol:
Indi , to nosítko sis komplet ušila nebo jen upravila :?:

…tak já jdu chrnět. Jsem zvědavá na dnešní noc. Lucko, už se těším na zítřejší popis té vaší s Kubíkem. Brou…

…jo a zuby - Marťas si čistí sám - ráno a večer při přebalování a po koupání mu dám žužlat jeho kartáček :D Občas v legraci mu je přejedu sama, ale to fakt jen vyjímečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2179
10.7.08 22:20

Zet , tady je něco málo k tomu pití:

3901 Jana2008-06-28 07:48:09
Snídaně, jídelníček
Dobrý den, prosím o radu a posouzení jídelníčku u téměř 9 měsíční dcery:
5:30 kojení
8:00 kojení
10:30 jogurt+ovoce,kukuřič.křupky apod.100-120ml
13:00 masozel.příkrm 190ml
16:00 ovoce nebo pyré 100-150ml, pár křupek
19:00 mléčná kaše
20:30 kojení
V noci asi 2× kojíme jak kdy.Tohle množství kojení stačí? A ohledně dotazu, Jiřinko pediatrička nám řekla ať již začneme s chlebíkem na snídani s máslem nebo džemem apod., tedy zkusím ho zřejmě zařadit v těch 8 hod., ale jaké je správné množství chleba, které by měla při plné dávce časem sníst, kolik jí ho mám chystat? Již vypije asi 250 ml tekutin denně což jsem velicespokojená, také jsme s tím bojovali, vyřešila to nakonec ne drahá lahvička s pítkem, kterých máme doma na rozdávání, ale obyčejná malá pet lahvička 250ml s cucáčkem, u které musí sát sama, aby něco teklo a je po starostech a levně :), děkuji za Váš čas a přeji krásný den.
Odpovědět

Jiřina Mrázková2008-06-28 20:58:17
Odpověď
Jani, dobrý večer, jídelníček krásný, přímo ukázkový. S chlebíkem můžete pomalinku začít, ale nic se nestane, když ještě měsíc či dva počkáte, 4 příkrmy v tomto věku jsou až, až. Počet kojení je zcela dostačující. A kolik chlebíku? To se nedá takto říci, asi by stačilo půl krajíčku + kojení před nebo po, ale počítejte s tím, že toho tolik určitě nesní, většina bude všude okolo. :-))
A s tou pet lahví je to dobrý fígl, starší syn se na ní chytl, no, mladší ne. Hrne se k ní vždy přeochotně, ale pak ji jen olizuje a když mu nedejbože z ní něco vyteče, tak se zakucká. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
10.7.08 23:19

Ahojte všechny,

Kalamajko - tj. dobře, že jsou klouby už lepší
Jinak Klárče sedí v nábytku - jak mi říkáme bonbónek a máme to mamča pod nohy nebo na sezení

kojení - já už přes den nekojim, kojim předspaním v noci a ráno. A překvapilo mě jak rychle si na to prsa zvykly :( už nejsou takový pevný nalitý, ale vysátý, že až se někdy divim, že tam Klárče ještě něco najde.

ovoce - sem nevěděla, že by se nemělo odpl. Já to ňák extra neřešim. Střídám jogurt s přesnídávkama a jednou to má dopl. jindy zas odpl.

Zet - já Klárče mažu červenou indulonou, ta se líp roztírá než modrá a i po tom plavání sem jí promazávala jen tím. A na pipču sem jí dávala bepanten. Jinak používáme teď od nivey nebo dětskou indulonu.

čištění zoubků - Klárče si je sama „čistí“ po koupání. Nejdříve jí je přešmrdláme my a pak si to žvejká sama. Máme takovou tu „šprcku“ na prst, ale i z DM dětský kartáčky.

Leonko díky za rozbor sedaček, ještě se tě chci zeptat dělaj Tobi i s isofixem? Nebo jakou by si my doporučila. Díky

Jo jinak sem viděla v letáku Kika, že maj tu MC Tobi za 4.700,–.

Ještě jsem určo něco chtěla napsat, ale hlava vykojená :roll:

Hezký večer Kája

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
11.7.08 09:07

dobré ránko
info o nočním kojení :lol: bbčas jsem zadudlíkovala :wink: ,ale v plů jedné se začal kroutit a jelikož mu rostou tyzoubky tak jsem v těch půl dala pak bylo kojo ve 3:15 a pak asi kolem šesté to nevím usnula jsem sním u nás v posteli
Včera jsem byla na návštěvě u holek z říjnátek jsou tam mooc milý holčiny!Ptala jsem se jich na to solení noo a žádná tam nesolí tak já pořád nevím :nevim: Přeju krááásnej den
Zet taky jsem tohle četla byla tady diskuze na tohle téma a tam to někdo psal,ale díky,že si to sem dala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.7.08 09:59

Kájo: Tobi s Isofixem se nedělá, pokud bys chtěla sedačku s Isofixem, tak jdi do Römera Safefix Plus
od Maxi Cosi je s Isofixem autosedačka Priori Fix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
933
11.7.08 10:41

Ahojdá

Kalamajko ušila jsem si ho celé sama, je to jednoduché ale musela jsem si to popravit protože sem to celé dělala trochu odhadem a potom to nahoře nebylo moc dobrý, a nejlepší jak semto došila sem našla přesný návod na nošenídětí. Ale mám to skoro stejně.

Leonko, já nevím každý kdo si kupoval vajíčka z mojich známých tak kupovali ty drahý s izofixem, tak sem si třeba myslela že ony to maj taky, naše skvělý autko to nezná :lol:

Tak za chvilku vyrážíme na kolo se těším po týdnu a půl s děckama ven, už se nemůžu dočkat, Maty byl na chvilku včera a vyapdá to že už je s nemocemi konec, doufám ťuk ťuk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
11.7.08 11:03

Indi: ale Isofix je speciální základna na ukotvení sedačky přímo do konstrukce auta, tyto sedačky stojej v kategorii 9-18 kg všechny kolem 10.000 Kč… ostatní (např. Tobi, Duo Plus atd.) jsou všechny bez Isofixu a upevňují se normálně na pásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2376
11.7.08 11:38
Leonka23 píše:
Kájo: Tobi s Isofixem se nedělá, pokud bys chtěla sedačku s Isofixem, tak jdi do Römera Safefix Plus
od Maxi Cosi je s Isofixem autosedačka Priori Fix

Leonko díky za info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
11.7.08 11:42

kalamajko - díky za jídelníček no jak říkám - guru:o))
Kája sedí krásně a dlouho ale ještě si sama nesedne tak jen děláme takovýhle reklamní fota :wink: i když párkrát už k tomu neměla daleko a v kočárku kde se má o co chytit si sedne v poho 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
11.7.08 14:46

Tak na chvilku mi usnuly všechny děti; dala jsem do galerky nějaký obrázky. A už zase letím…
 Katu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
11.7.08 17:03

Ahoj ženy,

máme novinku, Luci sama tlaská a dost jí to baví. Nejvíc když mi tleská do hlavy to se přímo řehtá.
Dneska jsme koupili Lucince bačkůrky. Už je má nasazený a povinně ťape. Pořád mi něco povídá kecka jedna. A naposeda je to šílená a teď přes tu nemoc kapku zhubla. Už má nožky ják špejle. V úterý jdeme na předčasnou 10 měsíční kontrolu tak jsem zvědavá co naváží a naměří.
Holky dík za info k zubům.
kalamajko prima odkaz na jídelníček. To mě těší, že je ukázkový. Snažím se kkrmit podobně, pokud mi to madam nevyplivne na hlavu tak jsme taky ukázkový… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
11.7.08 17:11

Ahoj holky,
Zet: k tomu mazání , nám kdysi Mudra řekla, že máme atop. ekzém, ale pořád si myslím, že to ae nebyl. nesvědělo to. Občas má nějaký červený flaky po těle, ale taky jsme měli problém čím mazat. A nejvíc se mi osvědčila lékařská vazelína.. co jsem slyšela, používá plno maminek a spokojenost. Je toho hodně, za přijatelnou cenu. Tak jí zkus, jo a je tuhá, ale hned jak jí vezmeš na prsty, tak jako taje, a krásně se rozmazává.
Ovoce : já dávám dopo ovoce, odpo jogurt, Ale: ráno rozmixnu nějaký jablko+banán+něco dalšího. Dám si tak 2 lžíce stranou a k tomu tak 3-4 jogurtu - to má na odpo a do zbytku ovoce přidám ten zbytek jogurtu a to jí dopoledne. Takže má odpo i trochu ovoce a jí to jak kdy, tak mezi 16-17h. Ale hlavu bych si s tím nedělala, když jsem začala s příkrmy, tak jsem o tom hodně hledala, tak více méně se odborníci shodují, že to máš dávat tak, jak to vyhovuje prckovi. Např. někdo má u oběda kaši a večer zeleninu. Prý to neva, když to prckovi vyhovuje. Takže bych se tím určo netrápila..
Pití : ptala jsem se mudry na kontrole, říkala, že mají přijmout tak 1litr, ale že se tím vůbec nemám trápit, že s omezením koja, přidáváme ovoce, zeleninu, jogurt, kaši a to vše obsahuje tekutiny a že i tak 100ml denně stačí. My s tím totiž taky měli dost problém, poslední dny se to ale hodně zlepšilo, vypije 2× 180ml, což je super. Čištění zubů : máme normoš kartáček od 4m, čisím sama, pak Natálka, ale zase každý den to rozhodně není. Zatím má jen 2 zuby. Četla jsem, že pravidelné čistění zatím není nutné. Jde o to, aby si děti na kartáček začali zvykat. I když bych řekla, že když zuby má, tak by se měli čistit každý den, ale tak jsem to četla od nějakého děts. zubaře na netu.
Jo a Kájo : s tím kojem jsme na tom stejně, kojím jen večer, přes noc a ráno a prsa se mi zdají taky už trochu vysátá, taky se občas divím, co tam ještě má, zvlášt když má blbou noc a kojíme tak 4× :D
No nic, nějak jsem se rozepsala, jdu za natálkou, mějte se krásně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital