Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
mě včera nešlo e-mimi, nevím proč, pořád mi to schazovalo comp, ale vše ostatní bylo ok.. a byla to docela fuška vás dočíst..
No teeeeda, koukám, že je to tu samý marod.. ani nestíhám jmenovat, ale přeju ať jste všechny maminy a hlavně mimískové v pořádku.
K tomu slepáku, myslím, že se to snaží zaledovat a neoperovat, páč je to břišní operace a to je min na 5-7 dní v nem. Jinak v epidurálu se dá dělat taky. Kojení by určitě šlo zachovat, kdyby se poctivě odstříkávalo, ale myslím, že pak má člověk co dělat sám se sebou…
Baruš, 1 gram bych v tomhle věku už vůbec neřešila, jakmile děti začnou lézt, stavět se a chodit, mají velký výdej a už tolik nepřibírají.. Švagrová ma holčičku -2roky, na roce měla 9,5kg a teď ve dvou letech má 10,5kg.. pouze 1kg za rok..
Kdyby jí něco chybělo, byla by unavená a spavá a to Luci rozhodně není, takže neboooj
S tím pytlíkem na pipinku - určitě se používá, jen u kluků je ten výsledek většinou mnohem snadnější..
Kila už nějak neřeším.. pořád nejsem na původní váze, chybí mi 2-3 kg, ono to ještě přijde..
Jo a chlapi - to už ani nemá smysl řešit.. někdy jsou fakt na zabití.. je to prostě jiný druh ![]()
Ale moc mě neštvěte s tím, že nepojedou na sraz.. já sama jet nechtěla, řekla jsem manžovi, že pár chlapů tam bude.. tak ať si ti Vaši nevymýšlí, nebo mě ten asi zabije.. a budete mě mít na svědomí a budete si brát Natálku na střídačku na prázdniny.. ![]()
Ještě: my Nat taky posazujeme, uplně přesně, vůbec bysme s ní nevydrželi.. zatím vůbec neleze, do sedu se dostane i sama, pokud se může za něco podržet.. snažím se to nedělat moc často, ale taky to dělám a bylo nám to taky zakázáno.. ![]()
Botičky - zatím nemám, koupím je až se Naty postaví, páč u nás to zatím nevypadá a bojím se, aby jí pak nebyli malý, nebo abych zas nekoupila velký a nepostavila se dřív.. O bačkůrkách jsem zatím neuvažovala.. sice tu máme na střídačku koberec a hodně lino, dlažbu, ale už ani teď jí nedávám ani ponožky.. ona má takový studený odchov
. Ale myslím, že až bude ťapat, určo je pořídím, nechat jí v botkách celý den.. do toho fakt nejdu - i kdyby měli 2 žirafky.. ![]()
Jo a Warmusko, my máme sice zuby 2, přesně od 6m, od té doby nic.. ale kamarádka má holčičku, o 3 týdny mladší - od vás o měsíc a taky zatím nic.. a nemaj ani vlásky ![]()
No nic, příspěvek doufám dost dlouhý, tak mám zas na čas splněno ![]()
Mějte se krásně a hlavně se brzy všichni uzdravte..papa
Warmusko my jsme taky bezzubí.
Caress taky bych toho svého chlapa posledních pár dní nejradši zabila. Šarlotka jak je nemocná, tak je to s ní každý večer pěkný záhul a docela bych potřebovala pomoc. Jenže on je furt někde v tahu s kamarády. Už jsem na něj pěkně vyjela a kde myslíš, že dnes zas je… v hodpodě
Šarlotce našli v oku nějakého hemofila či co to je, tak v pátek ještě musíme na krev. Nejlíp na něj prý zabírají právě ty antibiotika, co se po nich osypala, tak musíme vystačit s nějakou mastí.
Balím na dovču a mám pocit, že bych potřebovala náklaďák, aby se mi tam vlezlo všechno, co chci vzít ![]()
Tak jdu něco dělat, než padnu únavou… pa
Veru, tak díky za informaci. já nevím, jestli to manžel zvládne řídit celou noc, což asi ne. a budeme muset někde zastavit a prospat se
no, tak snad to zvládneme. jinak fajn, že už je ti líp ![]()
Kalamajko, tak to mě nenapadlo. u slepáku asi fakt celková narkoza.
Warmusko a co děláš s Andrejkou, když se ti takhle v noci vzbudí??
jo a holky, my do toho Chorvatska jedeme poslední týden v srpnu. tak pokud by to vyšlo, mohla bych se za váma na sraz aspon přijet podívat
popř. přespat u Leonky?
![]()
Brý večer.. ![]()
Bude to dlouhý, nudný a nasraný příspěvek, tak to ani radši nečtěte.. Jen jsem si potřebovala trochu ulevit… ![]()
K tomu mému lotrovi-přítelovi. Když ono je to hrozně složitý popsat co mě vždycky tak dožene k šílenství… Je toho hodně.. Někomu by se to mohlo zdát jako banalita, ale já prostě takový chování tolerovat nemůžu a nebudu. Nechci toho po něm zase tolik, nechci ho celýho předělávat k obrazu svému. Chci po něm prostě 3-4 pravidla, která jsme si řekli (ehm, JA jsem řekla…
a on prostě nezvládá dodržovat ani pomalu jedno… Monett: z části je to nejspíš podobné Tvému problému s Vašim taťkou ![]()
Warmus: to věřím, že na srazu tak působil… on i takový umí být, ale vždycky jen na chvilku, pak si to musí několikanásobně vykompenzovat…
Situace, kvůli které jsem se nasrala ted naposledy: v sobotu si chtěl vzít v poledne Jessicu. Dobře, ok.. naplánovala jsem si vlastní program.. Sobota 12:00, 13:00, 14:00 NIKDE NIKDO, telefon mrtvý.. Volám mu, vypnutej telefon.. Ozval se až pomalu na večer - že spal. (on žije kvůli svému baru převážně noční život, takže přes den spí..) To mě ale sakra nezajímá… Chtěl jí, já s tím počítám a nic.. Od té soboty se neozval. Ani sms, ani zavolání… nic.. Kdyby se nám něco stalo, ani to neví.. Jen mi v tu sobotu řekl, že řeší nějaký vážný problémy a to je vše. Neměl by vážný problémy řešit hlavně se mnou?
A hlavně by kvůli tomu neměl odepisovat celou svou rodinu! V tuhle chvíli se absolutně nezajímá, jestli je Jessica ok, jestli něco nepotřebuje, jak dopadla kontrola na RHB… Ale v jiných situacích je schopnej mi vynadat, za jakoukoliv prkotinu, co se Jessicy týče..
hoj holky,
píšu po tmě tak to bude samý překlep. Chrní mi tady Lucinka. Řvala v postýlce tak jsem jí dala dolů na gauč a je klid jen nesmím svítit.
caress klídek, chlapa nepředěláš, ale já tě chápu. Já nespolehlivost taky nesnáším a dovedu jí řádně osolit. To jsou prostě chlapi. Je to s nima těžký a bez nich taky. Tak si vyber… moc jsem ti nepomohla, viď?
Dneska jsme koupili botičky. Zelený sandálky od fy FARE z Valašských Kloubouk a pochopitelně se žirafou. Za 600,– docela mazec, nato, že to bude mít chvíli a ani to neoťape. No ale co bychom pro ty naše lásky neudělaly, že?
hopinko v sobotu vyrážíme směr šumava tak si na nás udělej čas
warmusko lukrecie a lukrecia mě taky jednou doběhly… taky jsem psala jak čert sz a odezva žádná a ještě mě vypekla Hopinka a hopinka když mi ta první napsala, že mě nezná a že si se mnou na šumavě sraz dávat nebude ![]()
Tak já jdu padnout za vlast na ústa pápá
hezký večer nespavcům..
Baruš, o víkendu to asi nebude, ale pak to nějak dám do plánu..
Ani jsem nevěděla že tu mám jmenovkyni ![]()
Dobré ráno, maminy,
Fiebi , Hopinka má asi pravdu - když jde rodit císařem jen v epidurálu, tak proč by nešel slepák. Ale ta rekonvalescence potom je asi opravdu jiný záhul. No, Veru to rozehnala, tak to nemusíme řešit, což je dobře. Těch nemocí tu máme požehnaně, ale když nahlédnu občas do jiných diskuzí, je to všude víceméně stejné ![]()
Caress , tak to tě úplně chápu. To bych byla asi nepříčetná. Mně taky nevadí, když se mužský opozdí nebo musí náhle změnit plán. Ale právě to, že nezavolá - v dnešní době mobilů
- mě dokáže rozžhavit do běla. Naštěstí u nás se to stává vyjímečně, ale o to víc jsem pak fúrie.
Monettko , tak snad ta mast už konečně zabere. A kdy jdete k tomu bylinkáři? Homeopatie neměla úspěch? Já se k homeopatce chystám už asi měsíc, ale ty naše nemoce a operace to vždycky oddálily. Marťas je teď celkem v pohodě, co přestaly ty vedra, tak nevím, jestli do toho mám jít. Asi uvidím, jak to bude náročné finančně. Jinak téma hospoda - radši neotevírám, někdy si přeju, aby jedno pivo stálo 500Kč, že by to ty mužské tak netáhlo. Ale oni by si našli stejně něco jiného ![]()
…tak Marťas se pomalu vylízává z 6.nemoci, ale nese to s sebou pěkný hysteráky. Možná to bude ale zase další vývojová etapa. Ve Zpravodaji z Rodiny. cz mi chodí každý týden info, co mimi v daný týden zvládá atd. Tak ty záchvaty vzteku jsou prý teď normální. Např. když mu vezmu z ruky hračku, páč mu potřebuju oblíknout body apod., tak to je řev, že mi zaléhají bubínky
Nebo když jdu na wc, položím ho do postýlky - řev jak pavián a za vteřinu už žužlá hračku a je klid. Spustí nanovo hned jak wc opustím a znova mě uvidí. Prostě je lepší, když se zabaví sám, se mu nevnucovat a čekat, až ho to přestane bavit. To je taky hysterák a hračka letí do kouta, tak to aspoň bezpečně poznám
No, teď usnul, tak si jdu umýt hlavu a uvařit mu hrušku. Aspoň něco mu jede z toho doma dělaného ovoce. Jo a ještě originálně baští melouna. Ukrojím mu větší kousek, držím mu ho v papule a on si nažvejká těma svýma upírákama tu šťávičku, pak to vysaje a vyplivne zbytek
Pak je hned řev jako že: „mámo tady už jsem na suchu, dej jinej kousek“ ![]()
veru , moc pěkný fotky. Tu s tou vodní hladinou bych si asi nechala zvětšit a zarámovat na zeď, fakt nádhera ![]()
http://www.sirmi.ic.cz/kytka/78.gif style=„color: blue;“>Monettko, všechno nej k svátku
Hopi , ještě jsem ti chtěla napsat, že Natálka na ikonce si je podobná s tou holčičkou na metříku. To je dost roztomilý
![]()
Ahoj,
nj, Kalamajko, to jsem si ani nevšimla - to je fakt hezký.. měla mít růžový šaty a bylo by to dokonalý..
Jinak u nás záchvaty vzteku jsou uplně stejný.. když jsem u Nat, a nemusím si s ní přímo hrát, jen že mě vidí, tak je v poho.. jakmile odejdu, řev jak blázen.. pak když se za chvilku uklidní, tak si taky musím hodně rozmyslet kam jdu, aby mě neviděla.. pokud chci ještě něco jinýho stihnout udělat.. Ale ono to zase přejde, a zase bude něco jinýho… ![]()
Já nějak naštěstí hospodu řešit nemusím, manža jde fakt málo kdy, ale samo mi říká, že přijde brzy, třeba do půlnoci a nikdy to nedodrží.. ale říkám, je to tak málo kdy, že se tomu pak jen zasměju.. Ale u nás jsou zase jiný sceny.. právě máme jednu za sebou.. včera večer volal kamarád na skypa, něco ohledně baráku, že nám tam něco nska dopo přivezou a jestli to dám Lubošovi vědět (byl v práci) aby s tím počítal.. tak jsem mu to zavolala a nska ráno, když přišel, tak měl připomínky, že jsem mu to mohla říct ráno, nebo jestli tam měl večer jet.. Nevím, vzal si do hlavy, že mu volám prý často - když je v práci.. Ale je u toho dost nepříjemnej.. hrozně mi to mrzí.. jsem to i obulela.. Když večer uložím Natálku a uklidím tu, tak teprve tak nějak začínám přemýšlet nad dalším dnem apod. a on je pryč.. tak mu chci zavolat, na něco se zeptat, domluvit.. dřív to bylo normální, volal mi i sám, ale najednou mu to vadí.. začínám mít pocit, že to není JEN TAK..
No nic, nebudu sem tahat svoji depku, tak se mějte všichni moooc hezky, papa
jo a s tím melounem, to je super, my ho ještě nezkoušeli, ale jak znám Natálku, tak ta by nevyplivla ani ten suchý kousek.. je to takový malý otesánek - i když na to nevypadá..
Hopi , jj, to je ono. Přesně jak říkáš, Lumpik usne a já teprve začínám normoš fungovat. Tak dneska otevřu mimibazar a tohle mě fakt pobavilo
http://img.mimibazar.cz/…6/h17853.jpg
Jen hlásím, že jsme zpět a mám konečně NÁVLEKY . Kdyby některá zájemkyně měla cestu na Smíchov, určitě se ozvěte. Jinak se nějak domluvíme nebo si dám výlet.
Pokusím se během dne prolítnout, co se tu dělo, a napíšu vám víc. Jonáš má od včerejška okolo 39 horečku, ale jinak je vysmátý, tak nevíme moc, co s ním… Tak zatím, jdu vybalovat, včera večer jsme se na to vyprdli.
No jen jsem prolítla poslední dvě stránky… Téma hospoda je vděčné. Já mám sice doma velmi společenského tvora, ale kupodivu moc do hospody nechodí, co máme Jonáše (předtím jsme mohli spolu). A když jde, tak mi to neva, on se odreaguje a já mám čas od času taky ráda osamělý večer. Ale vše, co tu píšete, chápu a většinou znám, z minulosti a tak. Pytlík na pindíka jsme vyfasovali zrovna dnes ráno u doktorky, nejdřív se vyčural vedle a pak ho celý posral… Náhradní nemáme. Teď si mi stoupnul ke stolu s počítačem a snaží se na něj vyshybovat, takže jdu…