Poradna duly
Jana Čurdová
Jen do mě ![]()
Já se teď k PC nedostanu už tolik. Jak je hezky tak jsme téměř furt venku. Nebo někde trajdáme. Večer doháním resty nebo je tu přítel a já vás stihnu jen dočíst.
Kalamajko neboj poslední budu určo já. Jedu ještě na Žižkov a pak mé parkování - do každý díry se nezajedu kór s kombikem.
holky, jaký máslo dáváte na ten chleba?? je jedno jaký?
jo a Indi, takže ty děláš normánlí dětskou krupičku? a jak se dělá s mlíkem, tak ty ji děláš akorát ve vodě? a je to dobrý nebo to děláš s UM?
Dobrý ránko
teda u nás leje ![]()
Fiebi já dělám obyč dětskou a dělám ji napůl s vodou a normálním mlíkem, sem hrozná, ale myslím že když můžou už jogurty tak už to velký rozdíl není. Chleba mažu třeb as perlou nebo sýrem co doma je ![]()
Tak receptíky co nemám tak už sou uložený
Já toho zase budu mít hodně, strýc dostal okurky a jak je na:,–(il tak zjistil že to sou samý cukety, PARÁDA
![]()
takže dáš do kastrolu vodu a mlíko a pak do toho přisypeš krupičku? chápu to dobře? ![]()
jo Baruš tu vlastně psala, že dává lučinu a gervais a tak, že?
Ahoj maminy,
jsem v šoku
![]()
Včera jsme bojovali s pitím jak nikdy předtím, já ještě nabuzená od Dr. s tím půllitrem, co by měl prcek vypít během dne, když už nedokojuju. Tak jsem volala mamce, jako „babčo raď“, tak mi řekla, ať mu zkusím místo pítek a hrnečků dát normoš flašku s dudlíkem.
Holky, před minutou vypil Lumpik 120ml na EX
![]()
…tak jsem vám to hned musela napsat. Snad ani nebude chtít svačinku, jaký má teď v břiše žáby. Za chvíli mu jdu péct špaldový chleba, páč zítra začínáme „pečivovat“ !!! Snad to do srazíku všechno zvládnu a nepřijedeme moc pozdě. Jsem z toho jeho picího výkonu úplně rozhozená ![]()
Fiebi , já bych mazala normálním kvalitním stoprocentním máslem. My máme ekzém, takže mám nakoupenou Alfu máslo, ta je bezmléčná.
Ahojky,
tak s dnešním srazem ve ŽL počítám, ve 13 hod budeme nastoupený u hlavní brány. Už jsem dala nabíjet baterku do foťáku ![]()
Zet - tedy vy jste fakt vlasáči, ten beach posed na druhé fotce se u nás provozoval asi 3 měsíce až teď si konečně sama sedne a je spokojená.
Televize - chtěla jsem vědět kdo pouští mimísům televizi. U nás je to jediná chvíle, kdy vydrží Andy v klidu. Pouštím jí Minimax a hrozně se jí to líbí i se u toho nahlas směje, jako kdyby tomu rozuměla..... vím, že bych asi neměla tak brzy vystavovat oči TV, ale když potřebuji chvíli pro sebe tak to jinak nejde.
Chtěla jsem psát spoustu věcí a zapoměla jsem co. Tak já si zase za chvíli vzpomenu.
Zítra má prý začít zase léto, tak jsem zvědavá.
Jo už vím - s tím pitím , taky jsem teď četla že děti v tomto věku mají vypít 1000ml tekutin (včetně mléka a vody z jídel a ovoce), ale u nás se vypije sotva 100ml vody, tak taky nevím jak to do ní nacpat.
Kalamajko - co že to dáváš Marťasovi do toho pítka????
U nás ještě nastal problém, že Andy to z hrnečku vycůcne v pohodě, ale pak to nespolkne a vypustí to z pusy na tričko… a má z toho hroznou srandu… prostě si stím hraje a nic nevypije. Začala to dělat týden a ví, že se rozčiluji, tak to dělá schválně
![]()
Jo Fiebi chápeš to dobře, úplně normálně ji uvařím je ta 5 minut a malá baští až se jí dělají boule ![]()
Warmuško u nás jedou pohádky skoro pořád, Maty čučí a malé nezabráním, myslím že je to úplně jedno stejně nevydrží se dívat věčně a myslím že kdybysme měli všechno moc řeštit tak nevím co bysme vlastně mohli a je fakt že to abych měla chvilku klidu dovolím kolikrát hodně ![]()
Warmusko , dneska jsem mu dala hruškovo-jablečnou šťávu od Hami. Dost mu to ředím, tak má tu lahvičku na 3 dny. Čaje ani vodu mi nechce, ale budu to taky zkoušet, protože pořád nevím, čím to bylo, že nechtěl pít. Jestli obsahem, nebo fakt tím pítkem. Třeba teď jsem mu dusila hrušku ke svačině a tu vydušenou šťávu jsem mu tam přecedila. Tak uvidím, jak se na to bude tvářit. No, však v lázních se vám předvedeme, jestli to byla náhoda, nebo se „dobré pití“ u nás díky cucce stane pravidlem ![]()
Indi píše:Fiebi já dělám obyč dětskou a dělám ji napůl s vodou a normálním mlíkem, sem hrozná, ale myslím že když můžou už jogurty tak už to velký rozdíl není. Chleba mažu třeb as perlou nebo sýrem co doma je
Indi , nebudu dlouho mudrlovat, ale rozdíl tam je. Ovšem zase se týká jen alergiků. Jde o dvě různé alergie - na MLÉČNÝ CUKR a MLÉĆNOU BÍLKOVINU. Jde o to, že v kysaných výrobcích je naštěpený mléčný cukr, což v normálním mléce není. Takže pokud je někdo alergický na laktózu=mléčný cukr, nemá s trávením kysaných výrobků problém a jeho stav, oproti normálnímu mléku, kde laktóza naštěpená není, nezhoršují. Co se týče mléčné bílkoviny, tak pokud je někdo alergický na ní, musí se vyhýbat jakýmkoli výrobkům obsahujícím mléko, protože kysáním se z nich tato bílkovina nijak neztrácí. Julča je ale zdravé miminko, takže u vás ani jeden z problémů nehrozí.
A ještě k tomu mazání sýrem - nevím, jaký máš na mysli, ale třeba tavené se nedoporučují kvůli vysokému obsahu solí. Takže jestli normálně pro Julču jídlo nesolíš, tak pozor na ně!
…tak už končím s tím pruděním. My s ekzémem holt bojujeme, tak jsem trošku chodící encyklopedie, tak mě berte s nadhledem, jó
![]()
Indi píše:
Jo Fiebi chápeš to dobře, úplně normálně ji uvařím je ta 5 minut a malá baští až se jí dělají bouleWarmuško u nás jedou pohádky skoro pořád, Maty čučí a malé nezabráním, myslím že je to úplně jedno stejně nevydrží se dívat věčně a myslím že kdybysme měli všechno moc řeštit tak nevím co bysme vlastně mohli a je fakt že to abych měla chvilku klidu dovolím kolikrát hodně
…a s tím řešením absolutně souhlasím. To jsem se pořád řídila radama, že rovnou hrneček, flašku ne a ejhle, jak mu to s flaškou jde!!! Jestli si teď ale Marťas zvykne na cucku a tím si ho odstavím, tak budu pěkně naštvaná. Z těch mých krmítek už totiž musí hoooodně tahat. Někdy se mi zdá, že se tomu ubírání kojících dávek přizpůsobily až příliš rychle ![]()
Kalamajko, klobouk dolů, já to vždy načtu a zapamatuju si, že taveňáky nedávat, mlíko nedávat atd. Ale ty důvody pouštím hned, jak to přečtu:).
Nezapomeňte si do Žlázní vzít plavky;). Když bude zima, bude vám ta ledová Vltava připadat mnohem teplejší;). Prcek usnul, mažu do sprchy.
Kalamajko, já si říkala kdo se první vrhne do komentů
Ale čekala sem to teda horší, takže sem spokojená a klidně přitvrď ![]()
Jasně jak už sem psala, kdybysme měli taky nejaký problémy a tak tak bych byla taky víc chytřejší, teď si připadám jako blboun co neví jak se co štěpí a tak ![]()
A s flaškou si nic nedělej, když dítko bude přestat od tebe chtít pít tak už to v tomhle věku určitě nebude jenom flaškou, já vím i u matyho že je jedno co bych jim dala do pusy stejně odnaučování bude drasťák, sou a byli na mě závislí oba. A podle knížek to taky vždycky nejde, nedávat flašku ale hrneček, neučit na dudel, ale na jednu szranu proč, důležité je že ti pije, a je jedno z čeho ![]()
čaute ženský
hlásím návrat ze ŽL a těším se na fotky. Bylo to super odpl. a těším se na opáčko