Poradna duly
Jana Čurdová
Ivčo - fakt se nesmí skořice a hořčice?? to vůbec neznám a zrovna jsem skořici měla včera na rýžovým nákypu a před týdnem jse si uskrkla svařáku.
s tím jídlem - hlavně bacha na kupované věci, ve kterých je majoneza, taky není vhodné syrové maso a vejce
já jdu na kontrolu ve středu a už se nemůžu dočkat. Asi taky ještě zakoupím nějaký test. A dneska jsem s Fildou si odpoldne zchrupla, jsem nějaká vyřízená ![]()
markos píše:
Simi , to je ještě dobrý, že to nemusí být kombinace sýru plus ananas. I kdy, ž nemuselo by to být špatný![]()
Já mám na všechny bolesti jednoduchou věc, která mi moc pomáhá. Je to polštářek naplněný obilím . Bu´d se to dá za těžký prachy koupit nebo za pár kaček ušít. V country life si koupím pšenici (třeba špaldu) normálně nemletou, prostě celou a zpola tím naplním malý polštářek (třeba 15×30 cm) a zašiju. Pak se to nahřeje v mikrovlnce a přiloží na bříško v křečích, bolavý klouby nebo i na průdušky nebo pod studený nohy. Hřeje to celou noc. Vřele doporučuju, dnes jsem s tím taky spala neb mě chytlo ukrutně rameno (dosud mě nikdy nebolelo).
to je dobrá věc. Já mám doma polštářek naplněný peckama od třešní, zakoupený v DM. Je to na kojenecký prdíky a dá se použít pdobně. Akorát to nevydrží celou noc.
Ahoooj holky!
Teda vy máte kombinace
S jídlem to mám podobné - s ním toho staršně málo, dokonce míň jak malá a to je co říct.
Já jdu k Mudře poprvé až 11.3. - se snad nedočkám. Celkem mě to naštvalo, že až tak pozdě, ale už jsem to rozdýchala.
Jinak mně bude letos 27. Celá rodinka slavíme narozeniny v jeden den, protože jsme týden od sebe, malá je uprostřed. Takže jsme račí rodinka a teď k nám přibyde štír.
Judita74 píše:
ahojky,
mám jenom takovej dotaz,vy jste tady samý zkušený maminy!Jsem četla že káva a všechno,co obsahuje kofein by se z těhotenství nemělo vůbec pít?Že to zvyšuje riziko potratu?Co je na tom pravdy?Právě mě zaráží,jak tam doporučujete studenou kolu na nevolnosti???
vtipálko, já chlastala o 106 kolu a Robik ok a kafe bez kofeinu, jedno denně s kof.
markos píše:
Já se přidám k Juditě, já mám zase problém s čajem. Ten taky obsahuje kofein a asi bych to bez něja 3/4 roku nezvládla.Colu bych pila jen jako meducínu proti nevolnosti, protože mi to připadá strašnej s------ i pro normální smrtelníky, natožto pro nás, že jo.
já skoro denně pila 0,5litru koly
zdravím všechny, dneska mě dost tlačí břicho, tak si půjdu odpočinout. mějte se, musím, Robik je nas… že tu sedím
Holky mam dnes hrozny kreče, všimla jsem si,že mi pomaha když si na podbrišek položim teply ruce........nevite jestli si mužu dat vanu a naložit se do teple vody?
Cacorko ja mam už 10 dni tlaky na prave strane podbrišku, doktor mi rekl,že je to normalni.....ale prijemny to teda neni
Radka75 píše:
Ivčo - fakt se nesmí skořice a hořčice?? to vůbec neznám a zrovna jsem skořici měla včera na rýžovým nákypu a před týdnem jse si uskrkla svařáku.
Radko , jak říkám, všeho s mírou, skořice prokrvuje břišní orgány, doporučuje se při poruchách zažívání (babský recept) a horčici jsem se dočetla někde když jsem čekala Honzíka, ale protože ji miluju, tak jsem ji nevynechala jen ubrala, měla jsem hoodně velkou spotřebu ![]()
A Colu, v těhu ze začátku proti nevolnostem … pak protože chutnala
, jinak se ji snažím omezovat, ale v těhu jsem si dopřávala a Honzík vypadá v poho ![]()
Jinak mi je 27 let.
Barulátko , jéje, tak to ještě o den později než já
… kolik budeš? Já předpokládám, že tak 7+6 … no neva, stejně na další pak zve až ve dvanáctém tt pro těhu průkazku, tak mi to aspoň líp uteče, minule jsem byla na srdíčku 6+1 a nemohla jsem se průkazky dočkat ![]()
renatika007 píše:
Holky mam dnes hrozny kreče, všimla jsem si,že mi pomaha když si na podbrišek položim teply ruce........nevite jestli si mužu dat vanu a naložit se do teple vody?
Cacorko ja mam už 10 dni tlaky na prave strane podbrišku, doktor mi rekl,že je to normalni.....ale prijemny to teda neni
Teplou vanu bych já osobně vynechala … s tím teplem na břicho
… vlažnou sprchu max … zkus najít úlevovou polohu a odpočivat.
holky já si všímám,že poslední dobou at si koupím cokoli za hotové jídlo a nebo si ho dám v restauraci tak na něj dostanu majolku a nebo tatarku..dneska se mi to stalo 2×…takj sme to škrábala bříborem ![]()
mě je 21.
já piji spíš bud štávy a nebo džusy.málokdy čaj,ale ovocný..jn zkul jsm i Mama drink ale ten mi moc nejede..ale ted jsem v Rosmannu viděla instantní nápoj pro těhotné a kojící ženy s ovocnou příchutí,tak přemýšlím,že ho zkusím
Judit, mam takový malinký nápad ohledně tabulky…co jí rozšířit o více info,třeba jako věk,TP a třeba i kraj?
To nás je vážně tady tolik
paráda
Simi, s tabulkou je to dobrý nápad. jen je myslím pořád málo informací. Mě je 30.-nepřihlášená markos
Mě je 32. Dneska k večeři šunková tlačenka s hořčicí:) Jinak jsem dneska byla u doktora a viděli jsme srdíčko. Mám i fotku na zítra pro manžela. Doktora mám dobrýho, shodli jsme se na spoustě věcí a to mne potěšilo. Jinak už přemýšlíte nad porodnicí? Tedy hlavně vy, co se musíte registrovat t. Pražačky, Brňačky…? Já přemýšlím nad Podolím, tam se teď registruje od 14+0, tak jsem zvědavá, jestli až tam naklušu v ten den mi neřeknou, že mají plno…:(
no já tu tabulku hrozně ráda rozšířím,proto jsem se ptala aspoň na ten věk,abych věděla víc.Klidně si řekněte,co tam chcet zadat a já to zadám-není problém.
KalinkaIvča píše:renatika007 píše:Teplou vanu bych já osobně vynechala … s tím teplem na břicho
Cacorko ja mam už 10 dni tlaky na prave strane podbrišku, doktor mi rekl,že je to normalni.....ale prijemny to teda neni… vlažnou sprchu max … zkus najít úlevovou polohu a odpočivat.
já jsem se v minulém těhu přímo ptala mého porodníka, zda škodí vany v horké vodě. Já vanu miluju a koupu se každý den ve 40 st. a on řekl, že pokud nemám gyn. potíže, takže je to naprosto v pořádku.
Judita74 píše:
no já tu tabulku hrozně ráda rozšířím,proto jsem se ptala aspoň na ten věk,abych věděla víc.Klidně si řekněte,co tam chcet zadat a já to zadám-není problém.
pro inspiraci:
v prosinci 2007 máme: Přezdívka, jméno, datum narození, jméno, počet dětí+ věk, TP, datum KO, co to bude a jména.