Poradna duly
Jana Čurdová
Izy,držte se snad to bude v pořádku.Jsem na tebe myslela,že ses tak dlouho neozvala.
tak to je fajn,chtěla jsem se zeptat,jestly jsi se rozhodla pro porodnici??Já váhám mězi Bohunicemi a Milosrdných bratří?
Bohunice jsou prej fajn,a o milosrdných nic nevím…
Ještě bych mohla jít naObilňák,tak jsem ted byla na um.opl. jsou tam na to dobří,ale porodnice už tak dobrá prej není.Kde jsi ty rodila?
Izo- věřím, že to bude v pořádku!!!
Jinak já jsem to včera pozdě večer řekla manželovi. Byl z toho celej hotovej:) Že prej na mne teď musí být hodnější. Ne že by normálně nebyl, ale on je takovej černej humorista, jak říká jedna naše známá a někdy je težký jeho vtípky vydýchat.
Chtěla jsem se zeptat, jestli někdo z vás má doma wifi internet? Manžel mne včera vyděsil, že to může mít špatný vliv na dítě. Jsem zvyklá mít notebook na nohách nebo klíně. NIkde na internetu jsem nic nenašla. Tak jsem alespoň vznesla dotaz na www.porodnice.cz
A už tam byla odpověď doktora:
Dobrý den,wifi je na stejné úrovni jako elektromagn.záření všude kolem nás,včetně mobilních sítí atd.. Relevantní data proto stěží najdeme,snad jen,kdybychom porovnali ( hodně velké ) populaci na zcela nedotčeném místě na světě ( je ještě nějaká taková ? ) s populací v hojně zalidněné oblasti…Pak je budeme mít. Vzhledem k tomu,že se výše uvedeným typům záření opravdu nevyhneme,bych doporučil se tím nezabývat.
Jenny,můj manžel taky rád černej homor,takže vím o čem mluvíš…a s tím zářením se tomu asi nevyhnem nikdo,to bys musela žít na postým ostrově.Neřeš to -nestresuj se.
judito, ja rodila v Bohunicich a hodlam tam rodit zas. prvni porod v dobe rekonstrukce, ale i tak to bylo v pohode. ted v lednu tam rodila segra a spokojena. chtela na obilnak, byla tam v nejakym 28tt na vysetreni a malem na hospitalizaci a radsi zvolila Bohunice. navic oni to pry budou slucovat,tak tezko rict, jak to bude v rijnu. Kazdopadne tam prednostne berou predcasny porody atd., neonatologie je tam super, ale to sestinedeli pry nic moc. osobne myslim, ze zalezi na sestrach,na ktery narazis. K milosrdnym ani omylem, od kamaradek na to nemam dobry reference, ale asi to bude taky o stesti, na koho narazily. kazdopadne bohunice ted po rekonstrukci maji pokoje po 2-3, socialku spolecnou pro 2 pokoje vzdycky, jinak porodni saly pekny, moznost ribstolu, balonu, porodnich stolicek a janevimceho. i porod do vany. takze u me jednoznacne spokojenost.
jenny.fields: my jedem na wifi a jedinny spatny vlviv ma spis dite na router a pocitace nez ono na dite
nastesti se malej jeste nenaucil wifinu vypinat
takze manzela muzes uklidnit.
jo,já si taky říkala,že ty bohunice mají nejlepší ohlas..a stím slučováním to asi tak bude,ikdyž se tomu obilňák brání
Izi, to bude dobré.
jinak si suprově vybíráme porodnice co? abychom pak neskončily stejně někde jinde.
já zase váhám jestli znovu Apolinář nebo Podolí, musím u kámošky ověřit ty předporodní kontroly, na těch to závisí, ostatní už mají hodně podobné.
já bych to potom asi zavedla i do tabulky porodnici,ale na to je brzo ještě…já si jenom prohlížela ten kufřík,co jsem dostala na gyndě-byl tam seznam porodnic
Judita 74,
asi ségra něco za mě nahlásila,ale trochu se utukla.
mě je 28 a přítelovi 37 let
to Kitty:
A jaký má být rozdíl v před porodních kontrolách u Apolináře a v Podolí? Jo koukala jsem, že u Apolináře do 5.10. malují.
Já jsem zatím spíš pro Podolí, taky protože tam píšou, že tam můžeš mít dvě osoby, u Apol. je tam napsané jen po speciální dohodě. Asi bych chtěla svoji porodní asistenku (nebo dulu?) a manžela jen na některé situace. Jak ho znám, tak by tam žertoval s doktorem i sestřičkou a ti by z něj byli celý uchvácení a já bych musela porodit sama… ![]()
jenny já právě nevím, u apolináře už to znám, spíš mě zajímá jestli to v podolí je jinak, jak dlouho se čeká atd.
u apolináře jdeš na monitor (cca 20minut monitor, ale záleží kolikátá přijdeš), my chodily s kamarádkou brzy, abychom byly první a pak se jde nahoru do ambulance a tam čekáš dál. někdy chvíli někdy hodinu dvě.
pokud by to v podolí bylo lepší, šla bych tam, ale pokud ne, šla bych do apolináře.
mě na podolí lákají samostatné porodní sály, což u apolináře není a taky místnost na přípravu dost hrozná a malá. ale mě už to bylo tehdy dost jedno.
nemohla jsem ani využít pořádně míč atd. protože jsem měla odteklou plodovku a musela být pořád na monitoru, tzn. jen kolem postele.