Poradna duly
Jana Čurdová
jituna1 píše:
Já jdu příští týden ke svému doktorovi na prohlídku po šestinedělí a taky bych si chtěla nechat napsat ňákou antikoncepci.Vůbec nevím,jaké jsou možnosti prášků.Nechám to na doktorovi,ale taky bych chtěla nějaké nízkohormonální.
Jituš, záleží to. pokud nekojíš, máš hodně na výběr. pokud kojíš, je jen jedna. já měla předtím náplasti a spokojenost. je to šetrnější než prášky.
luc můj muž se taky neprobudí, když Domís brečí. takže v poho. spíme pohromadě, protože já neuznávám, proč by ženská měla spát zvlášť. chlap možná vstává do práce, ale my jsme v práci 24 hodin denně. a je to společné dítě. pokud potřebuju, chlapa vzbudím.
Ahojky, zkouška spojení. ![]()
Tess, je to přesně, jak psala Kitty. Jen to moc neodkládej, pokud to nebude nutné. TBC se musí stihnout do šesti týdnů, pokud se prcek nenaočkuje, odsouvá se až po základním očkování, což je někdy v roce a půl. ![]()
Ad antikonvepce, jdu určitě do Mireny, sice vstupní náklady poměrně vysoké, ale je jasně nejšetrnější a vychází i ekonomicky dobře. ![]()
Chuanit, suprovní obrázek. Tak já ho asi pořídím, jen jsem zvědavá, kdo mě naučí ty úvazy. ![]()
luc
Manžel s náma spí o víkendu. Zkoušeli jsme spaní přes týden, ale když jsem ho viděla druhý den večer v jakém stavu dorazil, tak jsem mu řekla a´t spí vedle v pokoji. Ráno vstává v 5,45 a jede ve špičce zkrz celou Prahu, večer přijíždí v sedm v šest podle toho jaká je doprava. Je od přírody děsně vychechtaný a v podstatě nikdy nemá špatnou náladu, ale ten druhý den dorazil úplně zničený, takového jsem ho snad nikdy neviděla (pravda, ta noc byla hooodně špatná
). Má lehké spaní, takže ho vše vzbudí. A tak pomáhá o víkendu, přebaluje i v noci a tak. Všichni jsme spokojení, i když on měl z počátku z toho špatný pocit, že s námi nespí.
Holčiny,ještě k té antikoncepci. Pokud chcete HA, tak si nechte nějaký čas na rozmyšlenou a nastudujte si to. Je to totiž hodně o tom, s jakou firmou má pan doktor dobré vztahy, takovou antikoncepci doporučuje. Teda nechci jim křivdit, ale dost to tak funguje. Zase jak psala Kitty, pokud nekojíte, je toho hodně na výběr, pokud kojíte, taky vím jen o jedné HA nebo tělísko. Aspoň já bych se jenom na doporučení gyn. nespoléhala. Sesbírala bych všechny letáky a pročetla + i -. Ale rozhodnutí je na vás. ![]()
ahojky,dneska je moc hezky u nás,takže jsme byly na procházce.A chodíme každej den,někdy i dvakrát.Malá se tam vždycky uklidní.
Začala si ze mě dělat „živej dudlík“!Dlouho papala,usínala u toho a pak když jsem ju odstavila,tak začal brekot.Kamarádka mi poradila,že pokud to takhle dělá,mám ju pořád budit a po odstavení ju hlavně nemám chovat.Dát ju třeba do kočáru vyplakat,že ju to přejde.Tak jsem zkusila ju šupnout do kočáru ven a zatím to funguje.Byla jsem z toho na nervy a bradavky mě bolely.Obě se provětráme,a je klid ![]()
Holky,za jak dlouho jste přestaly krvácet?Mě zbývají ještě dva týdny do konce šestinedělí.Už mě ty vložky nebaví ![]()
Judit, já pět týdnů, ale ke konci jsem už jen špinila.
Dalo by se říct, že celé šestinedělí bylo s vložkou.
Jenny, jasně, manža, když brzy vstává, tak taky občas uteče, nevidím v tom problém. ![]()
U nás je taky krásně, byly jsme s malou venku skoro tři hodiny. ![]()
holky to taky bylo naposled,co jsme se k něčemu takovému nechala ukecat..už to v životě neudělám..a jí už nchci vidět,jsme Tomovi řekla, že s ní v jedné místnosti nebudu
PETUL,jojo je to paráda…Sebík (švagrové syn) tu utrhl nad přebalovákem obrázky co jsme tam nalepily Tomíkovi aby měl na co koukat,tak jsem mu v noci malovala jiné,ráno je tam nalepila a když jsem ho dala na přebalovák tak si hned všiml mdvídka Pú s Ijáčkem a začal dělat něco jako „Jů“..to byla sranda a jak valil kukadla ![]()
Ahoj,
tichule, šátek - nosím každý den, když Máša pláče, tak ho tam šoupnu na zklidnění, chodíme ven, doma tak dělám drobné práce, nebo sedím u pc
Časem budeme i jezdit nakupovat, jezdit na výlety…takže u nás je využitý fakt hodně ![]()
Simi, dobře, že se Tě Tom zastal, co je jim do toho…a jeho ségra - no comment, už bych nikdy nepůjčila, to, co o ní píšeš, to je děs
![]()
luc, taky spíme 4 v 1 posteli ![]()
HA - u kojení řešit nebudu, stačí kondom, Cerazzete vyhovuje málokomu, a do Mireny se mi moc nechce, koho znám, hodně po ní krvácí, navíc ta cizí věc ve mně ![]()
Ale jsem zvědavá na Vaše reference ![]()
Přišla odsávačka, jdu zas na to ![]()
tichu: úvazy najdeš na youtube, taky jsem se toho bála, ale je to v pohodě
A hlavně umím jen jeden a s tím si zatím vystačím
Nebo můžeš jít na nějaký kurz.
Antiko - kondom, HA do sebe nechci cpát, mám vůči ní silnou averzi, ničím rozumným nepodloženou. Prostě mám pocit, že mi nedělá dobře ![]()
Spaní - my tedy spíme odděleně a časem uvidíme. Máme to podobně jak Jenny, chlap má papírové spaní a kdybychom spali dohromady, tak se buď vymele v autě nebo nebude schopen nic dělat a bude tak naštvaný a nepříjemný, že by to skončilo rozvodem ![]()
Občas usínáme spolu, ale on se nejpozději při prvním kojení přestěhuje. Přes den se malé věnuje, ale spát dohromady, to po něm fakt nemůžu chtít.
Dneska jsem malé doslova vnutila dudel. Za chvilku pochopila a je klidnější a já taky. Snad už se to nekonečné řvaní zmírní… Původně jsem jí dudel dávat nechtěla, ale nervy mám jen jedny a taky proč by měla řvát zbytečně
Sát umí bez problémů, tak snad už se to teď dudlem nepokazí.
Je tu někdo, kdo to zvládá bez dudlíku?
Ahoj holky,
po 3 týdnech se hlásím ![]()
Po porodu bylo toho najednou na mně moc, tři děti plus obchůdek, který běží dál, takže jsem si zvykala. Už je líp a i já se cítím relativně dobře.
Ani jsem Vás nedočetla, nějak se zase zapojím…
Jak už víte, porodila jsem klučíka, jmenuje se Nathan, byla jsem dost šokována jeho váhou a výškou ![]()
Je moc hodné, klidné miminko, kojím, zatím spinká skoro celý den a v noci se budí jen kolem 3.00-4.00, pak až ráno.
Fotky vložím, ale musím je stáhnout, zatím vkládám jen jednu. A taky vkládám popis porodu - sice pozdě, ale přece ![]()
A byla to rychlovka - přesně takovou jsem si přála ![]()
19. 10. 2009 – tohle datum bylo zapsáno červenou propiskou v mé těhotenské průkazce – jako TERMÍN PORODU. Od začátku jsem ale spíš počítala s termínem 11. 10. 2009, který se zobrazoval na každém UTZ.
Bylo září 2009 – a mně začaly silné kontrakce, které jsem musela i prodýchávat, trvalo to cca 2 týdny. Tehdy mi dr. řekl, že se otvírám, hlavička naléhá a porodní cesty se připravují, takže je možné, že budu rodit opět dřív…
Tohle neměl říkat – psychika dělá své, proto celé okolí včetně mně, samozřejmě, se pořád ptalo – TAK CO, UŽ??? (…)
Koncem září porodila Hanka, pak má švagrová a následně i má sestřenice – všechny jsme měly termín na říjen. A já pořád nic.
Cítila jsem se čím dál tím líp fyzicky, psychicky to šlo opačným směrem.
Termín porodu přešel bez povšimnutí a po pár dnech přenášení si mne vzali pod sebe v porodnici, aby mi po pár natočených monitorech a vyšetřeních sdělili, že je miminko v pořádku, průtoky ok, mé porodní cesty jsou nachystané a já se otevírám (byla jsem na 2–3cm) , ale monitor pořád nezaznamenal žádné kontrakce.
26.10.2009 mi bylo řečeno, že se něco děje, nějaké kopečky tam jsou, děloha začíná být neklidná…
Bylo mi nabídnuto vyvolání porodu 27.10.v 8.00. Naštěstí mi ordinující doktor dal možnost výběru a čas na rozhodnutí – ale 30. 10. chtěl mít vše ukončené – měl to být konečný termín.
Na vyvolání jsem následující den nešla – bylo to rozhodnutí, které způsobilo, že mi spadl kámen ze srdce a začala jsem „líp dýchat“ ![]()
Cítila jsem, že musím dát miminku šanci, že v životě vše má svůj důvod, proto počkám, až se mimi rozhodne samo…
27. 10. jsem spala do 10.00…byla jsem konečně odpočatá. Celý den mi bylo krásně. Odpoledne jsme šli s celou rodinkou na dlouhou procházku, cestou jsem si koupila skořici, zázvor, hřebíček, zázvorový čaj…rozhodla jsem se trochu miminku pomoct i když jsem to předtím neměla v úmyslu…
Cestou zpátky mi začalo tvrdnout břicho, bylo kolem 18.00, byla jsem ráda, protože to jsem moc neznala, tvrdnutí se mi v těhotenství vyhnulo. David byl hned pohotový a ptal se TAK CO, JEDEME DNES? Říkám, že jo, ale až po Ordinaci a po vyřízení mailů… ![]()
Doma jsem si udělala zázračný elixír na vyvolání porodu – který byl popisován v knížce mé oblíbené Ingeborg Stadelmann – trochu jsem ho pozměnila (…)
10hřebíčků, 1 skořice, kousek zázvoru, vše jsem uvařila v 1litru zázvorového čaje a vypila během Ordinace – skoro celý litr. Už tehdy mně pobolívalo břicho, tvrdnutí už trochu bolelo, koukala jsem na hodiny, bylo to cca po 10 minutách. Ale to mně vůbec nenapadlo, že by to byly stahy, které mně připravují k porodu. Ani náhodou…
Ještě tentýž večer mi Hanka se Stazkou (kámošky) psaly, abych je informovala, když odjedu do porodnice a ne že napíšu jen, že už je mimčo na světě ![]()
Všichni mi pořád říkali, že tentokrát to bude rychlovka…
To jsem ještě nevěděla, že o pár hodin později pojedu.
Kolem 23.30 jsem skončila pracovat, šla jsem do sprchy, pak jsem vzala svůj růžový olejíček Aura-Soma od mé homeopatky, nakapala jsem pár kapek na bříško a rozetřela jej směrem dolů, řekla jsem miminku, že už může ven, cítila jsem to, cítila jsem se vnitřně připravena tak, jako nikdy předtím…
David mi ještě udělal masáž hráze, přemýšleli jsme i nad sexem, ale nakonec jsme šli spát, byla jsem unavená. Bylo 0.30…
Za 10 minut mně probrala kontrakce, bolelo to a bolest byla povědomě známá…už jsem věděla, že se dnes nejspíš nevyspím.
Vstala jsem a šla do koupelny, ani jsem to neměřila, cítila jsem, že si musím pospíšit, tentokrát jsem věděla, že to půjde rychle, kontrakce následovaly za sebou, bylo to všechno strašně rychlé a hlavně to bolelo. Volali jsme mamce, aby si vzala taxíka a hned přijela. Oblékla jsem se, dobalila tašku, David sbalil foťák a kameru a ještě mi rychle nabíjel mobil a aktivoval internet v mobilu ![]()
Odjížděli jsme kolem 2.00, děti se neprobudily, naštěstí, já už jsem se kroutila v autě, napsala jsem sms Hance, že odjíždíme – tak, jak jsem slíbila.
2.14 – příjem, andělíček, papíry,
2.30 – příjem na porodní sál, monitor, vyšetření, sepsání porodopisu…stahy byly silné, na monitoru nic moc, otevřená jsem byla na 3–4cm.
3.00 – přesun na porodní box – pokoj (dočkala jsem se, od 22. 10. 2009 jsou nové 4 porodní boxy – krása, opravdu!), klystýr…
3.20 – do sprchy, kontrakce byly každé 2,5minuty, trvaly 45minut – David to sledoval , byla jsem přesná jako hodinky. Skákala jsem na balónu, prodýchávala, stahy byly šílené, nastupovaly rychle po sobě, měla jsem dojem, že ani nekončí, ale pořád jsem se řídila sugescí, že každý stah je bránou pro otevření porodních cest pro miminko, cítila jsem ho, bylo nízko a tlačilo hodně na pánevní dno…
4.00 – vyšetření, byla jsem na 8cm… doktorka a sestřička byly překvapené, že to jde tak rychle, už dokonce začaly věřit, že porodím před tím, než jim skončí směna. PA mně poslala ještě do sprchy na půl hodiny. Neměla jsem sílu, tak jsem vestoje prodýchávala, hlavu opřenou o Davida, který byl úžasný. Fakt bych to bez něj nedala…
Začaly mi tlaky na konečník, věděla jsem, že se to už blíží ke konci a děkovala jsem za každou kontrakci, která mně přibližovala k miminku. Ještě chvílí sprcha, pak rychle pro PA, už se to nedalo vydržet, chtělo se mi tlačit.
4.30 – nález – připravena k porodu, branka zašlá! (to bylo poprvé, u předchozích porodů mi nikdy sama nezašla a otvírání bylo zdlouhavé…a teď za dvě hodiny jsem se SAMA otevřela a měla rodit!!!
Měla jsem neskutečnou radost a chvílemi jsem se cítila, jako bych se na všechno dívala seshora a moje tělo jako by leželo na porodním křesle beze mne…nevěřila jsem, že já rodím a rodím tak rychle.
Pak jsem měla začít tlačit – myslím, že to bylo na porodu to nejhorší. Položili mne na levý bok, pravou nohu jsem měla zvednout a opřít se o levý držák porodního křesla a tlačit. Šlo to opravdu dobře, nikdy bych nevěřila, že v takové pozici lze taky rodit. Najednou byla vidět hlavička, to byl povel k tomu, abych přestala tlačit. PA spolu s dr. jen řekly TO BUDE VELKÉ MIMINKO a mně bylo jasné, že se opět bez nástřihu neobejdu. Hned viděly velkou hlavičku, proto jsem musela tlačit v normální =nenormální poloze (chtěla jsem sedět, ale musela jsem do pololehu, aby mi případně mohly pomoct)
Nástřih se konal – pak mi vysvětlily, že mám vysokou hráz a tak velké mimčo bych nevytlačila nebo se hodně potrhala .
Na cca 8 kontrakcí, 24 zatlačení s pomocí paní doktorky tlačící na břicho a s pomocí Boží jsem porodila KONEČNĚ svoje třetí vytoužené miminko!!! Pojmenovali jsme ho Nathan.
Hodiny ukazovaly čas 5.10…bylo zajímavé datum 28.10.2009
Další překvapení následovalo, když nevěřící PA položila Nathanka na váhu, která ukázala 4250g a když ho změřila 56cm!!! Kuriozitkou byla také velikost jeho nožičky – to jsem fakt ještě neviděla ![]()
Porod placenty byl delší než normálně, nechtěla se odloučit a následně mně paní doktorka šila…no comment – modlila jsem se, ať už je tomu konec. Ale věděla jsem, že už je to za mnou, že už mám porod konečně za sebou a výsledkem je moje miminečko, na které jsem se tolik těšila!
Další dvě hodiny jsme strávili spolu s Davidem a Nathánkem. Naty se ukázkově přisál a pil celou půlhodinu. Bylo to krásné…
V Apgár scóre dostal 10–10–10.
V 8.00 mně přivezli na pokoj, snažila jsem se spát, ale emoce mi to nedovolily. Kolem poledne mi dovezli Nathánka a od té chvíle jsme pořád spolu. Nedovedla jsem si představit, že by byl beze mně v noci…byl mou součástí celých dlouhých 9 měsíců…byl to krásný pocit, tak proč bych se ho měla vzdávat kvůli únavě…
Alinka Krásný popis a krásný porod. Ať rostete.
Chuanitka My jsme bez dudáku, protože ho nechce. Zkouším to každý den, ale plive ho. Akorát jednou v noci ho cucala asi 2 minuty, jinak nic. Tak to neřeším. Ruce si necumlá(zatím), tak se tím nevzrušuju.