Poradna duly
Jana Čurdová
Tak mě teď napadá.. máte už pro mimi všechno?
Teď jsem nad tím začla přemýšlet a přišla jsem na dooost věcí, co nám ještě chybí. Neřeším ani tak oblečení, ale spíš takové ty věci okolo na koupání, případně nějaké léky kdyby náhodou apod. Nemáte nějaký seznam? ![]()
@petipacka Chci se zeptat - ty hračky jsou z mikroplyše? Říkala jsem si, že jelikož hračky nemáme přichystané vůbec žádné, tak bych něco spíchla, ale asi je na to potřeba nějaký spešl matroš, že? Mám nějaké zbytky, ale nevím, jestli budou na tento účel použitelné. ![]()
No já mám maximálně tak něco na oblečení…vaničku, autosedačku, kočárek a postýlku po holce… no popravdě kosmetiku moc neřeším, až půjdu koupit plíny do porodnice, tak koupím jen něco do vody, to se mi celkem osvědčilo, ubrousky na zedeček máme, a když si vzpmenu, kolik jsem toho vyhazovala po malé, že to prošlo, tak to rozhodně nebudu přehánět…do lékárny se stavím až cestou z porodnice a co bude třeba dokoupím, případně tam může sjet hrdý tatínek
…ono se podle mě stejně nedá připravit na všechno ![]()
@kačos hračky jsou ze zbytků, měla jsem doma zbytky welsoft lama a pak normoš bavlna, nějaký úplet, stužky, ale to mám doma jen proto, že občas dětem něco ušiju a jak člověk začne látky hromadit, je to nemoc
.
Co se týká věcí na mimčo, tak to je u nás mizerný, všech věcí jsem se po porodu třetího zbavila, že jsme už jako komplet rodina a s dalším mimčem jsem ani ve sne nepočítala, navíc jsem se o těhotenství dozvěděla hodně pozdě a se třema dětma o prázdninách doma toho moc neudělám, ale tak nějaké oblečky jsem koupila na MMB, ostatní moc neřeším. Třeba koupací kyblík možná pořídím, ten byl fajn, ale většinou stejně umývám zadek pod vodovodem a kyblík jsem používala jen jako rituál namočení před spaním a malý si od té doby krásně zvykl sám usínat a spát skoro celou noc, jenže to může být všechno jinak. No a co se týká kosmetiky, tak pořizuju jen líh na pupík, bepanthen( na zadek a na bradavky) a sudocraeme, jinak nic, ničím tělíčko nemažu, umývám jen vodou, max Sebamed mycí emulzi na posranděnej zadek.
Nojo, vy jste už ty „ostřílené“ maminky.
já se chystám koupit vaničku a jsou do toho nějaké ty lehátka nebo co, u spousty věcí ani nevím, jestli jsou potřeba. Zatím nemám ani jednu hračku, resp. nějaké kousátko, chrastítko.. To bude velice skromné miminko. ![]()
@kačos za mě vaničku ne(Toník v ní ječel, Anička sice ne, ale využila jsem ji jen chvíli, brzy šla do vany), to už raději hlasuju za ten kyblík, člověk si umyje dítě sám, jednou rukou drží jednou myje, ale jak říkám, já zase myla hlavně pod vodovodem v umyvadle a kyblík jsem měla jako rituál namočení, každému ale vyhovuje něco jiného. A hračky nejsou minimálně 3 měsíce potřeba, je to spíš pro ten pocit rodičů, že tam děti něco mají, však ono se to u vás po porodu nakupí, všichni začnou vozit hafo hraček.
@kačos neboj, každý kdo se přijde podívat na mimi, donese hračku, pak taky určitě neodoláš, když něco pěkného uvidíš a časem to bude u vás vypadat jako všude jinde…jako v hračkářství ![]()
@maminka159 vanička za několik tisíc? To jde?
to já jsem se dívala jen na tu, co jsi psala - okt (100cm). Ta z ikei je asi o 30cm kratší, má to vliv? Je mi jasné, že když se tam malýmu nebude líbit, že budeme vymýšlet něco jiného, ale pro začátek raděj koupíme.
@petipacka to sis kupovala takový ten malý spešl kyblík? Teď jsem se dívala a min.500,–. Rituál namočení - vyloženě bez mýdla apod., jen namočit, usušit, obléct a spát? ![]()
@Radka8 Tomu se člověk asi nevyhne, to je pravda. My dostali takového obřího medvěda ještě než jsem vůbec věděla, že jsem těhotná.
Ono pak je potřeba asi trošku krotit, náš byt toho moc nepojme. ![]()
@kačos měla jsem velký kyblík Shantala a koupila jsem ho použitý za 250,–, v kyblíku si malý chvilku poplaval, dělalo mu to dobře na bříško, trochu se unavil a šup ven. Mýdlo(mycí emulzi) používám jen na zadek, jinak jsem mimča nemydlila.
Zdravím maminy, i ty nastávají… ![]()
my čekáme malého Filípka dle MS 11. října.. jo a dle UZ mi na první kontrole říkal, že 20. října… a taky už jsem slyšela x povinných termínů.. kámoška tvrdí, že musíme 4. října, to má narozeniny.. sousedka mi zase řekla, že 18. jako její syn
já bych chtěla 14. na dědovo narozeniny ![]()
tak uvidíme, jak se prckovi bude chtít ![]()
@maminka159 přesně tak
ať se narodí, kdy se jemu bude chtít ![]()
mě se taky chtělo 16. dubna… a to jsem termín měla mít 8. a doktor říkal, že dle UZ to bude dřív, nejspíš už 2. ![]()
a bývalá šéfová mi na to řekla jen, že říjňáčci jsou nejlepší, a že nezáleží na tom, který den to bude ![]()
@maminka159 no nevím, šéfová byla taky říjňačka, tak to asi přechvalovala úmyslně… já jsem beránek a nedám dopustit na beránky
i když tam je zase ta tvrdohlavost… jinak jsem byla prý zlatý dítě, do půl roka o mě naši nevěděli, pak jsem brečela jak rostly zuby jen… a kam mě položili, tam mě našli
… a přítel je taky ráček, ale o tom moc nevíme, jeho maminku jaksi nevídáme
podle ní jsme úplně mimo, když budeme mít mimčo nu ![]()
Ahoj holky, nečetla jsem vaše příspěvky, ale v říjnu se nám narodila holčička, a tak jsem založila skupinu na facebooku, říjňátka 2014, kdybyste některá chtěla, budu ráda, když se k nm přidáte, zatím jsme tam jen dvě, ale budu ráda, když se nás tam sejde víc a postupně se seznámíme ![]()