Poradna duly
Jana Čurdová
@maminka159 díky za info
a nejsou ty pampers premium právě také hodně slabé? taky si myslím, že pevnější ničemu neuškodí-i kvůli kyčlím, s těmi z Lidlu jsem se ani ještě nepotkala a z Tesca jsme kdysi nějaké kupovali, ale to byly už větší velikosti a asi ty dřívější a ty opravdu byly fajn…oni všichni stále plínky vylepšují a vylepšují a mění i vzhled balení a pak je dost těžké se v tom orientovat…a vzhledem k cenám je lepší asi moc neexperimentovat ![]()
Ahoj holky
, ráda bych se k vám taky přidala
TP mám 4.10 jako @kačos
ale myslím, že to příjde dřív, jelikož mívám celkem často téměř denně bolebřuch
@Radka8 Ono když toho člověk trochu nakoupí, tak neprohloupí.
Asi ty malinkaté velikosti budu řešit přes bazárky.. Přece jen je to naše první, tak kdyby to tentokrát nevyšlo, tak druhé mimi se do toho třeba vleze.
Malý měl 5.8. odhad 1900g, tak zatím by se do toho vešel. ![]()
@Mantinell Ahoj! Tak to je dobrý!!! Mně furt jeden náš známý „přemlouvá“, že musím počkat do 7.10., že to má on narozeniny, ale nevim nevim.
Zase by to bylo dobré mít miminka narozená ve stejný den.
co čekáte?
@kačos my holčičku Barunku
my zase zastáváme datum 19.9 jelikož toto je pro nás magické
v tento den jsme s manželem začli chodit a taky se o tři roky později vzali
a vy??
@Mantinell my chlapečka Kubíka.
čekáte první? Nám by se to do žádného data nevlezlo, protože jedno máme koncem března a druhé na začátku července, takže si pěkně počkáme do října.
4 je oblíbené číslo, tak to určitě vyjde. ![]()
@maminka159 no právě! některé věci mi přijdou hodně malé, ale já ještě nemám ten odhad… sice jsem miminka hlídala, ale až tak od 8m, takže si dost dobře neumím zatím představit, jak je maličké úplné novorozeně.
No a těch 1900g měl v 31+3. To je teda hodně nebo málo nebo co se musí hlídat? Mně doktorka nic neříkala.. ve zprávě mám napsané, že odpovídá dle biometrie 32tt.
@maminka159 no mně už na minulém ultrazvuku říkali, že je mimi o týden větší
tak se teším, co se dozvím příští pátek
jinak starší děti mě nechali přenosit (a pak vyvolali) a nejmladší byla na termín vyvolávaná, nic se nedělo a tak po dvou dnech na kapačkách přišel osvobozující císař…pro nepostupující porod…tak jsem zvědavá, co mě čeká tentokrát, ale hlavu si z toho zatím nijakou nedělám, ono to nějak dopadne…snažím se myslet pozitivně, že třeba tentokrát budu rodit sama a bez provokaček a konečně si užiju „normální“ porod ![]()
@kačos první, tak nevím do čeho jsem to vlezla
uvidíme, rozhodně se už nemůžeme dočkat.
@maminka159 já měřím cca 173cm, ale jako prvorodička nemůžu srovnávat s tím, jak velké miminko je pro mě tak akorát. ![]()
My jsme byli na prohlídce nemocnice a tam nám říkali, že se předává v 36tt. Ke své doktorce jdu v pondělí, tak se jí zeptám, ale asi to tak bude.. Já jsem teď ve 33tt, takže je to už za chvíli… Ty jsi teď v kolikátém tt?
Ahoj maminky,
jsem tu nová, čekám miminko v říjnu 2014 a ráda bych si s někým psala. Možná tu je ještě nějaká jiná diskuze či skupina, ale někam se tady v tom nevyznám.
Čekám své třetí miminko, mám doma chlapečka (no spíše už skoro chlapa) 9 let a holčičku 7 a půl roku. Teď čekáme opět holčičku, TP 8.10., sice jsme se obávali, že bude menší, chybí ji totiž jedna pupečníková arterie (museli jsme kvůli tomu i na amniocentézu, která vyšla uf uf v pořádku), ale zatím se zdá, že je spíše větší, ve 31+0 tt měla váhový odhad 2022 gramů, takže bych byla i radši, kdybych rodila maličko dřív (přelom září-říjen), aby mi nestihla dorůst do obřích rozměrů. Jinak jsem z Berouna, často jsem i v Praze, ale rodit bych chtěla v Hořovicích.
@vandik83 Ahojky, tak budu držet palečky, aby vše bylo dobré..:-) tak to je prima. jéé v Hořovicích? Tam rodila kamarádka a byla spokojená.. Jinak já čekám své čtvrté miminko. Mám doma 11i letého chlapa a čtyřeleté slečny - dvojčata. Teď čekáme zase holčičku..:-)Pěkný večer ![]()
@maminka159 Dneska jsem byla u doktorky a říkala, ať se do porodnice objednám na 15. září, což neni v mém případě ani 3 týdny před porodem, takže s 36. týdnem to máš ještě v pohodě. ![]()
@vandik83 Ahoj! to budete mít krásnou holčičku.
vždycky lepší, když váží miminko víc, než míň. samozřejmě jsou i extrémy - můj dědeček vážil přes 5kg, tak snad malý nebude „po něm“. ![]()
@Petrolena @kačos děkuji vám za přivítání
Nestrašte s 5 kilama, já bych radši pod 4 kila, přeci jenom jsem už dvakrát rodila a vím, že to není žádná sranda
Jinak já budu chodit asi ke svému doktorovi až do konce, má vedle své ordinace i monitor a co jsem tak slyšela, tak do porodnice neposílá. A v porodnici jim zase stačí, když se tam maminka před porodem jen jednou ukáže (objedná se na 1 kontrolu), aby zkontrolovali, zda má veškerá potřebná vyšetření.
Dnes jsem byla na konci 33.týdne v poradně, vše v pořádku, hlavička stále hezky dole, CS 3-4 (to už jsem měla i ve 27.týdnu, takže nic se nechystá) a příští kontrola na konci 36.týdne.
A co se týká oblečků, tak jich mám ve velikosti 56 docela dost, některé i hezké po starších dětech, ale ty už jsou trošku scvrklé, tak se obávám, zda se mi do toho vejde.