Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zkus si na to napatlat hemagel, ten rychle hojí. Jinak to vypadá jako otevřená rána, bála bych se aby se do toho něco nedostalo ![]()
Já bych zkusila kombinace obou již zde uvedených věcí (Hemagelu a řepíku).
@xsaleen na kožním jsem nebyla, to mě nenapadlo. Toto je vlastně výsledek, co se mi udělal po chirurgickém zákroku. Vše srostlo, ale jen v kousku, kde mi to řezali, se udělala tato boule, co mi tedy ted asi již po druhé praskla. Teď si vzpomínám, že na chirurgii říkali, že je to něco jako strup - proto možná ten tkánový mok. Co je prosím bercak?
Určitě bych se vyvarovala sedacím koupelím měla jsem řitní trhlinu a sám proktologicka říkal že na rány nejsou dobré může to začít mokvat a nebo se rozjede plíseň.
@Anonymní píše:
@xsaleen na kožním jsem nebyla, to mě nenapadlo. Toto je vlastně výsledek, co se mi udělal po chirurgickém zákroku. Vše srostlo, ale jen v kousku, kde mi to řezali, se udělala tato boule, co mi tedy ted asi již po druhé praskla. Teď si vzpomínám, že na chirurgii říkali, že je to něco jako strup - proto možná ten tkánový mok. Co je prosím bercak?
Bercovy vřed. Strašně spatne se to hoji
@xsaleen no koukám na to na netu a je to teda dle fotek hrozný. Hlavně mě to nebolí, nevím o tom..
@Twixinka píše:
Tipovala bych to na pistel a zkusila ten hemagel ..
Ja take tipuji pistel, otazka ale zni, proc se tam zakladatelce dela ![]()
@Helca83 u toho jsem četla, že to hrozně bolí, že lidi nemohu sedět, nic .. ![]()
Je to sinus pilonidalis. Je to caste onemocneni a lecba je na dlouhou trat nebot s oblibou recidivuje. Tady davam odkaz na odborny clanek o teto problematice a lecbe, dozvis se tam vic https://zdravi.euro.cz/…-peci-467508
Píštěl se většinou dělá, když je v těle zánět a aby hnis odcházel. Tělo si vlastně má tendenci pomoct samo…
Takže se informuj, jak se dá píštěl zhojit
Anonym snad chapete..
Cca pred rokem se mi udelala mala dira uvnitr zadku. ( jinde nez na fotce, mezi pulkami) Byla jsem s tim u proktologa, ten mi, ze to mal proste nechat zahojit, nemackat, nedavat zadne masticky nic ( tekl z toho puvodne dle lekare tkanovy mok) pote sem byla na chirurgii, znovu, protoze se mi proktolog uplne nezdal. Tam mi rekl, ze je to nejaka cysta, rozrizli mi to do 1/4 zad, vymackali -opet verdikt, tkanovy nok. Mesic sem nemohla z bolesti po ambulantim zakroku sedet. Pak mi rana srosla, ale udelala se mi boule, v miste kde vidite. Ta mi zatim 2× praskla, 1× kdyz jsem se na cosi napichla v autobuse - tekla krev a ocividne ted. ( nevim o tom ze by neco teklo, vsiml si pritel) jsem totalne bez bolesti, i kdyz to asi nevypada o te dire nevim. Kdyby mi to nikdo nerekl, nevim, ze tam neco mam. Nevadi mi sedet, lezet.. nic. Ale nevim, co pouzit na to, aby se mi to zhojilo a udelala se nova kuze a schovalo se to. U lekaru sem s tim byla, dale tam chodit nechci, kdyz me to neboli, nechci aby mi do toho rejpali a ja zase nemohla nesic sedet a zila z prasku na bolest.
Kdyby nahodou mel nekdo neco podobneho, rada uvitam nejake nazory. Jak sem rekla, neboli to, ale nehoji se to, nevim proc. I kdyby nekdo vedel, co by to mohl byt, prokotog mi nic nerekl, jen ze to mam nechat, na chirurgii cysta, ale to se mi moc nezda…