Riziko Downova syndromu - čekáme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
240
14.2.12 17:55

Sluni - asi jsi hodně slabá jednak z nervů a taky z toho zákroku, tak hlavně odpočívej. A máš ještě nějaké bolesti? Neboj se, zítra ve 12h končí nervy a začíná užívání těhu, tak jak to má být :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
14.2.12 19:30

Ahojky holky, teprve jsem dorazila domů dnes, a čtu, že slunečnička ok, asi je to záhul pro Tvé tělo, jsi hubenour, tak Ti je asi ještě trošičku špatně, ale zítra až budeš vědět zprávu, že je vše ok, tak Ti bude dobře - uvidíš!!!!!

Pahra - jaký test Ti takto vyšel, jestli triple - tak to jsou blbý testy!!!!!!A kolik je Ti let? neboj bude to ok!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
14.2.12 19:34

Slunečničko, také držím palce a posílám úsměv sluníčka. :)

Já jdu na amnio příští úterý … v 8 hodin ráno mám být nastoupená „chrochtíkovské“ univerzitní nemocnici v Luvani …

• Citovat
  • Upravit
14733
14.2.12 19:38

Holky, děkuji. Také si myslím, že je to celkové vyčerpání z toho stresu, co zažívám. Miminko kope, tak jsem ráda, že ho cítím a je živé :D

Už mě začíná nervama svědit břicho na zítra. Nepříjemný… Já si snad dám basu nealko šáňa…!!!!!

Klementýnko - tak ti budu moc moc držet palečky na úterý!!!!! Dávej nám průběžně vědět, jak jsi na tom :) Myslím na tebe moc! A neboj se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
14.2.12 19:41

Slunečničko, mimčo kope? Wau … v jakém jsi týdnu?

Jinak já mám tento týden v práci takový fofr, že zatím na to ani nemám čas myslet. Jsem ráda, že to fyzicky jakžtakž zvládám …

A jak dlouho budeš po amniu doma? Na co se mám připravit?

• Citovat
  • Upravit
14733
14.2.12 19:46
Klementýnka píše:
Slunečničko, mimčo kope? Wau … v jakém jsi týdnu?

Jinak já mám tento týden v práci takový fofr, že zatím na to ani nemám čas myslet. Jsem ráda, že to fyzicky jakžtakž zvládám …

A jak dlouho budeš po amniu doma? Na co se mám připravit?

Mě začalo kopat v 16. týdnu - jsem hubeňour, tak to cítím asi dřív. A teď jsem v 18. týdnu.

Řekli mi, že klidový režim tipu - postel - záchod - vaření tak 3 dny. Pak se ještě týden tak nějak šetřit. Procházka venku ok, jen netahat něco těžkého atd. A pak ještě cca další týden nesportovat a další.

Já jsem doma před výkonem vygruntovala, navařila nějaké věci a to asi tak stačilo :) Abych nemusela zbytečně ven… Jinak přítel venčí psa :dance: máme 5 patro bez výtahu :cert: od pondělí jsem ještě venku nebyla :D A zítra asi taky nepůjdu, možná jen se psem. Přítel nebude doma.
No a na ty výsledky volám po obědě, tak jsem zvědavá…
Ptej se dál, na cokoliv odpovím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
14.2.12 20:18
Slunečnička píše:
Katy - ahoj, dnes se mi udělalo zle u oběda, vylezla jsem z postele jen na ten oběd a takové slabo se mi udělalo. Tak jsem si šla lehnout a spala do teď :D
No a pomalu na mě padá nervík, jak to dopadne zítra.Pahra - Ahoj, to mě moc mrzí, že je další testík pozitivní. Já měla riziko 1:30. Deset dní jsem doma čekala, než mi udělali podrobný genetický UTZ, který dopadl dobře. Následně mi odebrali plodovou vodu, to vše včera. A zítra po obědě bude výsledek. Jsem nervozni, ale říkám si, že vady by už byly vidět na UTZ, podle kterého je ale zdravé.
Pokud máš jaké koliv otázky, tak piš. Ráda zodpovím.
A to byl jaký test? Biochemický screening ve 12. týdnu, nebo tripl v 16.?

Ahoj…12. týden. Test to byl první.Biochemický screening. Mějte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
14.2.12 20:59
Pahra píše:
Slunečnička píše:
Katy - ahoj, dnes se mi udělalo zle u oběda, vylezla jsem z postele jen na ten oběd a takové slabo se mi udělalo. Tak jsem si šla lehnout a spala do teď :D
No a pomalu na mě padá nervík, jak to dopadne zítra.Pahra - Ahoj, to mě moc mrzí, že je další testík pozitivní. Já měla riziko 1:30. Deset dní jsem doma čekala, než mi udělali podrobný genetický UTZ, který dopadl dobře. Následně mi odebrali plodovou vodu, to vše včera. A zítra po obědě bude výsledek. Jsem nervozni, ale říkám si, že vady by už byly vidět na UTZ, podle kterého je ale zdravé.
Ahoj…12. týden. Test to byl první.Biochemický screening. Mějte se.

Aha, dobře, a byla nosní kůstka? A co šíjové projasnění, kolik bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
14.2.12 21:58
Slunečnička píše:
Pahra píše:
Slunečnička píše:
Aha, dobře, a byla nosní kůstka? A co šíjové projasnění, kolik bylo?

Právě , že obličejíček nebyl vidět, což jsem psala, byla přez něj placenta.. Projasnění? Netuším, slyším to poprvé. Text v průkazu: Placenta na PS nízko nasedající, kryje oblast VB. Velikost plodu 6,1, týden dle UZ 12+6 Díky za zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
14.2.12 22:49
Pahra píše:
Slunečnička píše:
Pahra píše:
Slunečnička píše:
Právě , že obličejíček nebyl vidět, což jsem psala, byla přez něj placenta.. Projasnění? Netuším, slyším to poprvé. Text v průkazu: Placenta na PS nízko nasedající, kryje oblast VB. Velikost plodu 6,1, týden dle UZ 12+6 Díky za zájem.

No jo, promin, to mi vypadlo.
NT = šíjové projasnění - měří se v zátylku za hlavou. Je to tekutina u páteře. Pokud je jí více, nebo málo tak to značí na nějakou vývojovou vadu - např. Downův syndrom má šíjové projasnění více jak 2,5 (ale nemusí být, záleží na dalších věcech, jako je nosní kůstka a krevní testy) škoda, že to nebylo vidět, ale to nevadí.
Co ti bylo teď navrženo doktorem?
A co tedy vlastně bylo špatně? Od tedy usuzuje vývojovou vadu jen z krve??? :think:

Myslím na tebe. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.2.12 06:29
Slunečnička píše:
Pahra píše:
Slunečnička píše:
Pahra píše:
Slunečnička píše:
Právě , že obličejíček nebyl vidět, což jsem psala, byla přez něj placenta.. Projasnění? Netuším, slyším to poprvé. Text v průkazu: Placenta na PS nízko nasedající, kryje oblast VB. Velikost plodu 6,1, týden dle UZ 12+6 Díky za zájem.

No jo, promin, to mi vypadlo.
NT = šíjové projasnění - měří se v zátylku za hlavou. Je to tekutina u páteře. Pokud je jí více, nebo málo tak to značí na nějakou vývojovou vadu - např. Downův syndrom má šíjové projasnění více jak 2,5 (ale nemusí být, záleží na dalších věcech, jako je nosní kůstka a krevní testy) škoda, že to nebylo vidět, ale to nevadí.
Co ti bylo teď navrženo doktorem?
A co tedy vlastně bylo špatně? Od tedy usuzuje vývojovou vadu jen z krve??? :think:

Myslím na tebe. :)

Ahoj… Tak alespoň vím, co je to NT. No On toho moc neříkal, prostě , že dnes zavolá kdy se udělá plodovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
15.2.12 09:06

Pahro, to se mi nějak nezdá. Určitě bych si zašla na další genetický ultrazvuk. Třeba už mimčo bude vidět. Pokud nezadali i tu kůstku a šíjové projasnění, tak nechápu, jak to mohli vůbec vypočítat. Každopádně bych to ještě konzultovala a neletěla přímo na plodovku. Na to je ještě čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
15.2.12 09:25

Pahro - také se mi zdá doktorův přístup „zvláštní“… Posílat rovnou na plodovku.
No, zase neznáme tvoje krevní testy… tak nemůžu soudit.
Každopádně nám dej pak vědět. Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14733
15.2.12 09:26

A já mám za 3 hodiny volat na výsledky. HOOOOOLKY, POMOC TO BUDOU NEJHORŠÍ TŘI HODINY V MÝM ŽIVOTĚ :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3507
15.2.12 09:40

pahro- přesně jak píšou holky amniocentéza je až krajní řešení, ale pokud nemáš výsledky celkové, tak bych se tam nehnala

slunečnička - určitě to bude v pořádku - uvidíš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :srdce: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí