Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V práci jsi měla nárok zůstat doma za 100%platu. Takhle dostaneš jen nemocenskou a šest hodin vycházek denně.
@Janli… To už mám ale zajímá mě jestli mám taky nějaký nárok na jiné peníze jako jsou lidi na pracáku…
Ne žádné speciální davky pro těhotné nejsou. Tuplem pro ty, ktere jsou na neschopnece kuli tomu, ze delaji nevhodnou praci. To je tvoje chyba, ze ses nechala natlacit na neschopenku a netrvala na přeřazení na vhodnou pozici, pokud neni, je zaměstnavatel povinnen te nechat doma za 100% platu.
@Kája11R měla jsi požádat písemně o přeložení na vhodnou práci, pokud ji neměli, měli tě nechat doma za 100% platu, neměla si couvnout a souhlasit s pn. Pokud si na pn máš nárok na pn, pár hodin vycházek denně a aby tě živil partner, případně můžeš na brigádu.. Tu větu že žiješ jen s ním nějak nechápu. A ginda taky neexistuje.
@Kriss Tina To jsem právě nevěděla se zaměstnavatelem jsem to řešila ale nebylo vhodné místo na ginekologii mě okamžitě řekli že mě dají neschopenku… Dá se to tedy zrušit aby mě nechal doma zaměstnavatel?
@Kája11R nech si ukoncit neschopenku a trvej na návratu do prace, zamestnavatel si musi poradit. Ale je taky mozny ze ti nejakou praci nakonec vymyslí ![]()
Na nic není žádný nárok, nevím, kde na to ženský pořád chodíte
Můžeš požádat o nějaký příspěvek od daňového poplatníka, ale zde se vše odvíjí od příjmů. Zajdi si na sociálku, třebas nějaký příspěvek na bydlení apod. dostaneš
Jinak teda nevím, jak chceš pak živit mimino ![]()
@shadowbabe… Proto že jsem nevěděla že mě může nechat zaměstnavatel na 100% platu a bylo mě jen divné že jen kvůli tomu že mám rizikovou práci mě nechají na 60% jinak miminko uzivim plat mám pěkný..
@Kriss Tina… Vůbec by mě nevadilo se vrátit do práce jen ne na mě místo kde mám strach o miminko… Ale děkuji
@Kája11R píše:
@shadowbabe… Proto že jsem nevěděla že mě může nechat zaměstnavatel na 100% platu a bylo mě jen divné že jen kvůli tomu že mám rizikovou práci mě nechají na 60% jinak miminko uzivim plat mám pěkný..
Už jsi někdy slyšela o Zákoníku práce? Taková tenká knížka, čtení tak na dva večery…vřele doporučuju prostudovat… ![]()
Tož pokud máš plat pěkný, tak dávek netřeba
Ať se daří a miminko je zdravé, to je nejdůležitější ![]()
@Kája11R píše:
@Kriss Tina… Vůbec by mě nevadilo se vrátit do práce jen ne na mě místo kde mám strach o miminko… Ale děkuji
V tom případě hurá do toho. Když už člověk pomine peníze, tak je pěkný opruz sedet pul roku doma, ještě v létě a být omezen vychazkama.
@Kriss Tina To máte pravdu je nuda sedět doma když je člověk zvyklí na nezůstali pohyb ale je mě 22 tak jsem se chtěla poradit od zkušených děkuji za rady
![]()
Zdravím, pracuji ve slevarenské firmě která je rizikova jsem v 8tt a neměli pro mě bezpečnou práci proto mě na gindě dala doktorka neschopenku…chci se zeptat mám nárok jen na peníze z neschopenky nebo si můžu zažádat o nějaké příspěvky… Jsem poprvé těhotná a žijí jen s partnerem… Smlouvu v práci mám na dobu neurčitou…