Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Malou vzdy hodne obleknu nez jdeme do mrazu, ale oblicejicek ma volny. Rada spi jen v kocarku tak jinechavam spat venku. Kdyz sme byli na delsi prochazce, mela cerveny nos. Ted se bojim, aby to nebyla treba omrzlinka a jak bych ji poznala.
@Anonymní píše:
Malou vzdy hodne obleknu nez jdeme do mrazu, ale oblicejicek ma volny. Rada spi jen v kocarku tak jinechavam spat venku. Kdyz sme byli na delsi prochazce, mela cerveny nos. Ted se bojim, aby to nebyla treba omrzlinka a jak bych ji poznala.
namaž ji a klid. Za hodinu Ti rozhodně neomrzne - můj spal venku 3 h.. pak byl akorát doma červený
ale pokud není - 20, tak se fakt neboj.
Obličejíček
co to sakra je ![]()
jinak nos není známka toho že jí je zima, já mám studený pořád… ale tak ji dávej plenu přes kočár, nebo nevím no, já bych na mrazu nenechávala jen tak spát ![]()
Obličejíček, tvářičky, ouška, nosánek… tak už holt maminky miminkům říkají, smiřte se s tím ![]()
K zakladatelce: do minus tří čtyř bych to neřešila, při větším mrazu bych na spaní raději vtáhla kočárek dovnitř.
@martina.se @fashion_victim83 @Nafrněná
Zdrobnelina - ale oprabdu ale opravdu existuje v ceskem jazyce a opravdu ale opravdu se da pouzivat ![]()
Existují dětské krémy do mrazu. Taky je dobré přehodit přes kočár silnější plenu nebo šátek… aby ten extrémně studený vzduch nešel dovnitř…
Určitě ji namaž krémem. A pokud mažeš, než jdete ven, tak alespoň hodinu před odchodem, aby se krém vsáknul, jinak může víc uškodit. A samozřejmě používej jen nějaký kvalitní krém do mrazu určený. Co se týče studeného nosánku, jak tady někdo zmínil, tak u malých dětí je to právě známka, a podle toho to taky poznáš, že JE jim zima! ![]()
@Anonymní píše:
Hoď přes kočárek deku nebo pláštěnku a máš po problému
Vytvoří se tam mikroklima, nefouká tam. Zkrátka ideál.
Určitě krém bez obsahu vody. Pokud spí, hodila bych přes kočár látkovou plenu.
@Amys @Black Cat Já vždycky myslela, že se s kočárem jezdí ven, aby bylo dítě na vzduchu. Když přehodím tu plenu, tak je to pak asi k ničemu a může zůstat doma, ne? Nebo má to „venčení“ jiný důvod? Nerýpu, fakt jsem teď zmatená ![]()
Jinak u nás se ničím nemaže nikdo, takže ani mimino, teď v mrazech zkracujeme vycházky, ačkoli přes poledne zas až tolik nemrzne, tak to ani není moc potřeba.
@ferret Vždyť pod tu plenu jde normálně vzduch… akorát není tak mrazivý. ![]()
@fashion_victim83 píše:
@wanillca pokud vim, tak nos ani ruce ukazatele teploty nejsou.
Pokud vím, a vím od pediatry, tak studená špička nosu je skutečně známkou či ukazatelem zimy. Navíc spolehlivě praktikováno a osvědčeno u mých třech dětí.
Holky, prý dokonce i školní děti nesmí ven když je pod -5 stupňů - dneska jsem to zjistila a málem mě švihlo. Prý aby neměly dýchací potíže. Jinak když jsem se zeptala naší pediatry, tak mi řekla, že nikdy nesmí mít studený nosík
- to neví že od malinka spíme při otevřeném - větračka - okně a pak mi zakázala pod mínus pět vůbec ven. A to je miminu 8 měsíců. No jasně že na to kašleme, podle mě je to úplná blbost. A krom jednodenního zánětu močáku jak byly ty vedra mimino ještě nebylo nemocné