Roční dítě a mráz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5808
20.1.16 20:50

Máme roční dítě a akorát při koupání mažu karité, nebo kokosákem a myslím stačí… teď teda jsem u rodičů měla olejíček co jsem kupovala dřív, tak děcko před procházkou ještě máznu, vpostatě jen ten nosík a lehce tvářičky a bradu… a tu plenu přes kočár a jestli máte RD a garáž, v který nemrzne, tak po uspání uskladnit tam a nechat pootevřeno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
20.1.16 20:50
@wanillca píše:
Pokud vím, a vím od pediatry, tak studená špička nosu je skutečně známkou či ukazatelem zimy. Navíc spolehlivě praktikováno a osvědčeno u mých třech dětí.

to ale podle hodně starých pravidel, neteř právě dostudovala a už se to tak prý neučí, taky je to blbost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.1.16 20:53

No asi takhle. V těchhle mrazech bych dítě nikdy nenechala spát venku v kočáru. Mám 15 měsíční a i s ní bývám venku max hodinu. Dítě ten mrazivý vzduch dýchá a může si z toho v tom horším případě přivodit třeba zápal plic. Překvapuje mě, že je to pro někoho „blbost“. Já bych v takovým mrazu taky spát nechtěla. Jako čerstvý vzduch ok, ale tohle už je extrém pro tak malé děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
20.1.16 20:54

Když už, tak jak tu bylo zmíněno, přehodit plenu nebo tenčí deku přes kočár, ať nedýchá ten mráz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
20.1.16 20:55

@julie74 Nejmladšímu je 11 měsíců a osvědčuje se mi to i u něho. Stará - nová pravidla bych zrovna v tomto nehledala. Já mám vyzkoušeno a vím, že platí. Spolehlivě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.1.16 20:57
@Pomka píše:
No asi takhle. V těchhle mrazech bych dítě nikdy nenechala spát venku v kočáru. Mám 15 měsíční a i s ní bývám venku max hodinu. Dítě ten mrazivý vzduch dýchá a může si z toho v tom horším případě přivodit třeba zápal plic. Překvapuje mě, že je to pro někoho „blbost“. Já bych v takovým mrazu taky spát nechtěla. Jako čerstvý vzduch ok, ale tohle už je extrém pro tak malé děti.

Přesně. Já si vždycky představila sebe někde ve spacáku… asi nic moc komfort. Jako otužovat ano, ale přece se taky nehodím hned nahá do rybníka bez předchozí přípravy, že? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
20.1.16 20:59
@Pomka píše:
No asi takhle. V těchhle mrazech bych dítě nikdy nenechala spát venku v kočáru. Mám 15 měsíční a i s ní bývám venku max hodinu. Dítě ten mrazivý vzduch dýchá a může si z toho v tom horším případě přivodit třeba zápal plic. Překvapuje mě, že je to pro někoho „blbost“. Já bych v takovým mrazu taky spát nechtěla. Jako čerstvý vzduch ok, ale tohle už je extrém pro tak malé děti.

no já si nevšimla jak dlouhé spaní, taky jsme venku tak hodinu, třeba 3× za den, ona byla řeč o delším pobytu? Tak to pardon, to taky hlasuji ne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
20.1.16 21:00
@wanillca píše:
@julie74 Nejmladšímu je 11 měsíců a osvědčuje se mi to i u něho. Stará - nová pravidla bych zrovna v tomto nehledala. Já mám vyzkoušeno a vím, že platí. Spolehlivě.

Myslíš s tím nosem? Je jí teplo, má teplo za krkem, ruce, nohy, a nos má studený vždy, to by jsme několik měsíců nevycházeli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
20.1.16 21:02

Já mám spolehlivě vyzkoušeno, že studený nos ukazatelem toho, že je malýmu zima, není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
20.1.16 21:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
20.1.16 21:09

Já mívám studený nos a zima mi není. :nevim: :mrgreen:
Syn má nos jak opilec červený i když je venku nula a zima mu určo není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.1.16 21:11

@ferret POd pláštěnku i deku, plenu či cokoliv iného jde vzduch, ale prostě je ta výměna pomalejší, vzduch se zvládá alespoň trošku ohřát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.1.16 21:12

Já děti kontroluji podle zátylku. Když je teplý, je dítěti teplo, ač má nos studený :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16176
20.1.16 21:15
@Amys píše:
Já děti kontroluji podle zátylku. Když je teplý, je dítěti teplo, ač má nos studený :lol:

Přesně tak, náš pediatr (bývalý primář dětského oddělení a fakt uznávaný odborník) říká to samé - sáhněte na zátylek a neřešte studené ruce nebo obličej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
20.1.16 21:18

Namaž krémem, případně dej plenu nebo záclonku přes kočár. Osobně to tak nehrotím - miminu dávám záclonku, když fouká nebo hodně mrzne. Starší máznu krémem - občas, spíš jí mažu pusu jelením lojem, ptž si jí pořád oblizuje.

Ven chodíme jednou denně, když je nad nulou dvakrát denně. Snažím se oblékat normálně. Raději bych ty děti nějak rozumně zocelovala, aby z nich nebyly frfni. Bůhví co je v budoucnu čeká…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová