Roční dítě a mráz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5808
21.1.16 13:15
@julie74 píše:
nevím proč by dospělý neměl dýchat mrazivý vzduch, je to jenom věc postupného návyku. A myslím, že to co píšeš není argument - já znám mimino - moje, které chytilo zánět močáku z obrovských veder - a taky bych mohla udělat závěr, že mimino nesmí chodit ven za veder. Celá ta úvaha je samozřejmě blbost, prostě jenom zrovna byly dobré podmínky pro namnožení příslušných bakterií.
Teda myslím já :D

tak ony mimina nemaj chodit ven za veder… i když naše hvězda potřebovala i ve 40°vedrech uvozit venku, aby přes den chvilku spala… a mráz není dobrej pro nikoho, ani po dlouhodobým návyku(se zeptej, kdo kdy dělal v mrazírnách, odklízeči sněhu si taky nepískaj tou dobou…), neumře se z toho, ale pokud to jde, tak se mu vyhnout, u dětí to jde tou plínkou přes boudu u dospělýho smůla, páč šála přes obličej je akorát na omrzliny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
21.1.16 13:19
@Pomka píše:
To mimco spalo venku delsi dobu, nemluvim o chvilce. A byl to novorozenec, da se rict. Malem umrelo. Slysela jsem to uz z vicero stran, ze v takovychto mrazech byt venku fakt chvili. My byvame cca tu hodinu. Ale ja uz mam rocni.

já tady mám knížku ze šedesátých let o péči o dítě a to bylo zakázáno věcí. počínaje požadavkem zvláštního nádobí na vaření pro dítě, konče požadavkem aby šestinedělka když přijde návštěva seděla za pootevřenými dveřmi ve vedlejší místnosti. Právě proto aby mimino bylo chráněné a nezahynulo.
Předpokládám, že nikdo nehovoříme o novorozenci co leží několik hodin na mínus deseti. ale není o co se hádat, prostě každý jsme otužilý jinak a přenášíme to i na naše děti :mavam: určitě jsou spokojené děti jak jedné tak druhé party

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
21.1.16 13:23
@Gosi píše:
tak ony mimina nemaj chodit ven za veder… i když naše hvězda potřebovala i ve 40°vedrech uvozit venku, aby přes den chvilku spala… a mráz není dobrej pro nikoho, ani po dlouhodobým návyku(se zeptej, kdo kdy dělal v mrazírnách, odklízeči sněhu si taky nepískaj tou dobou…), neumře se z toho, ale pokud to jde, tak se mu vyhnout, u dětí to jde tou plínkou přes boudu u dospělýho smůla, páč šála přes obličej je akorát na omrzliny…

No když jsou vedra tak dlouho jako byly letos, tak nevím jak nechodit ven. Samozřejmě, že jsme nechodily ven za poledního slunce, ale vevnitř vedro, venku vedro, pes nevyvenčený, nákup nenakoupený, i operace se odkládaly, protože se bakterie prostě lépe množí, ale holt život je riziko, pro mě je větší riziko zhýčkanost a z toho vyplývající nemocnost, tvůj argument má jistě taky něco do sebe, no nic. A to jsem ještě nenapsala, že spíme pořád při otevřeném okně. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.16 13:50
@Pomka píše:
To mimco spalo venku delsi dobu, nemluvim o chvilce. A byl to novorozenec, da se rict. Malem umrelo. Slysela jsem to uz z vicero stran, ze v takovychto mrazech byt venku fakt chvili. My byvame cca tu hodinu. Ale ja uz mam rocni.

jo, tak u novoše to i chápu :think: já to brala tak, že zakladatelka se ptala na 15 m, pokud jsem se zase nepřekoukla :think: já mám 17 m a třeba dneska -4, spal venku 2 h. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.1.16 14:12

@martina.se zakladatelka nepsala, kolik je diteti. Proto pisu obecne, ze bych dlouho venku spat nenechala. Kdyz vezmu, ze se muze ptat nekdo, komu spi mimino v kuse treba 5 hodin v kocaru, tak to je podle me risk. 15 mesicni mam prave ja (beru jako rocni, 15 nebo 12 :-) ). Ja nechavam spat tu hodinu, dve je maximum. Pak uz mam obavy a zajizdim dovnitr. Nejlepsi je, kdyz ma moznost zajet do chodby nebo garaze a nechat pootevreny dvere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.16 14:22

@Pomka vidíš, já žiju v domění, že kdes psala, že je dítku 15 m :oops: :mrgreen: děs se mnou.. jinak já bych uvítala, mít kam schovat kočár, mrznu venku já, malej je v pohodě :think: dřív jsme byli venku i 3 a víc h, ale teď to nedávám :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
21.1.16 14:34
@julie74 píše:
No když jsou vedra tak dlouho jako byly letos, tak nevím jak nechodit ven. Samozřejmě, že jsme nechodily ven za poledního slunce, ale vevnitř vedro, venku vedro, pes nevyvenčený, nákup nenakoupený, i operace se odkládaly, protože se bakterie prostě lépe množí, ale holt život je riziko, pro mě je větší riziko zhýčkanost a z toho vyplývající nemocnost, tvůj argument má jistě taky něco do sebe, no nic. A to jsem ještě nenapsala, že spíme pořád při otevřeném okně. :D

tak pořád můžeš spíš dítě ochladit doma, než venku(pokud není zahrada s bazénkem ve stínu)… jak říkám my musely i přes to poledne a přežily jsme to obě, i když o sobě jsem chvílemi pochybovala… 8) a ono taky jak kdo co snáší, máti by taky zvládla spát při otevřeným okně i při mínus dvaceti, tátovi by se líbilo na sahaře a mě asi v británii, nebo na islandu, protože moc dobře nesnáším ani jedno vychýlení, páč se mi s tím vychyluje i tlak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
21.1.16 14:54
@Elenentka píše:
Holky a čím konkrétně mažete do mrazu? Dá se použít třeba i bepanthen co se normálně maže na zadečky, nebo lékařská vazelína?

karite, nebo kokosákem, ale né až před odchodem… vazelína jde a izoluje, ale je to minerální olej, tak my ho nepoužíváme vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
21.1.16 14:59
@ilaa píše:
@Evulina až na tu vodu :(

tuk bez vody vysušuje, spíš u těch krému je rozdíl voda v oleji/olej ve vodě, na zimu by měl být první typ… tuky vodu uzavřou v pokožce a tam fakt nezamrzne, pokud neklesne tělesná teplota pod nulu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová