Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ilaa píše:
@julie74 bych se řídila podle sebe, moje má občas taky zcestný názory, tak ji to neříkám, vyslechnu názor a dělám to podle sebe. A manžel z toho má srandu, s holkou jsme oblečený o hodně víc než on a říká snad pokaždý : ááá kontrolky svítí
já spím v šortkách a tričku vedle muže co má na sobě tři trika a někdy ještě svetr a samozřejmě NIKDY nespí v krátkých kalhotách
takže my naopak
@ilaa píše:
@Elenentka neměl by obsahovat vodu, my používáme od Saloosu bambucké máslo. a nemá tolik červený nos ani tváře. Opravdu super.
Díky za tip! Já dneska koukala v lékárně na nějakej „spešl“ krém, a když jsem si přečetla složení, řekla jsem si že takovou tunu chemie teda ani náhodou.
@Elenentka píše:
Díky za tip! Já dneska koukala v lékárně na nějakej „spešl“ krém, a když jsem si přečetla složení, řekla jsem si že takovou tunu chemie teda ani náhodou.
Jestli nechceš chemii, tak stačí máznout sádlem (moje kožařka s úsměvem říká, že vepřové sádlo je pro lidskou kůži všelék, a sama se tím maže třeba na celodenní lyžovačku). Podstatou prostě je, aby to byl tuk, ne nic s vodou, protože krystalky vody mrznou a vlastně tu kůži spálí, kdežto tuk vytvoří ochrannou vrstvu.
Namazat kremem a byt v klidu
pokud je v kocarku, chrani ji korba. ja bych teda plenu nedala, protoze bych se bala vdechovani vlhkeho a studeneho vzduchu ![]()
cervenej nos a tvare jsou normalni
moje vypada v zime jak Julia Roberts a ja aspon nemusim pouzivat tvarenku ![]()
Já teda mažu pořád, holka má od mala suchý tváře…tak že i přes den máznu.
Studenej nos nevadí. a jinak mazání-niky jsem ničím nemazala…ale víc jak hodinku ve velkých mrazech obvykle venku nejme ![]()
Výborný a přírodní krém do mrazu, vlastní zkušenost na dceři http://www.zbozi.cz/hledani/?…
Jej, deti maji tak male obliceje, ze ta zdrobnelinka je podle me na miste.
dostatecne zahrate dite nebud emit omrzlinu na tak male odkryte casti tela, to se proste zahreje krvi zevnitr. Proste ji poradne zakrej.
@julie74 píše:
Holky, prý dokonce i školní děti nesmí ven když je pod -5 stupňů - dneska jsem to zjistila a málem mě švihlo. Prý aby neměly dýchací potíže. Jinak když jsem se zeptala naší pediatry, tak mi řekla, že nikdy nesmí mít studený nosík- to neví že od malinka spíme při otevřeném - větračka - okně a pak mi zakázala pod mínus pět vůbec ven. A to je miminu 8 měsíců. No jasně že na to kašleme, podle mě je to úplná blbost. A krom jednodenního zánětu močáku jak byly ty vedra mimino ještě nebylo nemocné
tý jo, tak to koukám.. já mladého vozím venku i při -10, prostě ho víc zachumlám, xichtík namažu.. nos má studený a červený vždy, ale když ho vyndám, je teplý, takže nos není ukazatelem ![]()
@Pomka píše:
No asi takhle. V těchhle mrazech bych dítě nikdy nenechala spát venku v kočáru. Mám 15 měsíční a i s ní bývám venku max hodinu. Dítě ten mrazivý vzduch dýchá a může si z toho v tom horším případě přivodit třeba zápal plic. Překvapuje mě, že je to pro někoho „blbost“. Já bych v takovým mrazu taky spát nechtěla. Jako čerstvý vzduch ok, ale tohle už je extrém pro tak malé děti.
a ty chytáš zápal plic, když dýcháš studený vzduch?
vždyť to je hloupost..
@Elenentka píše:
Holky a čím konkrétně mažete do mrazu? Dá se použít třeba i bepanthen co se normálně maže na zadečky, nebo lékařská vazelína?
já mažu niveou, tou „starou“
mazala nás tím už mamka, ani jsem nekoukala na složení ![]()
Muzu se vetrit s dotazem? Mam novose, mesic starou holcicku, a jsme doma uz 4 dny. Mam pocit ze mi jebne, mam dvouletaka ktery je zvykly se venku vylitat a doma se proste nudi. Myslite ze muzem kolem poledne aspon na pul hodiny ven? Dojdem se psem na pole a ja ji pak dam hned domu. Doktorka mi rekla ze novos by nemel v minusech byt venku vubec, ale mne to prijde pritazeny za vlasy. Co si myslite?