Roční dítě a mráz

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
21.1.16 09:12

@bobr123 Hoď něco přes boudu a normálně vyraž :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
21.1.16 09:19

@Amys
Diky. Ale kdyz bude mit pres boudu deku, nebo neco, nebude mit ten vzduch v kocaru vlhkej? Jako ze si to tam zafuni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.1.16 09:46

@bobr123 Tak pokud áš pláštěnku, tak určitě (tam dochází k výměně pomaleji a nejspíš se zapotí. Ale pokud třeba plínu, tak se to stihne odvětrávat. Ideální je to přehodit ještě uvitř, kdy tam uzavřeš ten teplý vzduch (je to jen na chvíli, ale je to poznat). Ale popravdě čemu vlhý vzduch vadí :nevim: A stejně s tím novorozencem nebudeš venku dýl než půl hodiny až hodinu. Fakt bych se toho nebála :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
21.1.16 10:06

@bobr123 když bude hezky slunečno a bude zabalená v peřinkách + 2 čepičky tak do -5 není v prvních dnech života problém. Ale do velkých mrazů nebo inverze s miminkem raději nechoď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
21.1.16 10:22

@wanillca @Amys

Diky moc. Tak my za chvilku na chvilku vyrazime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
249
21.1.16 11:49
@fashion_victim83 píše:
Me je vcelku jedno, ze se da zdrobnit každé podstatné jmeno, je to poměrně trapne, protoze význam by to mělo i nezdrobnele. Poporodni psychopaticnost to asi neni, kdyz mas roční dite a kojením taky ne, jelikoz ja tak třeba nemluvim. Priste můžeš rovnou šišlat… :mrgreen:

No a co kdybych sisla? Boze, tak tak nemluvis a mas problem se zdrobnelinama i kdyz se tykaji deti, chapem,… ale abych se nekoho kvuli tomu snazila urazet a nebo to resit. To spis pripada zas trapne me :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
21.1.16 12:03
@KarlaNim píše:
No a co kdybych sisla? Boze, tak tak nemluvis a mas problem se zdrobnelinama i kdyz se tykaji deti, chapem,… ale abych se nekoho kvuli tomu snazila urazet a nebo to resit. To spis pripada zas trapne me :think:

já taky nevidím nic divného používat zdrobněliny pro malé děti. Mám takový pocit, že kvůli tomu byly vynalezeny. Samozřejmě je divné mít kašinečku na třičínku při obědíčku, ale to jsem v zakladatelském dotazu neviděla. já myslím, že si není nutné tak moc hlídat intelektuální úroveň, že ani pro dítě nepoužiju zdrobnělinečku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.1.16 12:23
@martina.se píše:
a ty chytáš zápal plic, když dýcháš studený vzduch? :lol: vždyť to je hloupost..

Ja ne, ale vim o miminku, ktery se takhle nadychalo pri spanku v kocaru a skoncilo se zapalem v nemocnici. Mrazivy vzduch by nemel dychat abi dospely, ne? Pres pusu salu… treba. Neni na tom nic divnyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6033
21.1.16 12:30

Dneska je venku -6 a já vzala 3měsíčního klučinu ven. Byl nabalen festově (overal, teplé ponožky, rukavičky, zimní kombinéza, zimní fusak, fleecová deka a peřinka) a přes boudu jsem hodila ještě pro jistotu plínu. V půce cesty jsme teda byli v obchodě, potřebovala jsem nakoupit.

Celkem procházka trvala 2 hodiny, malého jsem po příchodu domů vyndala teplého a ani tváře nebo nos neměl studené (zas nebyl zpocený, takže jsem to nepřehnala). Vzhledem k tomu, že doma mi usne tak max. na 30 minut, a pořádně spí přes den jenom v kočárku při procházce, tak to jinak nešlo.

Doufám, že jsem mu tím neublížila, ale nemyslím si to. Tvářil se spokojeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
21.1.16 12:41
@Pomka píše:
Ja ne, ale vim o miminku, ktery se takhle nadychalo pri spanku v kocaru a skoncilo se zapalem v nemocnici. Mrazivy vzduch by nemel dychat abi dospely, ne? Pres pusu salu… treba. Neni na tom nic divnyho.

nevím proč by dospělý neměl dýchat mrazivý vzduch, je to jenom věc postupného návyku. A myslím, že to co píšeš není argument - já znám mimino - moje, které chytilo zánět močáku z obrovských veder - a taky bych mohla udělat závěr, že mimino nesmí chodit ven za veder. Celá ta úvaha je samozřejmě blbost, prostě jenom zrovna byly dobré podmínky pro namnožení příslušných bakterií.
Teda myslím já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
21.1.16 12:43
@Pomka píše:
:think: nmw, já tedy dávám deku a zasyslim mladého až k nosu, ale u nás takový problém fakt nemáme, i když je venku velká zima :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
21.1.16 12:45
@Modesta píše:
Dneska je venku -6 a já vzala 3měsíčního klučinu ven. Byl nabalen festově (overal, teplé ponožky, rukavičky, zimní kombinéza, zimní fusak, fleecová deka a peřinka) a přes boudu jsem hodila ještě pro jistotu plínu. V půce cesty jsme teda byli v obchodě, potřebovala jsem nakoupit.

Celkem procházka trvala 2 hodiny, malého jsem po příchodu domů vyndala teplého a ani tváře nebo nos neměl studené (zas nebyl zpocený, takže jsem to nepřehnala). Vzhledem k tomu, že doma mi usne tak max. na 30 minut, a pořádně spí přes den jenom v kočárku při procházce, tak to jinak nešlo.

Doufám, že jsem mu tím neublížila, ale nemyslím si to. Tvářil se spokojeně.

jasně že ne, já bych možná i nějakou vrstvu ubrala, ale když byl spokojený :D holky, co by asi tak dělala mimina na severu Norska, někde za polárním kruhem, člověk je přece tak pružná záležitost, jenom záleží na co a jak si zvyká. já jsem zase odpůrce chození do bazénu v lednu, to zase mě přijde jako děsná řacha, i pro mě, natožpak pro mimino, vyjít z toho bazénového vzduchu do mínusových teplot

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
464
21.1.16 12:49
@fashion_victim83 píše:
Me je vcelku jedno, ze se da zdrobnit každé podstatné jmeno, je to poměrně trapne, protoze význam by to mělo i nezdrobnele. Poporodni psychopaticnost to asi neni, kdyz mas roční dite a kojením taky ne, jelikoz ja tak třeba nemluvim. Priste můžeš rovnou šišlat… :mrgreen:

Nevidím na příspěvku zakladatelky nic trapného ani směšného. Čeština zdrobněliny má a u malého dítěte je lze použít. Zato ale o tobě si myslím svoje… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.1.16 13:10
@julie74 píše:
nevím proč by dospělý neměl dýchat mrazivý vzduch, je to jenom věc postupného návyku. A myslím, že to co píšeš není argument - já znám mimino - moje, které chytilo zánět močáku z obrovských veder - a taky bych mohla udělat závěr, že mimino nesmí chodit ven za veder. Celá ta úvaha je samozřejmě blbost, prostě jenom zrovna byly dobré podmínky pro namnožení příslušných bakterií.
Teda myslím já :D

To ze nemas dychat mrazivy vzduch - pusou - je fakt :) mimino by nemelo obecne dychat velky mraz dlouho. Muze onemocnet. To je taky fakt. Blbost to neni. Jasne, ze ne vsechna mimina „musi“ onemocnet. Ale muzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
21.1.16 13:13
@martina.se píše: :think: nmw, já tedy dávám deku a zasyslim mladého až k nosu, ale u nás takový problém fakt nemáme, i když je venku velká zima :think:

To mimco spalo venku delsi dobu, nemluvim o chvilce. A byl to novorozenec, da se rict. Malem umrelo. Slysela jsem to uz z vicero stran, ze v takovychto mrazech byt venku fakt chvili. My byvame cca tu hodinu. Ale ja uz mam rocni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová