Roční mimčo dýchá jen pusou

914
15.5.13 11:27

Roční mimčo dýchá jen pusou

Ahoj. Chtěla bych se zeptat jestli s tím máte taky zkušenost, že vám dítko dýchalo jen pusou a jestli ano co bylo příčinou. Já byla u dětské doktorky a ta mě s malou poslala na ORL. Dneska jsme tam šli, ale bohužel jsme nepochodili protože je dcerka ještě moc malá a nemají endoskop aby jí vyšetřili. Objednali mě do nemocnice kde jdem na konci měsíce. A taky by mě zajimalo jak takové vyšetření probíhá a jak to mimča snáší. Díky za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
15.5.13 11:34

No bývá to často u zvětšených mandlí - nosní, možná i krční.. Osobní zkušenost nemám, ale určitě si tam s ní poradí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
15.5.13 12:02

Jty brďo já dýchám taky jen pusou, dcera mám dojem taky, nikdy mě nenapadlo to řešit :think: vadí to něčemu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uju
6750
15.5.13 12:17

Možná má nějak jinak nosní přepážku :nevim:
No, já taky od mala dýchám vesměs pusou, nikdo to neřešil. Jinak prý se při dýchání pusou může objevit a teď nevím jestli astma :think: Ale to bude asi 1 případ z milionu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
15.5.13 12:20
@viky23 píše:
Jty brďo já dýchám taky jen pusou, dcera mám dojem taky, nikdy mě nenapadlo to řešit :think: vadí to něčemu??

Mému synovi je 9. měsíců a také dýchá jen pusou nenapadlo mne že to má nějaký zdravotní důvod. Asi také zmíním u doktorky na kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
15.5.13 12:23

Mě to pusou přijde praktičtější, můj když má rýmu tak je hrozně hlučnej a dýchat nemůže, protože se pusou dusí nebo co, to mě přijde zase nosem, že se mi dostává málo kyslíku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
15.5.13 12:25

Já byla jednou se synem na ORL, když mu bylo půl roku. Po operaci ztratil hlas a bylo podezření, že mu při narkźe poranili hlasivky. Chtěli ho slyšet brečet, ale syn byl nebrečící mimino, tak vím, že ho Dr. zkoušel různě rozbrečet, aby ho slyšel nebo spíš neslyšel. Nakonec se ho povedlo alespoň rozchechtat a hlas z něj fakt nevyšel. Vím, že mi tehdy Dr. říkal, že počkáme 10 dní a když se fakt hlas neobjeví, budou se na něj muset kouknout. Malé děti na vyšetření přispávají nebo jim dají cosi na zklidnění, že děti jsou lehce „oblblé“,ale nespí a když se pak proberou, tak si nic nepamatují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
594
15.5.13 12:38

Malá také dýchá jen pusou a v noci hrozně chrápe. Na vyšetření zjistili zvětšenou nostní mandli 3.stupně. Ve dvou letech doporučeno odstranění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
15.5.13 15:30

No já si taky myslím, že to bude zvětšená nosní mandle. @viky23 No já jsem četla že děti které mají pořád otevřenou pusu tak to může vést i k špátnemu vývoji páteře, že mužou mít křivé zoubky :think: A každopádně mi ji je aji líto jak se snaží tím nosem nadechnout a chrochtá div se neudusí. Mě by to bylo nepříjemné kdybych se nemohla nosem nadechnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
15.5.13 18:41

@Andriska ale odnaučit se to stejně nedá ne? já se nosem dusím, mám ho normálně průchodnej ale prostě mi přijde málo vzduchu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
15.5.13 18:47

@viky23 No to nevím jestli to jde odnaučit, ale hlavně mi jde o to, že jestli to dělá kvůli toho, že ji tam něco vadí tak bych jí ráda ulevila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
30.5.13 16:08

Tak jsem dneska byla s malou na ORL a má prý na tak malé dítě extremně zvětšenou nosní mandli, ale na operaci je ještě malá. Že nejdřív odstraňujou mandle ve dvou letech. Dostali jsme sirup a za půl roku jdem na kontrolu.Pak se uvidí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí