Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, táhne se nám to vlastně už od narození. Malá je prostě nespavec. Teď jí bude rok. Přes den už to docela jde spí od půl desáté dopoledne tak hodinu, hodinu a půl a potom kolem půl 2 také něco přes hodinu. Kolem 6 večer začne být mrzutá, nechce většinou ani pořádně jíst a kolem 7 usíná. V 9 pláč, nepomůže chování láhev pouze prso. Trochu si lokne a za chvíli znovu a znovu. Pak chvíli zabere ale znovu se vzbudí a pláče. Ráno kolem 6 vždy kaká. Nevím jestli je to k zubům, nebo ji bolí bříško. Trvá to už dlouho. Poradíte cokoliv ![]()
Asi moc neporadím, ale můj syn taky vyžadoval v noci pořád prso, taky si párkrát lokl a znovu usnul, já byla pak hotová, bylo to třeba po hodině a půl!!! Doktorka mi řekla, že chce asi jenom cítit prso, ať to zkusím vydržet a třeba jednou nedat, pak zase dát, to znamená, že třeba když v 9 dám prso, pak se vzbudí kolem jedenácté, zkusit vydržet pláč a nedat to prso a nevzít z postýlky, počkat a že usne znovu, pokud ho nic jiného netrápí. A třeba další pláč už to prso dát, aby věděl, že jsem ho neodřízla nadobro. A opravdu chvilku poplakal a pak usnul, přidával jsem těch přestávek, co jsem nedala a teď v roce a jednom měsíci už se vzbudí max jednou. Nevím, jestli je to dobrá rada, pokud by asi plakal dýl jak pár minut, tak bych nevydržela a vzala ho, ale dala jsem si hranici 5 minut pláče a to jsem vydržela. Ale je pláč jako pláč, že, kdyby to bylo hysterické a srdcervooucí, tak bych to nevydržela taky.
Já už teda nekojím, ale malá spala v kuse celou noc asi dva měsíce od půl roku. Teď usne kolem deváté, v 11 první alarm, to většinou stačí najít dudlík nebo držet chvilku za ruku a v 5 stojí v postýlce a dožaduje se k nám. Prvně jsem myslela, že zuby, ale navykla si na to a nic. Myslím, že může být jen vyčůranej, jako jsem si to pokazila u malé já.
špunty do uší
ne, co třeba dudlík ten nepomáhá? taky bych se snažila prso nedávat pokaždé když zapláče..
Nepomůže vůbec nic, většinou ani chování. To se probere a chce si hrát. Když začne plakat, přijdu k ní do pokoje stojí v postýlce a brečí x krát za noc…
Tak jsem zjistila čím to asi bude, malé začaly růst 3 zuby naráz a ještě ke všemu stoličky