Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Aoj, máme ročního syna, který do dne dobře spával. Včera večer se mu v obvyklou dobu spát nechtělo nakonec usnul. Večer občas vydal nějaký zvuk - nevím jestli ze sna.. No a kolem jedné v noci se probudil, dal si mléko a pak se mu nechtělo spát. V postýlce si vykládal a pak po hodině usnul. Za noc se to opakovalo několikrát. Jindy spí hezky. Co myslíte, že to mohlo znamenat? Rostou mu zuby, ale myslím kdyby ho to v noci bolelo tak by plakal.
Deti obcas maji takove nevysvetlitelne vykyvy, muze to byt opravdu cimkoliv, takze tezko rict ![]()
Snad se to nocni buzeni nestane u vas pravidlem, protoze to je na palici. Nas nejmladsi (1,5 roku) ma dodnes takove vykyvy, ze treba tyden v kuse spi krasne celou noc a z toho potom dve noci spi blbe, budi se a otravuje, ja nevyspana a nastvana, no a potom najednou zase spi krasne… ![]()
Taky doufám, že to bylo jen dnes. Protože noc je opravdu to jediné kdy si odpočnu.
Náš ročák to dělá občas přes den. Prostě 2 dny po sobě nespí celý den a opakuje se to tak už skoro půl roku zhruba po 5 týdnech
Ony ty děti mají občas výkyvy no ![]()
Pokud ti nepláče a nemusíš k němu vstávat, tak ho nech, vymluví se a zas usne. Já taky, když se v noci vzbudím, tak se převaluju a přemýšlím a pak zase zaberu. Syn si k tomu blekotá, to je v pohodě ![]()
@moby Můj syn nikdy u zubů neplakal, i když ho viditelně hodně bolely - šlo to poznat, protože slintal jako bernardýn a kousal si ručičky tak, že se málem dávil. Nejhůř snášel stoličky a ty před nimi (mám výpadek, které to jsou - špičáky?). To, že ho to fakt bolí, šlo poznat i podle toho, že si ochotně nechal dát calgel, i když normálně si do pusy nenechá sáhnout.
Jinak pokud si jen povídal a nechtěl tvou přítomnost, asi bych ho nechala, ať si kecá.
@moby To je u nás denní chléb
Ale chápu, že pokud nejsi zvyklá, pěkně to s tělem zamává. ![]()