Rodičák a mateřská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
j.a.n.i1 píše:mag píše:Protože většina soukromých školek není registrována jako školky, ale jako mateřské centrum nebo zařízení pro hlídání
Proč myslíš, že dítě může do soukromé školky??Jinak pokud by byla oficiálně registrovaná jako školka, tak taky nesmí…
Jani ale nekdo psal ze muze ale na nektere soukrome skolky jsou dotovane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:j.a.n.i1 píše:Jani ale nekdo psal ze muze ale na nektere soukrome skolky jsou dotovane.mag píše:Protože většina soukromých školek není registrována jako školky, ale jako mateřské centrum nebo zařízení pro hlídání
Proč myslíš, že dítě může do soukromé školky??Jinak pokud by byla oficiálně registrovaná jako školka, tak taky nesmí…
Ne, to podle mě taky nejde, jak je to jednou někde registrováno jako školka a dotováno, tak nárok na rodičák zaniká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:kattkka píše:Ne, to podle mě taky nejde, jak je to jednou někde registrováno jako školka a dotováno, tak nárok na rodičák zaniká.j.a.n.i1 píše:Jani ale nekdo psal ze muze ale na nektere soukrome skolky jsou dotovane.mag píše:Protože většina soukromých školek není registrována jako školky, ale jako mateřské centrum nebo zařízení pro hlídání
No dotovano ale nekdo psal ze nektere dotovane nejsou. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:j.a.n.i1 píše:A co teda znamená obdobné zařízení??? Podle mě to, co poskytuje celodenní péčimag píše:Protože většina soukromých školek není registrována jako školky, ale jako mateřské centrum nebo zařízení pro hlídání
Ale podle toho samého zákona nemusíš o dítě pečovat osobně, pokud zajistíš péči jinou zletilou osobou - a pod tuhle definici taky spadá zařízení na celodenní hlídaní dětí.
Tam je podstatné to, zda je dané zařízení někde uvedeno jako školské (přesnou definici neumím, je tam něco o vzdělávacím zařízení) a bere nějaké dotace nebo není a zabývá se čistě hlídáním dětiček.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mateřské centrum ale nesmí poskytovat celodenní péči, ne? to můžou snad jen školky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:j.a.n.i1 píše:No dotovano ale nekdo psal ze nektere dotovane nejsou.kattkka píše:Ne, to podle mě taky nejde, jak je to jednou někde registrováno jako školka a dotováno, tak nárok na rodičák zaniká.j.a.n.i1 píše:Jani ale nekdo psal ze muze ale na nektere soukrome skolky jsou dotovane.mag píše:Protože většina soukromých školek není registrována jako školky, ale jako mateřské centrum nebo zařízení pro hlídání
To přesně nevím, nejlíp by to vždycky měla vědět daná „školka“ jako co je úředně vedena. Je možné, že nějaké takové budou, ale nebude jich moc, pro provozovatele je většinou zajímavější, aby matce nárok na RP zůstal, může si je pak spíše dovolit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:mag píše:Ale podle toho samého zákona nemusíš o dítě pečovat osobně, pokud zajistíš péči jinou zletilou osobou - a pod tuhle definici taky spadá zařízení na celodenní hlídaní dětí.j.a.n.i1 píše:A co teda znamená obdobné zařízení??? Podle mě to, co poskytuje celodenní péčimag píše:
Proč myslíš, že dítě může do soukromé školky??Podle mě je rozhodují na co mají živnostenské oprávnění. A ne jestli berou dotace.
Protože většina soukromých školek není registrována jako školky, ale jako mateřské centrum nebo zařízení pro hlídáníJinak pokud by byla oficiálně registrovaná jako školka, tak taky nesmí…
Tam je podstatné to, zda je dané zařízení někde uvedeno jako školské (přesnou definici neumím, je tam něco o vzdělávacím zařízení) a bere nějaké dotace nebo není a zabývá se čistě hlídáním dětiček.
Podle mě je rozhodující na co mají živ. oprávnění a ne jestli berou nějakou dotaci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:j.a.n.i1 píše:Podle mě je rozhodující na co mají živ. oprávnění a ne jestli berou nějakou dotaci.mag píše:Ale podle toho samého zákona nemusíš o dítě pečovat osobně, pokud zajistíš péči jinou zletilou osobou - a pod tuhle definici taky spadá zařízení na celodenní hlídaní dětí.j.a.n.i1 píše:A co teda znamená obdobné zařízení??? Podle mě to, co poskytuje celodenní péčimag píše:
Proč myslíš, že dítě může do soukromé školky??Podle mě je rozhodují na co mají živnostenské oprávnění. A ne jestli berou dotace.
Protože většina soukromých školek není registrována jako školky, ale jako mateřské centrum nebo zařízení pro hlídáníJinak pokud by byla oficiálně registrovaná jako školka, tak taky nesmí…
Ne tam byl problem v dotacich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:
mateřské centrum ale nesmí poskytovat celodenní péči, ne? to můžou snad jen školky.
A proč nesmí? Tohle omezení jsem nikde nenašla, přesnou legislativu tedy neznám, ale na netu jsem našla několik takových nabídek - mám pocit, že se využívá drobné nuance hlídání x vzdělávání, ono když to vezmu do detailu, tak placená chůva taky poskytuje celodenní péči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kattkka píše:mag píše:Ne tam byl problem v dotacich.j.a.n.i1 píše:Podle mě je rozhodující na co mají živ. oprávnění a ne jestli berou nějakou dotaci.mag píše:Ale podle toho samého zákona nemusíš o dítě pečovat osobně, pokud zajistíš péči jinou zletilou osobou - a pod tuhle definici taky spadá zařízení na celodenní hlídaní dětí.j.a.n.i1 píše:A co teda znamená obdobné zařízení??? Podle mě to, co poskytuje celodenní péčimag píše:
Tak pokud berou dotaci, tak je jasné, že to je problém, protože aby ji mohli brát, tak musí mít živ. oprávnění na školku dle zákonné definice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:mag píše:A proč nesmí? Tohle omezení jsem nikde nenašla, přesnou legislativu tedy neznám, ale na netu jsem našla několik takových nabídek - mám pocit, že se využívá drobné nuance hlídání x vzdělávání, ono když to vezmu do detailu, tak placená chůva taky poskytuje celodenní péči.
Ale ne v kolektivu. Jak předpokládá zákon.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
j.a.n.i1 píše:mag píše:A proč nesmí? Tohle omezení jsem nikde nenašla, přesnou legislativu tedy neznám, ale na netu jsem našla několik takových nabídek - mám pocit, že se využívá drobné nuance hlídání x vzdělávání, ono když to vezmu do detailu, tak placená chůva taky poskytuje celodenní péči.
Protože to neumožňuje živ. zákon, buď mají školku
viz.
72. Mimoškolní výchova a vzdělávání, pořádání kurzů, školení, včetně lektorské činnosti
nebo
79. Poskytování služeb pro rodinu a domácnost
Poskytování služeb pro rodinu a domácnost, zejména zajišťování chodu domácnosti (vaření, úklid, praní, žehlení, péče o zahradu a podobně), individuální péče o děti nad tři roky věku v rodinách, příležitostné krátkodobé hlídání dětí (včetně dětí do tří let věku), péče o osoby vyžadující zvýšenou péči, obstarávání nákupů a jiných záležitostí souvisejících s chodem domácnosti a jiná obstaravatelská činnost.
Obsahem činnosti není péče o děti do tří let věku v denním režimu, ostraha osob a objektů (osobní strážci, hlídači a podobně) a další činnosti související s chodem domácnosti, jež jsou předmětem živností řemeslných, vázaných a koncesovaných.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty školky podle 72. nejsou registrovaná MŠMT, tudíž by měly být těmi obdobnými zařízeními, ale rozhodující je,co toleruje MPSV ![]()
Nechci být papežtější než papež. Ale nerada bych, aby na to někdo dojel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jojo, to jo, ale jak je to s dětmi na 3 roky? Denní režim u dětí do 3 let je vyjmut z toho důvodu, že je to vázaná živnost a musí na to být zdravotnické vzdělání a nepatří to ani pod tu 72.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mag píše:
Ty školky podle 72. nejsou registrovaná MŠMT, tudíž by měly být těmi obdobnými zařízeními, ale rozhodující je,co toleruje MPSV
Nechci být papežtější než papež. Ale nerada bych, aby na to někdo dojel.
Z logiky věci by tolerovat všechna soukromá zařízení nepobírající dotace - protože na dítě v dotovaných školkách přispívá stát přímo dané školce, na ostatní děti přispívá právě tím rodičákem, ale v našich zákonech aby se prase vyznalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit