Rodičák na druhé dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pokud je nárok na mateřskou nebo nemocenskou v souvislosti s porodem, je nárok i na 3letou variantu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No klíčové prostě je, jestli jsi před nástupem na první mateřskou měla v práci smlouvu na dobu neurčitou - to znamená, že opět budeš pobírat PPM a můžeš si zvolit délku, nebo na určito - to rovnou ode dne porodu druhého dítka dostaneš rodičovskou na 4 roky bez možnosti volby. Já jsem druhý případ, takže pokud nechci na další dítko 4-letou variantu, musím do práce.
Mi to připadá trošku nefér - normálně jsem pracovala, jenže jako zástup (původní paní těžce onemocněla), takže smlouva na dobu určitou… A jenom kvůli toho bych dostala tu nejméně výhodnou variantu u druhého dítěte. Beru, kdybych před mateřskou nedělala vůbec… Ale co, nějak to bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet, takže jen kvůli tomu že jsem dohodu o pracovní činnosti na který jsem pracovala rok měla na dobu neurčitou mi dali nemocenskou v souvislosti s porodem a 3letej rodičák? na mateřskou nebyl nárok protože to bylo nízkorozpočtové místo či jak to nazývají, výdělek čistě za práci cca 2500.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PIpet, tak já jsem na to stejně jako ty, pracovní smlouva na dobu určitou.Takže mě by se při druhím dítku týkal taky jen 4letý rodičák…Ale máme v plánu napsta rodičák na manžela, ten zvolí 3letou a potom to po něm převezmu já
Zatím to tak jde, ale kdo ví, jestli to nezmění ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hanule, zas tak moc se v tom nevyznám, ale asi ano - mluvíš o rodičáku na druhého syna předpokládám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojik holky vím, že je tady toho spoustu ale ráda bych věděla jestli to tak opravdu je od nekoho kdo to opravdu vi presne. Mam roční holčičku a plánujeme druhé s věkovým rozdílem 3 roky. Chtěla jsem se zeptat jestli mám nárok na mateřskou ikdyž budu třeba jen těhotná nebo musím do 3 let malé porodit. Smlouvu mám na dobu neurčitou. Zkoušela jsem volat na sociálku ale paní tak bleptala, že s toho nevím vůbec nic jen že podmínkou je mít smlouvu na dobu neurčitou. Děkuji za rady
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No na materskou mas narok 6 az 8 tydnu pred porodem. takze pokud ti zanikne rodicak na starsi a budes mit treba 7 tydnu do porodu, muzes prejit rovnou na materskou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@z.p.o.v.e.d.n.i.c.e na mateřskou budeš mít nárok, pokud by to bylo ještě před skončením rodičáku na dceru, tak přejdeš z rodičáku na mateřskou těch 6-8 týdnů před termínem porodu. Pokud by ti vyšel termín nástupu na mateřskou až po skončení rodičáku, můžeš se buď vrátit do práce a nebo jít na neschopenku a pak nastoupíš na mateřskou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit