Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@yocheved píše:
Taky to nechápu. Teď se tu budeme točit kolem úklidu nebo vaření. Holt někdo zvládá věci pomaleji, někdo má jiné představy, někdo třeba obří barák. Občas mi to tu přijde trochu jako „já zvládám to a to, tak nechápu, že Ty ne“
Tak ja jsem to rozhodne nemyslela tak, ze toho zakladatelka malo zvlada. Spis, ze z jejiho prispevku vyzniva, ze hodne uklizi, tak jestli ji to nebere zbytecne moc energie. Jasne, ze ta komunikace je potreba, ale z toho, co pise, mi neprijde, ze by se chlap choval nejak spatne.
@Anonymní píše:
Nemam rada neporadek. Vadi mi i drobky na zemi. Nemam rada ani plny kos s pradlem. Za to ale nemuzu, beru to jako samozrejmost mit doma cisto kor s miminem.
A o chůvě nebo paní na úklid na občasnou pomoc jsi neuvažovala? ![]()
@Oriseka píše:
Tak ja jsem to rozhodne nemyslela tak, ze toho zakladatelka malo zvlada. Spis, ze z jejiho prispevku vyzniva, ze hodne uklizi, tak jestli ji to nebere zbytecne moc energie. Jasne, ze ta komunikace je potreba, ale z toho, co pise, mi neprijde, ze by se chlap choval nejak spatne.
Jasný, máš pravdu, možná si toho nakládá jen moc. A jinak souhlasím, muž se určitě špatně nechová, jen to chce vykomunikovat, sladit se, přece jen je to nová situace, případně si pomoct nějak jinak ![]()
@yocheved píše:
Taky to nechápu. Teď se tu budeme točit kolem úklidu nebo vaření. Holt někdo zvládá věci pomaleji, někdo má jiné představy, někdo třeba obří barák. Občas mi to tu přijde trochu jako „já zvládám to a to, tak nechápu, že Ty ne“
NO, ono spíš mluví zkušenost. Myslím, že rada osekat úklid a věnovat se taky partnerskému životu, není od věci. Ono co si budeme povídat, někdy je mimino fakt na palici a člověk potřebuje vypnout klidně před TV. Ale oba dva potřebují být spolu a užívat si jeden druhého.
Myslím, že v tomhle případě je fakt jedno, co kdo zvládá. Ale asi všechny jsme svoje měřítka na úklid a vaření atd. musely přehodnotit s příchodem miminka. Takže souhlasím, že nějaké poměřování je o ničem.
@yocheved píše:
Jasný, máš pravdu, možná si toho nakládá jen moc. A jinak souhlasím, muž se určitě špatně nechová, jen to chce vykomunikovat, sladit se, přece jen je to nová situace, případně si pomoct nějak jinak
Jo 8 tydnu to je jen chvilku po sestinedeli, tak ono si to casem sedne. Urcite pomoci si jinak je dobry napad. Tak ja ten uklid vidim trochu jinak. Vysavam kazdy den. Vytiram obden a je to marny, je to marny, je to marny
. Dobry vztah s chlapem je proste pro me dulezitejsi.
@Anonymní píše:
Mimino bordel neudela, ale ja tu bydlim a pritel, kdyz prijede tak taky udela nejaky neporadek, no a taky peru svoje, jeho a syna veci. Mam doma psy a v tomhle pocasi taky nic moc a krbova kamna delaji taky neporadek, drevo kdyz se domu nosi. Kdyz vas tak zajima ten uklid.
A u syna jsem porad no. Kdyz zrovna nespi. Kdyz spi tak muzu varit, prat, uklizet. Kdyz se vzbudi tak se mu venovat. Delate jako kdyz to neznate. A potom proste nemam naladu se jeste venovat chlapovi no
tak ať ti chlap koupí pračku, když jezdí MKD, tak snad dost vydělá
a když budeš stále do úmoru uklízet, a na chlapa kašlat, tak ti uteče a budeš mít úplně jiné problémy
@stinga ze by jsme pracku do ted nemeli jo? ![]()
No nebo utecu ja
utece on, proc by vubec nekdo mel utikat?
tu je asi hodne zenskych zvyklych na blbce, kteri utecou od zensky jen protoze neroztahne a neudela mu malá ne. Takovyho blba nemam.
@Anonymní píše:
@stinga ze by jsme pracku do ted nemeli jo?
No nebo utecu jautece on, proc by vubec nekdo mel utikat?
tu je asi hodne zenskych zvyklych na blbce, kteri utecou od zensky jen protoze neroztahne a neudela mu malá ne. Takovyho blba nemam.
tak když píšeš, že pořád pereš?
pere pračka, ne?
a na co teda zakládáš diskusi, když nemáš žádný problém nakonec?
tvůj není žádný blbec, ty ráda uklízíš, vše je v pohodě
Zakladatelko, možná, když přestaneš toliko řešit sebe a začneš řešit i pocity partnera, třeba bude vám oběma líp ![]()
@stinga píše:
tak když píšeš, že pořád pereš?pere pračka, ne?
a na co teda zakládáš diskusi, když nemáš žádný problém nakonec?tvůj není žádný blbec, ty ráda uklízíš, vše je v pohodě
Ty jsi nepřijemná
. Na to, aby snad měla nějaký problém, nebo se cítila nekomfortně, nebo trochu ztraceně z nové životní situace, snad ještě nemusí mít partnera kreténa ![]()
@Anonymní píše:
Nemam rada neporadek. Vadi mi i drobky na zemi. Nemam rada ani plny kos s pradlem. Za to ale nemuzu, beru to jako samozrejmost mit doma cisto kor s miminem.
prostě jsi unavená a v cela nové roli, což je i nápor na psychiku. Pomocníky doma máš? myslím sušičku, myčku atd.? co paní na úklid třeba jednou týdně, to by neprošlo? bych chlapovi místo koukání do telefonu nachystala kočárek a poslala je na procházku. A ty odpočívej a využívej veškeré pomoci -) vař na dva dny, nebo si nech něco dovézt. Do úklidu klidně zapřáhni chlapa a spi, kdykoli můžeš. Ono si to za chvilku sedne
co nosítko? za mě super, měla jsem tak volné ruce a mohla i s dítkem třeba vařit ![]()
@yocheved tak víš co, já moc nesnáším, když napíše v prvním příspěvku, že má problém, všechny rady odmítá a nakonec žádný problém nemá, partner je v pohodě - a vymlouvat se, že mám moc práce, protože peru
nezlob se, ale to je fakt směšné
a vím, že jsem nepříjemná, ona vlastně nechce radu, ona chtěla jen pofoukat bebí, slyšet, že všechno dělá správně a přizpůsobit se má chlap, i když ten asi vůbec nepobírá, proč ona je tak protivná a proč ho nechce
@stinga a ta pracka mi to taky povesi? Susicku nemam, ale uz slibenou a chlap zas tak bozi neni, taky to pradlo nepovesi ani kdyz ho poprosim. Nerekne mi ne, ale rekne „pozdeji“ no a to u nej znamena pockat az na to zapomene a pak rict jsem uz moc unaveny nebo zdrhnout spat, ale zase porad mu rikat „co to pradlo“ na to nemam cas ani naladu, potom to stejne zbude na me a pak se divi, ze nemam naladu a jsem unavena. Ono mozna, kdyby behem toho co ja kojim nebo uspavam nesedel a nekoukal do mobilu, televize a sebral se a uklidil, tak az maly usne, nemusela by jsem myslet na uklid a uklizet, ale mohla se venovat jemu. A 1× denne vytrit, vysat, naplnit mycku, pracku, utrit prach mi neprijde prehnane uklizeni. Ale to mu rikam horem dolem a asi mu to leze uchem tam a zadkem ven ![]()
Každý den vytírání - když nemáš zvířata a máš 8týdenní mimčo - JE přehnané uklízení!!
stresuješ sama sebe!
hoď se trochu do klidu, stačí obden vysát, vytřít 2-3× týdně, prach 2× týdně, prosím tě, uklidni se… život není jen ÚKLID ![]()