Rodičovská jen do 3 let?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
17.2.07 08:20

Omlouvám, se nevím jakým způsobem jsem jako „kočička 111“, ale opravdu nejsem-bydlím v Ostravě.

• Citovat
  • Upravit
8524
17.2.07 12:08

Anny - ono v dnešní době mít jenom maturitu není žádná výhra. To má dneska každý druhý. Takže lidem stejně nezbývá nic jiného, než vzít práci, která je. Vždyť na tý benzínce nemusí být do důchodu. Hlavní je, že pracuje a shánět něco jiného si může vždycky. A nechce zkusit jít dál do školy? Můj manžel byl jenom vyučený, pak si dodělal dálkově maturitu, zjistil, že je mu to ve Škodovce stejně k ničemu, když nikomu neleze do (_!_) a pak nastoupil na vejšku, kterou taky dělá dálkově.

Jo a co se týče toho souseda. Uvidíš, jak v důchodu zapláče, až bude brát pár korun. Nebo až půjde marodit. Ono to není vždycky nejlepší, dostávat peníze bokem. Ale na to taky jednou příjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
741
17.2.07 12:17

Anny - to je teda pěkná sviňárna, že rodiče by měli uživit dítě, i když už dospělé… Takže na jedné straně, přídavek na „dítě“, kterému je dvacet let, a nepracuje, nedostaneš, na druhé straně, ho musíš živit když si na sebe nedokáže vydělat. To je hrůza.

Jinak s tou prací souhlasím. Někde v předchozím příspěvku sem psala, že práce tady prostě není, zvlášť něco, čím bych si mohla vydělávat na mateřské, příp. v té práci pokračovat po mateřské. Jasně, že ty práce tady jsou. Jenomže, ať se na mě nikdo nezlobí, ale dýlovat avon, nebo prodávat parfémy, či roznášet letáky mně přijde dost ponižující. Bych se musela sama před sebou stydět. Proti těm lidem, co to dělají, nic nemám, ale já osobně na to nemám povahu. Stejně tak je to s telemarketingem. Té práce je tady spousta, ale dělat to prostě nebudu. Dokážu dělat kdeco, ale je hranice, kterou nepřekročím.

A k těm soc. dávkám - nemyslím si, že je špatný, že je dostáváme, a nemyslím si ,že je špatný, že to zvýšili. Bylo by sice lepší, kdyby nám nechali tu půlku a zbytek investovali do dlouhodobějšího zajištění (školky, poloviční úvazky atd…), ale jelikož se to tak nestane, tak jsem ráda, že je to tak jak to je a píšu to rovnou, kdyby měli ty dávky zase snížit, budu pěkně naštvaná. Protože mně fakt nepřijde tři a půl litru adekvátní částka, za kterou bych měla uživit sebe a dítě.

Bibina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.2.07 12:57

Ahoj, ještě jednou já, vím a beru to, že maturita není středem vesmíru a vrcholem inteligence a je na úrovni jako kdysi byl výuční list, taky chápu, že dnes chtějí maturitu i u obyč. prodavaček, ale to je druhá věc. Já jsem po mateřské a vím, že na vyskakování 3600,– nebylo, ale opravdu, když se člověk zamyslí a podívá za hranice, tak délka taková jako u nás nikde není. Je super, že ji zvýšili, protože stejně většinu mamin nic než pracák a podpora po mateřské nečeká. Já jsem nastoupila do hypermarketu a jako pracovat do 22hod, a malou vidět jen ráno, kdy ji povedu do školky, tak to tedy ne. Chápu a vím, že nikdo ohledy brát nebude, ale za takovou cenu do práce ne. Anny

• Citovat
  • Upravit
8524
17.2.07 19:45

Já mám taky maturitu, ale už teď říkám, že po mateřský půjdu klidně uklízet i hajzly, jen když mi bude vyhovovat pracovní doba. Ono pracovat od 7-15 hod. je někde skoro nemožný. Takže až budu shánět práci, budu koukat jen na pracovní dobu. Vím, že nejspíš budu mít plat nižší než mám teď rodičák, ale kvůli tomu si nebudu pořizovat 10 dětí. Pár let to přežiju a pak si můžu najít něco líp placenýho na směny. Naštěstí budeme mít za 5 let doplacenou hypotéku, takže když se zadaří druhý mimčo, tak bych za těch 5 let tak mohla jít do práce.
Jo a chci být „normálně“ zaměstnaná, takže taky žádný dealerování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.2.07 07:20

Anny - Kocicka111 je tady asi symbol pro ty, co nejsou prihlaseni - mne se to tam taky objevuje. Jinak - stehovani za praci taky neni tak neslychane - jsou tovarny, ktere nabizeji s praci ubytovnu. Ja vim, ze to neni idealni, ale takovy uz je zivot. Je hodne malo lidi na svete, kteri maji vsechno tak, jak chteji. Ten zbytek proste musi delat kompromisy.

Bibino - ja Ti verim, ze se ti do telemarketinku a podobnych akci nechce, ja jsem podobny pripad. No ale jsou tu i jine moznosti a to hlidani deti a uklid jsou jen dve moznosti - nerekla jsi, jestli bys o nich uvazovala. Ale zas je tady to „Protože mně fakt nepřijde tři a půl litru adekvátní částka, za kterou bych měla uživit sebe a dítě.“ - proc si myslis, ze nekdo ma povinnost te zivit ctyri roky ci dele????

PetroJ - tobe tleskam - kdyby k tomu tak pristupovaly vsechny maminy…

Kimmy

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat