Rodičovska od 2019

27705
29.9.18 13:16

ono už je to schválený?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1
29.9.18 13:20

Navýšení rodičovského příspěvku se dle navrhu ma vztahovat i na rodiče, kteří jiz pečují dítě do věku 4 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
29.9.18 13:20

Nic schválené není, takže je zbytečné spekulovat o tom jak to bude vypadat. Ale od ledna se to ani neplánuje. Naposled jsem slyšela červenec, dříve byl zmiňován až konec roku… Dokud to schválené nebude, tak se to může ještě Xkrát změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
29.9.18 13:36

Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
29.9.18 14:37

Od 1/19 žádná změna nebude. Sliby jsou od 7/19, ale známe, že …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
29.9.18 14:43

Je před volbama , takže bůh ví jak to vlastně bude.
Ale už je na čase to zvýšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
1.10.18 20:34

Jestli se zmena uskutecni, tak az od 07/19 a tyka se vsech co jsou na rodicovske i tech kterym skoncila, ale maji doma dite do ctyr let veku. Akorat je treba v tomto pripade podat žádost znovu a zaplati vam zbytek. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pj1
704
3.12.18 10:57

Ahoj holky,jdu si pro radu čekám první tak v tom mám guláš.Pobiram důchod 1.st. zdravotní platí stát pracuji a i po porodu budu dělat na DPP-tudíž mně by vyšla 4letá varianta? Kdybych chtěla to vzít přes přítele a zkrátit dobu na 3roky, tomu jde vypočítat základ tak musí vzit formulář z MSSZ a s ním za účetní nebo stačí jít za účetní ať vyjede zpětně od data narození ditete měsíční základ a s nim na MSSZ,kde vypocitaji denní základ?Nakonec po narození se všemi tiskopisy a rodnym listem na ÚP podat žádost.Díky za odpovědi ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
3.12.18 11:03

@Pj1 Sama si můžeš volit rodičák do 7600 Kč měsíčně, takže na 3 roky si to můžeš rozpočítat i bez přítelova základu. Povinná čtyřletá varianta už je zrušená. Ale pokud bys chtěla volit víc než těch 7600, tak potřebuje přítel v práci vystavit od účetní stejnou přílohu, která se dokládá k žádosti o PPM a tu doloží na MSSZ spolu s formulářem, do kterého mu potvrdí vyměřovací základ až ho spočítají, což většinou neudělají na počkání, ale může si to nechat poslat domů poštou. Ten potvrzený vyměřovací základ pak dodáš k žádosti o rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pj1
704
3.12.18 11:21

@Lendeš jé díky za jednoduché vysvětlení ;) alespoň mám v tom jasno a nebudu na ÚP za úplnou trubku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat