Rodičovský příspěvěk 2013, co a jak
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Chci se zeptat spadam na 4letou variantu pritel pracuje je mozne ze bych devet mesicu brala tech 7600 a pak si to zmenila do tri let jde to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leontynalysak No, pokud přítel ty podmínky splnil k datu narození dítka, tak to jde. Doložit jeho denní vyměřovací základ a zvolíš částku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jeste muzu mit dotaz asi to sem nepatri mam od doktora papir na materskou ale na tu narok nemam posila se to nekam na ossz nebo to pak mam vzit na up a tam me vystavy ze narok nemam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte, chtěla jsem se zeptat, jestli náhodou nemáte zkušenost… jsem ted ve druháku na střední a mám roční holčičku. Mateřská mi vychází na ty cca 4 roky. a když bych pak chtěla na vysokou, to nás bude živit pak jenom přítel a stát nám už nic nedá? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarushkasis A proč by vám měl stát něco dávat, dává snad něco jiným vysokoškolákům?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leontynalysak No, asi takhle, správně by ho na UP neměli chtít, takže bys ho mohla založit do šuplíku a nic neřešit, ale co mám informace, tak je různý místní folklor a někde chtějí tenhle papír odevzdat na důkaz toho, že nemáš na mateřskou nárok (nevím jaký je to důkaz, těhle papírů může vystavit doktor několik) a někde chtějí z OSSZ potvrzení o tom, že na mateřskou nemáš nárok, pak bys tenhle papír musela odnést na OSSZ a oni by ti tu mateřskou ofiko zamítli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, no máš asi na mysli štvorročný rodičovský príspevok, nie materskú. No keď pôjdeš na výšku a vyplácanie tohotro príspevku ti skončí, predpokladá sa, že dieťa pôjde do škôlky a matka bude môcť zarábať. Neviem, či zákon počíta i s inými alternatívami, že by matka študovala, to už možno poradí niekto ďalší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuju ja jen ze sem si byla vyzvednout papiry dopredu za mesic mam termin tak abych vedela a prave ze mi dala cestne prohlaseni k rodicovskemu prispevku ze mi nikde nevznika narok a je tam napsano urad prace tak sem myslela ze se stim chodi na pracak tak uvidime
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@leontynalysak Na UP se chodí žádat o ten rodičák
ale zas když ti dali papír na čestné prohlášení, tak to vypadá, že jim bude stačit to vyplněné čestné prohlášení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prave me to zarazilo mi mame v okrese kde bydlim dva urady prace a dve socialky jednu mam 30KM od sebe tam sem si prave vyzvedavala ty papiry a jednu tady 5KM abych nemusela tak daleko tak prave chodim semka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Davala sem si sem i prave k pritelovi i trvaly pobyt at nemusim tak daleko tak sem pak tady zvedava na ty urednice
v tom znojme kde sem si brala papiry me zenska jeste servala proc si beru papiry o skoro o dva mesice driv
- načítám...
- Citovat
- Zmínit