Rodičovský příspěvek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
neurčuje se to podle toho kde dělá otec dítěte, pokud to nechceš přepsat na něj! Je to podle tebe. Zajdi na jinou sociálku raději.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kakamilka píše:
nikoho nechci přečurat, jen by mě zajímalo z čeho ted mám jako žít další 3 měsíce.když jsem se na to ptala úředníka tak prý mi má pomoci rodina či přátele
Víš, ono stát nezajímá, že sis pořídila dítě a nemáš z čeho žít…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže žiješ v Čechách a na dítě v Německu nepobíráš žádné dávky ani ty ani přítel? Přídavky na dítě nebo něco podobného? Pokud ne, odvolej se proti nepřiznání RP (myslím, že to není přímo odvolání, ale na konci toho rozhodnutí je poučení o opravném prostředku) a uveď tyto argumenty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vendy111 píše:kakamilka píše:Víš, ono stát nezajímá, že sis pořídila dítě a nemáš z čeho žít…
nikoho nechci přečurat, jen by mě zajímalo z čeho ted mám jako žít další 3 měsíce.když jsem se na to ptala úředníka tak prý mi má pomoci rodina či přátele
já bych ,ěla z čeho žít kdybych dostávala to na co mám nárok.já už jsem státu vrazila taky dost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mám podobný problém, zatím mi to zamítli jen ústně. Podle nového nařízení EU má primárně povinnost ti dávku poskytnout země, kde někdo z rodičů pracuje, a pokud Ti nic nedají nebo dají méně má povinnost to dorovnat země, kde dítě fakticky bydlí, to je Čr. Tak jsem to vyčetla z různých právnických poraden. Tím pádem by měli zkoumat, jestli tu opravdu bydlíš.Náš úřad by měl do ciziny poslat evropský formulář E401tuším prostřednictvím kterého zjistí jestli dávku nepobíráš tam a pak by to měli vyplatit tady. Mě připadá, že buď jsou na úřadě úplně neznalí nebo to dělají schválně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
s rodičovským příspěvkem tě budou prudit v každém případě, když otce uvedeš do rodného listu a je úplně jedno jaké bude mít dítě jméno.automaticky se stává členem rodiny. řeknou ti, že si máš zažádat o dávky v místě, kde otec pracuje. pokud ti nic nedají (jako že ti nic nedají),tak má druhý stát tedy ČR povinnost ti dávku doplatit nebo dorovnat rozdíl. Platí to ovšem za předpokladu, že tu skutečně dítě i ty bydlíte - nikoliv jen trvalý pobyt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
odpověd od Eures poradce na můj dotaz(otec dítěte je cizinec žijící v EU, já bydlím v ČR, zaměstnání mi netrvá):Pokud nejste manželé a žijete v ČR, dítě navštěvuje školku, jste registrována u lékaře, nevidím důvod proč byste si neměla zažádat o rodičovský příspěvek.. Pokud přítel uznal otcovství, stále nejste manželé. Pokud byste měla problém dejte mi telefonní spojení na paní,která vám rodičovský příspěvek zamítla. Rodičovský příspěvek v ČR stanoví státní sociální podpora při městké části.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj tak ja jsem na tom podobne.mam dite s portugalcem,zijeme tu on tu nema trvaly pobyt ale je hlasen na cizinecke policii ,vliv na rodicak to zadny nema jake ma dite prijmeni,aspon u nas.maly ma ted 5 mesicu,cekam na rozhodnuti socialky jestli budu mit narok na rodicak na 3 nebo 4 roky ponevadz jsem pobirala materskou z portugalska.Ale rekli me ze kdyby tu neplatil pojisteni a nebyl zamestan a platil porad dane tam kde ma trvaly pobyt tak bych nemela narok na rodicak tu,ale tam a tam nic takoveho neni takze jseme tu.snad jsem pomohla.jestli budes mit vic otazek napis me do zprav.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky četla jsme tet zpravy co jsou tady napsany. Já jsme včera byla na uřadě stím že jsem zažádala o rodičák. Olince je 6 měsícu a Ivanku 8 let. Rozčílyla jsem se tam protože mě pořad mají vedenou pod jiným jmenem. Prej mám stejný rodný číslo jako nějaká pani. Tak jsme ji tam musela dat < svuj rodný list, holek rodný list a oddací list. Je to hrozný když byly jen čanony a všechno mají na na papíru tak v tom byl vědčí pořádek než když maji počítače. Jsem zvědavá až tam zase pujdu tak jestly už to bude v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hojky Lidicky Chci se zeptat kdy muzu pozadat o rodicak nebo tak jeste sem nepracovala termin porodu mam 7.7. ted jsem na socialce zadala o prispevek na bydleni tak to potom budu muset zrusit nebo jak mam v tom opravdu velky bordel … dekuji kaca
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hojky Lidicky Chci se zeptat kdy muzu pozadat o rodicak nebo tak jeste sem nepracovala termin porodu mam 7.7. ted jsem na socialce zadala o prispevek na bydleni tak to potom budu muset zrusit nebo jak mam v tom opravdu velky bordel … dekuji kaca
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaceresada píše:
O rodičák se žádá po porodu s rodným listem dítěte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
o.k jiank narok na materskou nemam ze… a jinak na toto narok mam …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kaceresada píše:
o.k jiank narok na materskou nemam ze… a jinak na toto narok mam …
nemáš nic odpracováno tak máš nárok jen na rodičák na 4 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dobre takze po porodu si zajdu zazadat o rodicovsky prispevek tod vse…
a jeste se chci zeptat ted chci jit na socialku pozadat o prispevek na bydleni sice bydlim s pritelem ale rikat to nebudu stejne potom jak budu zadat o ten rodicak tak tohle budu muset zrusit rikam to dobre ?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit