Když měním dobu rodičáku, musím změnit i výši příspěvku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Nicole 1234 píše:
Pokud bude na tom neplaceném volnu, tak by si musela platit pojištění sama.
Nemusela, muze byt hlasena jako osoba pecujici o dite.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
To si nemyslím, protože bude pořád zaměstnaná.
No tak to nevím. O neplaceném volnu nic nepíše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže jinak, když jsem teda zaměstnaná, a rodičák vyberu dříve než 3 let dítěte, tak to nevadí? Ten rok budu bez peněz, ale do práce můžu až ve 3 letech dítěte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš v práci rodičovskou dovolenou hlášenou do tří let dítěte, tak pokud se se zaměstnavatelem nedohodnete jinak, vrátíš se ve třech letech dítěte. Zcela nezávisle na tom, jestli rodičovský příspěvek dočerpáš po dvou či čtyřech letech nebo po jiné době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkgreen píše:
Takže jinak, když jsem teda zaměstnaná, a rodičák vyberu dříve než 3 let dítěte, tak to nevadí? Ten rok budu bez peněz, ale do práce můžu až ve 3 letech dítěte?
Do prace můžeš klidně hned po mateřské, rp můžeš pobírat i během práce, ale nemůžeš být na RD déle jak 3 roky. Prostě RD a RP spolu vůbec nesouvisí, oboje si můžeš nastavit na jak dlouho chceš, na RD se musíš domluvit v práci, na té můžeš být max 3 roky a RP si určíš na úřadě, ten můžeš pobírat max 4 roky, ale taky ho můžeš vybrat třeba za rok, to je tvoje volba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lachtanice86 píše:
@Adina Mandalova musíš pobírat alespon 50,– Kč jinak za tebe nebude placené zdravotní.
Tak to není, teď jsem to řešila kvůli přechodu z rodicaku na druhou mateřskou. Pro zdravotní stačí čestné prohlášení, že pečuje o dítě do já nevím kolika let (do 4 určitě), ale je tam nejak omezena školka, což jsem ale neřešila, protože malému v době porodu druhátka ještě nebudou tři.
Pro sociálku (cssz) pak bude osoba bez zdanitelných příjmů. Ale míň papírování je při prodloužení rodičáku, takže bych si ho asi rozpočítala na ty 4 roky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkgreen píše:
Vyber si ho kdy chceš. Do práce se můžeš vrátit po vzájemné dohodě se zamestnavatelem taky kdy chces.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@darkgreen píše:
Ano, ale musis se nahlásit na zdravotní pojišťovně jako pečující o malé dítě a na sociálce (cssz) tuším jako osoba bez zdanitelných příjmů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hazentla píše:
Ano, ale musis se nahlásit na zdravotní pojišťovně jako pečující o malé dítě a na sociálce (cssz) tuším jako osoba bez zdanitelných příjmů.
Nemusi, do 3 let ditka je na RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Do prace můžeš klidně hned po mateřské, rp můžeš pobírat i během práce, ale nemůžeš být na RD déle jak 3 roky. Prostě RD a RP spolu vůbec nesouvisí, oboje si můžeš nastavit na jak dlouho chceš, na RD se musíš domluvit v práci, na té můžeš být max 3 roky a RP si určíš na úřadě, ten můžeš pobírat max 4 roky, ale taky ho můžeš vybrat třeba za rok, to je tvoje volba.
Na RD se domlouvat nemusí, tu proste oznami, stejně tak pouze oznami jeji prodloužení, pokud na začátku nechtela do 3 let. Pouze kdyby RD chtěla zkrátit, tak tam uz se domluvit musi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JancaS84 píše:
Vyber si ho kdy chceš. Do práce se můžeš vrátit po vzájemné dohodě se zamestnavatelem taky kdy chces.
A muze delat i tu stejnou praci jako predtim jako na stejnou smlouvu? Drive to bylo, ze ne, ale moc jsem to nestudovala, tyka se mne to az ted.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A muze delat i tu stejnou praci jako predtim jako na stejnou smlouvu? Drive to bylo, ze ne, ale moc jsem to nestudovala, tyka se mne to az ted.
pokud ukonci rodicovskou dovolenou, ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
pokud ukonci rodicovskou dovolenou, ano.
Diky. Takze rodicovska dovolena treba rok, pak se vratim normalne na svou pozici/smlouvu a rodicovsky prispevek dovybiram napr za dalsi rok?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Diky. Takze rodicovska dovolena treba rok, pak se vratim normalne na svou pozici/smlouvu a rodicovsky prispevek dovybiram napr za dalsi rok?
Jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit