Když měním dobu rodičáku, musím změnit i výši příspěvku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Diky. Takze rodicovska dovolena treba rok, pak se vratim normalne na svou pozici/smlouvu a rodicovsky prispevek dovybiram napr za dalsi rok?
ano. Ja dobirala prispevek pri zamestnani u obou deti
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Nemusi, do 3 let ditka je na RD.
Aha, já to mám asi trochu jinak, protože jsem při tom ještě OSVČ… ![]()
Díky za opravu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hazentla píše:
Aha, já to mám asi trochu jinak, protože jsem při tom ještě OSVČ…
Díky za opravu.
Pokud ses i zaměstnaná, tak to v zaměstnání máš úplně stejně RD do 3 let. Nejaky tvoje OSVČ na to nemá žádný vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Pokud ses i zaměstnaná, tak to v zaměstnání máš úplně stejně RD do 3 let. Nejaky tvoje OSVČ na to nemá žádný vliv.
No jo, ale potřebovala jsem, aby se svc brala jako vedlejší činnost, kvůli zaloham ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bych mohla ráda, bych se připojila s dotazem, možná spíše s ujištěním. Jsem na rodičovské dovolené. Pobíram 10tis příspěvek. Bohužel smlouva mi skončila někdy po porodu, nebyla mi prodloužená, takže zaměstnaná nejsem. Malé budou 3 v červnu. Ale nemyslím si že by byla úplně zralá na školku a já mám vítr z toho, že to bude vše na stres řešené. Chodím od jejího roka na brigádu smlouvou dpč. Tak jsme se doma dohodli, že nejlepší by bylo, prodloužit si pobírání rp do 4 let věku. Já bych dal mohla chodit na brigádu a dcera případně do školky, pokud by to zvládla. Je to tak? Není tam žádné omezení v tomto směru? Předpokládám, že stát za mě bude dál platit zdravotní pojištění, dokud nevyberu celý příspěvek? A nastoupit dal do práce můžu tedy pak kdykoliv bez ohledu na to zda mi ještě příspěvek běží či ne? A poslední dotaz, pokud chci aby mi snížený příspěvek přišel poprvé v lednu 2022,od kdy mám změnu na žádost napsat? Nevím zda to jde s měsícem, nebo jak? Moc děkuji za jakoukoliv odpověď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarka3112 školka je omezena jen do dvou let věku dítěte. A rp se vyplácí zpětně, tak myslím, že by mohl stačit i leden. Ale zavolej si k vám na up. Řeknou ti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarka3112 všechno je jak píšeš, rp si jdi snížit v prosinci, v lednu ti prijde částka za prosinec, kdybys tobě snížit ted přijde ti nižší už v prosinci a v kdybys sla až v lednu, nemusí to stihnout vyřídit a přijde ještě ta původní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
@klarka3112 všechno je jak píšeš, rp si jdi snížit v prosinci, v lednu ti prijde částka za prosinec, kdybys tobě snížit ted přijde ti nižší už v prosinci a v kdybys sla až v lednu, nemusí to stihnout vyřídit a přijde ještě ta původní.
@Kriss Tina píše:
Reknou jí na ÚP. Já tenkrát žádala od ledna a řekli mně, ať přijdu až v lednu do toho a toho data. Takže bych se zeptala tam. Stejně jim to tam bude přes svátky ležet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@P4ja píše:
Reknou jí na ÚP. Já tenkrát žádala od ledna a řekli mně, ať přijdu až v lednu do toho a toho data. Takže bych se zeptala tam. Stejně jim to tam bude přes svátky ležet.
No záleží na up, ja měnila výši na jaře, byla sem tam 2.2. a bylo mi řečeno že už to zpracovat nestihnou a v březnu přijde ještě ta původní částka. Lepší to řešit dřív, než pozdě. Tam klidně může zajít třeba v době kdy rp chodí na účet, to bývá v první polovině měsíce, nemusí tam běhat přes svátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
No záleží na up, ja měnila výši na jaře, byla sem tam 2.2. a bylo mi řečeno že už to zpracovat nestihnou a v březnu přijde ještě ta původní částka. Lepší to řešit dřív, než pozdě. Tam klidně může zajít třeba v době kdy rp chodí na účet, to bývá v první polovině měsíce, nemusí tam běhat přes svátky.
Jasně, proto jsem si tam zavolala a za půl minuty měla jasno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
Může tam jít teď a vyplnit, že změna bude od prosince (výplata v lednu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina píše:
No ale kdyby ses neptala a žádost podala do konce února, tak mají povinnost to zpracovat. Maximálně by se mohlo stát, že se výplata pozdrží nebo to vyplatí špatně a budou to muset pak vypořádat, ale změna by byla platná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Diky moc!