Poradna duly
Jana Čurdová
Bebe, ještě jsem se chtěla zeptat, co ta kyselina listová, to máš něco z lékárny? potřebuju poradit, co mám koupit, ještě jsem se k tomu nedokopala.
Díky a hezký den!
Janina
Dobré ránko, teda vlastne skoro už obed.
Ako ste sa pekne rozpísali ![]()
Vítam ďaľšiu maminku !
Janino, tú listovku si kúpiš v lekárni aj bez receptu, ja ju papám už od začiatku roka, kedy sme sa začali chystať na mimi a užívať ju stačí do konca prvého trimestra.
To pichanie v podbrušku mám tiež občas ma to vystraší, ale keď všetci píšu, že to je iba rozťahovanie delohy, tak sa to snažím ignorovať … ale strach tam je vždy.
Nebojte kočky, keď vaši manžovia uvidia foto zo sona, hnď budú ako vymenení. Peťko obrázok prefotil, zväčšil a zavesil na stenu a keď
á k PC, tak si na nás vždy spomenie. A už sa nevie dočkať ďaľšej fotky, vraj nech to stojí, čo to stojí, mám si ich vypýtať aj viac ![]()
Celkom rada by som ho zobrala na UTZ so sebou, ale asi je to ešte skoro, že ? Spýtam sa lekára, či by mu to nevadilo a nabudúce ho asi zoberiem. Čo vy ?
belmi
Díky Belmi, za chvíli jdu ven, tak zaskočím do lékárny…
A ještě jsem se chtěla zeptat, kdy jste si nechali z ultrazvuku udělat 1.fotku? Já už jich pár viděla, doktora mi ho udělá vždycky když jsem na kontrole, ale myslela jsem, že fotečku si nechám až tak ve 12tt, co myslíte?? Teď jsem v 8tt a myslim, že je ještě brzy.
zatim pa pa
Janina
Belmi taky myslím, že je brzo brát mužskýho sebou na UTZ, ale nevim… možná už mají ostatní maminy nějaké zkušenosti
, tak abysme něco neprošvihly
)
A ty už fotečku máš viď, kdy sis jí nechala udělat?
pa
Janina
Janino, keď som sa k vám pridávala, tak som písala, že tehu bolo pre mňa strašné prekvapko, pretože som mala problémy s cyklom, nemenštruovala som ani neovulovala bola som nešťastná z toho, že nech sa snažíme ako chceme aj tak je to zbytočné … no a keď doktor videl ten šok a aká som šťastná, ako ho mám chuť ho objať, ako tam slzím, tak mi hneď fotečku vytlačil a povedal, že teraz je to grátis … bola som vtedy 4+4, mimi-gestačný váčok mal 7mm a bol krááásne gulaťučký.
S tým či už zobrať manžu na UTZ by nám fakt mohli poradiť skúsené mamičky.
belmi
Ahoj maminy
muj pritel se k porodu primo hrne, ale ja z toho moc nadsena nejsem. Myslite si, ze je to dobre? Nechci ho o nic osidit, to ne, ale zname chlapy, aby to tam duševně vydrzel.
Belmi: tu kyselinu listovou beru už nějakou dobu, ale většinou ne pravidelně. Jakoby „náhodou“ jsem ji ale začala brát tento měsíc velmi pravidelně - prostě jsem asi měla nějakého podvědomého tucha ještě před otěhotněním.
Holky, vypěstovaly jste ve mě několik červíků hlodáčků ohledně toho, kdy jít k doktorovi. Dnes bych měla být na konci 5. týdne, v úterý, kdy mám jít na ultrazvuk v polovině šestého. Kdybych si to posunula na začátek září, tak v polovině sedmého. Tak fakt nevím!!! ![]()
Nepříjemné je to, že před tím, než půjdu na gyndu, musím na alergologii, tam dostanu zprávu pro gynekologa, že jsem jako astmatik adept na rizikáč a hned zůstávám doma. A od okamžiku, kdy zůstanu doma, se mi počítá cca 14 dní, kdy můžu v práci říkat, že jsem „nemocná“, protože pak budu muset s pravdou ven. A povídat celé firmě o svém těhotenství 8 týdnu mě fakt připadne zcestné. Ach jo! Plánuju to celý rok a půl a teď si nevím rady.
Na druhou stranu si říkám, že kdybych měla tak hloupoučké problémy celé těhotenství, tak si nemám na co stěžovat!
Bebe
Ahoj BEBE
ja jsem od Mlade Boleslavi. az nedudes anonymni, tak dej vedet,? Holky v praci budou mit určite obrovskou radost, takze jim to klidne můzeš rict, jednou se to stejne dovi. A co doma, tam uz to ví? Ja to zatim tajim. Prozradim to, az to budu mit od doktora.
Doma to ví jen manžílek, měla jsem hrozné pokušení to říct ségře, ale odolala jsem. Chci počkat na fotečku.
Holky v práci budou rády, ale asi budou malinko závidět. Doufám, že mě budou brzo následovat. Moc jim to oběma přeju!!!
Bebe
Ahoj holky,
muzu se pripojit? Mela bych mit TP podle ovu 5.5.06, podle MS 26.4., tak uvidime, kdy si prcek vzpomene ![]()
M.
P.S. zatim anonym ![]()
M., jakým jsi testovala testem? Jsem překvapená, že jsou tu už květnové těhulky.
Já jsem v sobotu testovala testem na 10 jednotek a mám TP o sedm dnů dříve. Musel to být velmi citlivý test!
Pochopitelně vítej!!! Bude nás víc, nebudem se bát vlka nic!
Bebe
Bebe, holky možno budú závidieť, ale hneď ako aj oni objavia // tak sa ozvú a budú zvedavé ako si to prežívala ty.
Maródku vám závidím, môžete byť v tomto hnusnom počasí schované doma pod perinou, ale tie ostatné problémy čo s ňou súvisia by som nechcela.
belmi
Ahoj nová tehulko, jasné, že k nám môžeš … veď sme tu k tebe termínovo najbližšie, v denníčku únor-březen sú všetky kočky ďaleko pred nami, riešia tam veci, na ktoré my ešte nemáme pomyslenie, lebo sa tešíme na najbližší UTZ kde uvidíme miminkove srdiečko.
belmi
Mě napsal kyselinu listovou doktor, tak jsem ji neplatila. A dokonce jsem si myslela, že je na předpis ![]()
Ja určitě vezmu manžu na příští ultrazvuk. Nevíte do kterého týdne se dělá UTZ vnitřně? Teď ho budu mít v 9 týdnu a ten další? Až ve 20? Víte to někdo?
Já když přišla k dr. prvně, že jsem asi těhotná, tak jsem se pořád šťastně uculovala a když mi na UTZ ukázal ten malý váček, tak jsem musela mít šílený - soustředěný výraz, protože doktor poměrně znejistěl a ptal, jestli je to dobře nebo špatně, že tam to mimi je.
![]()
Tak jsem hned začala koktat, že to je mooooc dobře ![]()
Boube.: jestli chce jit tvuj mily k porodu, tak mu to urcite nevymlouvej (teda pokud ti to neni neprijemne) Jen ho zahrn informacema, at vi do ceho jde a bud happy ![]()
Zdravím anonym M. a vítám mezi námi ![]()
mandragora
Ahojky Fazolkarky ![]()
Diky za hezke privitani!
Testovala jsem 10. den po ovu mym osvedcenym Baby testem. Zatim me nikdy nezklamal. Ma 25 jednotek. Dneska jsem koupila 50-ti jednotkovy Mamatest a zkusim ho zitra a v patek naklusu k dr. Manzel me chtel poslat hned v pondeli
Kazdy den se vyptava, kdy uz pujdu k dr, tezko se mi vysvetluje, ze to ted jeste nema cenu, ze nebude nic videt. Mam uz za sebou jedno vydarene tehu a jedno nevydarene, takze mam nakazano od dr, prijit hned jak to zjistim.
Mandragoro, vnitrni UZV se dela dokud neni dobre videt pres bricho, to zalezi na zkusenosti dr a citlivosti pristroje. ME dr delal vnitrni tak do 15-18tt, ale treba u Apolinare maji fakt dobry a uz ve 13tt mi delali pres bricho a bylo to videt lip nez tim vnitrnim u meho dr. Kolem 13tt bys mela UZV mit, meri se NT (sijove ztlusteni).
Hezky den ![]()
M.