Poradna duly
Jana Čurdová
Bebe: právě jsem se dozvěděla z moudrých zdrojů, že srdíčko by při normálním těhotenství (nevim teda co je takhle brzo nenormální) mělo jít vidět od 6. týdne. Takže bys ho už v úterý měla vidět, ne? ![]()
Anonym M.: díky za info
záleží i na tloustce břišního špeku?
Protože nejsem zrovna štíhlá laňka. Tak aby mi ten vnitřní nedělali až do 30. týdne
![]()
Neeeee tak zlý to zase není
![]()
mandragora
Chtěla jsem se zeptat, jak jste na tom s vůněma. Já si to připomněla jedním příspěvkem v jiné diskusi. Jedna sestřina kamarádka musela při těhotenství vyměnit i šampon a prací prášek, nemohla projít kolem masny, nic… Mně to tedy nijak výrazně nevadí, ale jisté změny jsem zaznamenala - třeba když jsem dělala zapékané brambory, tak se mi zdálo, že peču pneumatiky
Jinak některé věci necítím tak, jak jsem je cítila, ale většinou mi nesmrdí, to ne.. ![]()
Zdravím všechny!
Jsem zase zpátky po delší pauze,
Teď jsi mě Belmi nahlodala s tím UTZ, že bych si zítra nechala udělat fotečku, no uvidím, když bude všechno v pořádku ![]()
… a vítám novou těhulinku M. ![]()
Jinak já jsem z Mladé Boleslavi, jako Boubelici ??
Holky taky mám dilema, kdy to říct okolí, ale nechni to uspěchat, ale skoro se to nedá vydržet
ještě, že to člověk může filtrovat tady s vámi ![]()
Janina
Taky se přidávám k mandragorce, srdíčko by mělo být vidět v 6tt, ale u každého to může být jinak, tak Bebe uvidíš, ale myslím, že stejně půjdeš k doktorovii už příští týden, že to nevydržíš ![]()
Janina
bebe a ostatní: já srdíčko v 6. tt už viděla a moc hezky, takže ničeho se nebát a pěkně k doktorovi ![]()
Mandragoro
na sile brisniho speku urcite ne
ja myslim, ze od urcite velikosti mimca uz to ta vnitrni sonda nezabere, tak se prechazi na bricho. Muzu te ujistit, ze to bude driv nez ve 20tt ![]()
kdy to rict? s tim chceme tentokrat pockat co nejdyl, jen je to tezke to nikde nerict, takze trebau vas uz jsem podlehla
kdyz je toho clovek tak plny a chtel by to vykricet do sveta. Ale urcite vydrzime do 12tt, pro sichr. Ono kdyz se to pak nepovede, tak je dost tezke zase vsem rikat, ze vsechno je jinak…
ja jsem prazanda…
M.
Janino ty jdeš taky zítra na UTZ?
Já taky. Jsem nervózní jako prvorodička
![]()
Ve kterém jsi týdnu?
Fakt srdiečko bije už v 6tt ? Ja som čítala, že až koncom 7tt.
To je ďaľšia vec z ktorej som jeleň - všade si študujem, čo sa miminku v danom týždni vyvíja a nie na všetkých stránkach je to isté.
Z pachov mi vadí cigaretový dym a prepotení ľudia, ktorí zrejme nevedia čo je to antiperspirant, ale to mi vadilo aj pred tým iba teraz sa to zintenzívnilo … musím to vždy rozdýchať na čerstvom vzduchu.
belmi
Mě taky hrozně vadí cig. dým - a to jsem bývalá kuřačka. Fůůůj
A vydýchaný vzduch. To se mi chce omdlít. Jinak docela v pohodě. Myslim, že se to teprve rozjede ![]()
mandragora
Mandragoro, jo jo, jdu zítra na kontrolu a UTZ bude taky, už jich mám pár za sebou, je úžasný, jak se rychle mění a roste ![]()
Ty půjdeš na první ?? Já jsem 7tt+5, myslím, že jsi na tom podobně, tak si to zítra užij a ozvi se jak jsi dopadla.
Taky jsem pokaždé nervozní, ale já jsem opravdu prvorodička ![]()
Janina
janinka: já jsem tak prvorodička
![]()
fuj to slovo se mi nelíbí ![]()
zítra dám určitě vědět. ty taky ju?
byla jsem zatim u dr. jen jednou a nic moc nebylo ještě vidět.
mandragora
Ja vám závidím Mandragoro a Janino … ja uvidím naše mimi až budúcu stredu ![]()
Každopádne nás musíte informovať aké boli miminká velké.
Moje by vraj tento týždeň malo mať 2cm a vážiť 4g … to je ale macek ![]()
belmi
Zdravím těhulky,
jak to tady pročítám, jsem pěkný žabař, jdu na gyn.až 16. září to budu v 8tt
,začínám přemýšlet, že půjdu radši možná dřív.
Také přemýšlím co mi asi řeknou v práci, jsem tam ve své profesi sama, tak moje místo snad nezruší, chtěla bych se do práce vrátit co nejdřív po porodu alespoň na půl úvazku, uvidíme jak se na to bude tvářit vedení. Zatím to ví jen kolegyně.
Určit zírtra dáme s mandragorou vědět, jak jsme dopadly,
doufám, že mimískové nám správně rostou, stejně jako naše nafouklá bříška ![]()
Když jsem byla před týdnem, tak mělo 2,2 cm, tak jsem zvědavá jestli pokročilo ![]()
Tak holky hlavně ať jsme všechny v pohodě a užívejte si ty „naše první pocity“
![]()
Janina
belmi: já čekala 3 týdny. strašné psycho. myslela jsem, že to nevydržím. málem jsem si doma stříhala metr ![]()
odkud berete info, jak je miminko velké?
pravda je, že to všude píšou jinak.
já chodím na
http://www.rodina.cz/…/tehotenstvi - vpravo rolovací menu, ale tady se mi ty informace moc nezdají
http://www.pampers.cz tyto stránky se mi moc líbí - i jejich kalendář
http://www.porodnice.cz tady odpovídají gynekolog a porodník na dotazy-úžasně
htp://www.miminko.com - skvělý těho kalendář
http://www.9mesicu.cz
mandragora