RODÍME V DUBNU 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymni
23.8.05 16:57

My se s manželem o jménech nějak nemůžeme schodnout. Mluvili jsme o nich před otěhotněním, zatím ale nemám odvahu to otevřít znovu. Manžel totiž řekl, že moje těhotenství vezme vážně až to bude potvrzené od doktora, že se bojí, aby nebyl zklamaný. Docela ho chápu. Jsou to pro něj úplně nové pocity a nová situace. Schválně o mimi nemluvím, protože mě docela baví, jak - i když sám dal embargo do potvrzení od lékaře - neustále témata o mimi otevírá jakoby náhodou (i když tvrdí, že na to vůbec nemyslí) :D Nejdřív se zeptal, jak to udělám v práci. Pak se zeptal, jestli můžeme mít sex. Pak zase na něco jiného. A prý na to vůbec nemyslí, kecka!!

A co vaši chlapi? Kamarádka mi říkala, že s manželem o jejím těhotenství nemluvili až do doby, kdy to na ní bylo poznat. To prý už psychicky nevydržela a strašně mu vynadala, jestli by byl tak laskavý a její stav vzal na vědomí a podle toho se k ní choval. Chudák byl tak zděšený, prý po celou dobu vůbec nevěděl, jak se k ní má chovat a myslel, že když ona dělá, jakoby nic, tak musí dělat i on.

Bebe

• Citovat
  • Upravit
906
23.8.05 17:11

belmi: uplne chapu, taky porad neco prepocitavam a zapisuju :lol: a strasne si preju, aby bylo vsechno dobry.

nechate si rict pohlavi?

ja uz se sice rozhodla, ze porodim holcicku a manzel souhlasil, takze nemam co resit :lol: :lol: :lol:

nicmene moje kamaradka si pohlavi rict nenechala a tajne ocekavala kluka a bac ho: holcina.
rikala, ze v prvni chvili si o toho chlapecka pripadala ochuzena a osizena. vim, ze to zni blbe-jde prece o to, ze je mimi zdrave-ale tem pocitum se clovek asi neubrani. a tomuhle bych chtela predejit.

muj drahousek se me porad pta, jak se ma nas centimetr :)
zatim jsme to jeste nerekli ani nasim, ale on se chova tak nenapadne, ze jen blazen by to nepochopil. porad mi saha na bricho… :D
ale k porodu se sragora boji

mandragora

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.8.05 17:26

Ten můj se taky bojí k porodu! :? Snad si to do té doby rozmyslí. Ale nutit ho nebudu.

Pohlaví si určitě říct necháme. Dnes jsou ty ultrazvuky natolik přesné, že spletení je velice nepravděpodobné (alespoň doufám).

Nechápu, jak můžu mít to břicho tak nafouknuté. Je možné, aby něco, co má sotva milimetr, postavilo naruby celý organismus? Mám břicho jak v pátém měsíci! Jak bude vypadat, až opravdu v pátém bude?!! 8O Celé dny (a většinu noci) mě bolí břicho tak, jako bych měla začít každým okamžikem menstruovat. Je to normální?

Je mi nějak zoufale!
Bebe

• Citovat
  • Upravit
413
23.8.05 18:46

Bebe- řekla bych, že je to zcela normální, zkus se na to přestat soustředit, děloha se roztahuje a přizpůsobuje jinému stavu, ale určitě to řekni svému lékaři.

Je skvělé, že máte tak vřelé vztahy ke svým bříškům, mě to stále nějak nejde, chceme holčičku ale představa že ve mě roste je pro mě zatím nereálná, určitě to přijde až ji poprvé uslyším a uvidím na utz. Manžílek se s tím srovnal mnohem lépe a dřiv než já u porodu nejspíš nebude, jelikož budu rodit císařem, tady aspoň má doktor. to říká a já si ani neumím představit, že by to mělo být jinak. První porod byl šílený trval 46 hodin z toho 2 hodiny na sále. 8O 8O 8O
Jména má vymyšlené náš syn, který chce Vojtíška nebo „Sabču“ pozn. Sabina. Nejsem si tak úplně jistá, že mu to vyjde. :)
Václavko-dala jsi mi skvělý tip, už vím na co mám chuť: Rybí pomazánka, to je přesně ono! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
23.8.05 19:36

Caf holky,

tak mi dnes manza na veceru kupil lahodkove zavinace a konecne mi dnes prvykrat nebolo po jedle zle.
Petko je zlatucky, stale mi vola, zistuje ako sa mame … ale k porodu ho aj tak nedostanem :? odpadava ked vidi krv a boji sa, ze by narobil doktorom viac starosti ako ja :D
Samo, ze aj my budeme chciet vediet co nam to rastie v brusku. Kamoska to tiez chcela vediet, ale Misko bol taka potvorka, ze sa nechcel ukazat na ziadnom ultrazvuku :D

belmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
24.8.05 08:28

ahoj vsechny, moc gratuluji ke vsem dubnátkům a přeju klidné a pohodové těhotenství. My máme termín 1.5.2006, ale třeba budem take dubnáci. Hezky a pohodovy den. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.05 08:32

Ahoj,
závidím vám vaše manžílky, kteří se ptají na miminko. Ten můj pořád čeká na ultrazvuk. Ach jo! Navíc jsem se rozhodla, že půjdu k doktorovi až v pondělí 5.9. - to už bych měla být v 7. týdnu, tak doufám, že uslyším srdíčko.

Jinak v práci jsem si začala nenápadně uklízet svoje skříně a šuplíky, aby moje nástupkyně nebyla pohoršená, že jí předávám „bordel“. Zakládám papíry, které jsem nezaložila víc jak 3 roky!! Bylo na čase. Přemýšlím, jak a kdy to říct kolegyním. Snad mě něco chytrého napadne!

Pořád čekám, až začnu mít chutě, protože si říkám, že se konečně pořádně najím. Zatím nic. Hlad mám pořád, protože se láduju kyselinou listovou a ta prý hlad vyvolává, ale vyloženě chuť nemám na nic. No, ono je zatím moc brzo.

Zatím pa,
Bebe

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
24.8.05 08:35

Boubelici: ty musíš být absolutně ultra nová maminka podle TP!!! Kdy jsi to zjistila? Dnes, včera?? Moc blahopřeji, povídej s námi jestli chceš. Já mám podle ovulace TP 29.4. - takže dva dny před tebou.
 Bebe

• Citovat
  • Upravit
73
24.8.05 08:54

Ahoj Bebe,
zjistila jsem to vlastne uz v pondeli, ale nebyla jsem si uplne jista. Take jsem od patku nedostala MS. A testy vcera ukazali dve poradne tlustice // 8O .
Jinak potvrzene od doktora to jeste nemam. Chystam se tam az v zári. 8.9. mam narozeniny, tak si to dam k narozeninam. Jsem stastna jak blecha. A strasne moc se tesim, az to povim doma. To ale az to bude cerne na bilem. :roll: :P :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
24.8.05 09:03

jídlo

tyjo.. na zavináče jsem myslela celou dobu, co jsem jedla tu rybí pomazánku.. asi si je dneska taky dám :lol:

Pohlaví dítěte si taky asi necháme říct, je fakt asi lepší vyhnout se tomu překvápku, kdy člověk čeká holčičku a pak udělá ksicht na kluka 8O jako: chlapečku, co tady děláš, ty ses zatoulal? :lol: :lol: :lol:

Taky tak nějak očekávám holčičku - na druhou stranu si říkám, ženských už je prostě moc, je jich víc než chlapů, aby se vůbec vdala.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.05 09:09

Boubelici,
já mám narozeniny příští úterý, taky jsem si chtěla dát fotku z ultrazvuku k norozeninám. K doktorovi jsem přesně na úterý objednaná, ale začala jsem přemýšlet, že to o týden posunu, aby bylo všechno pěkně vidět.
Je to tvoje první miminko? Moje ano.
 Bebe

• Citovat
  • Upravit
73
24.8.05 09:25

Ahoj Bebe
ano, je to moje prvni a zatim mam furt nazor, ze to jedno bude stacit. Ale uvidime, jak se s tou roli zziju. Z jakeho jsi mesta, jestli to tedy neni tajne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
24.8.05 09:46

Tajné to není, ale je fakt, že mám docela strach, aby mě neidentifikovaly moje kolegyně, které taky čtou emimino. Jsme tři, co se snažíme otěhotnět. Právě proto nejsem ani přihlášená pod přezdívkou, protože se díky našemu serveru ukazuje přezdívka toho, kdo je přihlášený, na všech počítačích. No, risknu to. Jestli mě vystopovaly, tak alespoň nebudu muset přemýšlet, jak to říct!

Jsem z Brna.Ty jsi odkud?
Já bych rozhodně chtěla nejmíň dvě děti, kdybych měla dům, tak klidně tři. Ale myslím, že mám šance na tři děti jen v případě, že teď, a nebo až budu těhotná podruhé, budu čekat dvojčata. :roll: S manželem mi dobrovolně třetí neprojde.
 Bebe

• Citovat
  • Upravit
747
24.8.05 09:46

Dobré ránko holky,
pročítala jsem včerejší příspěvky a rybí pomazánka mě fakt dostala, protože na ni už 2 dny myslim a taky se na ní chystám…asi na těch chutích přece jenom něco bude :-)

No Bebe taky se doma z mimi zatím raduju skoro sama, mám doma trochu flegmouše, takže dokud to na mě neuvidí, tak se asi moc neprojeví, ale je na mě opatrnější, hodnější… myslím, že až to roztroubíme do světa tak si to začne užívat :-)) K porodu se mu nechce, ani ho nechci nutit, ale sama tam bejt nechci (ale to už hodně předbíháme :-))
A protože jsem dost často u doktorky, tak už jsem viděla i srdíčko, to mi spadl další kámen ze srdce, tak uvídíme jak se to bude vyvíjet, ještě že jdu zítra na kontrolu..
Teda holky obdivuju, že některá čekáte až do září, to já jakmile zjistila, že se asi něco děje, nemohla jsem to vydržet a honem k doktorce :-)
Jo a vítám novou těhulku boubelici:-)) a přeju hlavně moc a moc zdravíčka!
Už se pěkně rozrůstáme…
 Janina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
906
24.8.05 10:15

Dobré ranko všem dubnovým mamulkam :D

Bebe: já mám stejný bolení podbřišku jako ty. Nebolí to sice vkuse, ale hodně často. Nejdřív jsem se taky dost bála, ale pak jsem se rozhodla, že dost bolo strachu a že to je rostoucí děloha a šmitec. Píše to hodně mamin, takže je to normálka. Neboj se nic :)
A z manžílka nebuď smutná, určitě se jen bojí uvěřit takovému štěstí. Až to budeš mít černé na bílém, to budeš koukat, jak bude blbnout :lol: :lol:

Boubelíci: vítejte mezi nastávající mámy paličatých beranů :lol:

Co se týče těch našich nastávajících otců, tak až dosud jsem měla dojem, že k porodu snad chodí uplně všichni, jen ten můj tam nebude. :-(
Ale uklidnili jste me :)
Stejne myslim, ze ho presvedcim, aby tam se mnou byl alespon do porodu, na porod samotnej uz mi to asi bude fuk.
No uvidime. Na druhou stranu, když už ho přesvědčím, aby tam se mnou drahnou dobu „funěl“ tak si nedovedu představit, že by pak odešel.
Strasně bych si přála, aby to zrození taky mohl cítit. Myslím ty emoce, ne to bolení břicha :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí