Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Proč je napsaný jen na něj, když i ty jsi vedená v hypotéce?
Ale ano, jde to tak udělat. Ty budeš mít třeba 1/2 domu. kdezto pozemek bude patrit jen příteli.
Divim se, ze to banka takto povolila. Jste oba v hypotece, meli byste byt i v katastru jako vlastnici. Samozrejme to jde a trvej na tom.
@nozu píše:
Divim se, ze to banka takto povolila. Jste oba v hypotece, meli byste byt i v katastru jako vlastnici. Samozrejme to jde a trvej na tom.
To je vcelku běžné. Jeden je spolužadatel, ne?
Jestli platíš hypotéku na (cizí) pozemek který patří přítelovi, tak jsi blbka.
Buď chtěj vyrovnat podíly dle vložených prostředků, nebo neplať.
@Padme93 píše:
Proč je napsaný jen na něj, když i ty jsi vedená v hypotéce?Ale ano, jde to tak udělat. Ty budeš mít třeba 1/2 domu. kdezto pozemek bude patrit jen příteli.
Fakt? Já mám pocit, že od nějaké doby už nejde, aby měla budova jiného majitele než pozemek, na kterém stojí.
Jen ty historické nesrovnalosti v majitelích prostě zůstávají. ![]()
Jo a fakt jsi pitomá, když máš na sebe psanou hypošku na pozemek, který není tvůj.
Nebo k tomu máte nějaký vážný důvod?
Krom toho, že přítel je vych. canej jak mraky. ![]()
Trvala bych na přepsání poloviny pozemku na tebe a tím pádem nebudete mít problém s vlastnictvím domu napůl.
Ahoj všem,
potřebuji radu.
Přítel koupit stavební pozemek, který je psaný jen na něho.
Chceme stavět rodinný dům, a já se ptám, zda můžu na rodinném domě vlastnit podíl i já?
Celé je to financováno hypotékou(i koupě pozemku) kterou máme na sebe napsanou oba. posuzováni jsme byli společně.