Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To musíš vědět ty kolik potřebujete ted ve 2 na jídlo, drogerii… U nás to taky tak vychází 500 na 1 psa ![]()
Ne, nam by to nestacilo v zadnem pripade. 10 tis na jidlo, drogerii, plenky, lekarnu, vybevani pro dite…
@Anonymní píše:
Právě že potřebujeme to podkroví dát co nejrychleji do kupy, protože nyní nemáme ložnici ani dětský pokoj a spíme ve větším obýváku.
Tak bych rekonstrukci omezila na nutné. Udělat jen jako jednu velkou místnost na spaní. A nechat co nejvíc na účtě.
Je to napnuté, ale dá se to zvládnout. Je otázka, na jaký životní styl jste zvyklí. Pak, zda ti nevadí bazarové oblečení pro miminko. Budeš látkovat nebo používat jednorázové pleny? A co postýlka, kočárek, atd. pro mimco, z ceho se to zaplatí? To podkroví se nedá přesunout na později?
Budete chtít dát miminku nepovinná očkování?
No, my měli období, kdy jsme měli podobne, možná min a zvládli jsme to. A take dva dospělí, miminko a pes.
Psa bych tedy taky rozhodně pryč nedala! ![]()
@Cuddy píše:
Ne, nam by to nestacilo v zadnem pripade. 10 tis na jidlo, drogerii, plenky, lekarnu, vybevani pro dite…
Tak nám by to vyšlo. Jídlo se nám teď povedlo stáhnout na 2-2.5tis na hlavu. To je u nich to je u nich 4-5tis. 4.5tis na ostatní by jim stačit mělo. Prostě budou muset přemýšlet co koupit a co ne. Jestli pojedou autem nebo půjdou pěšky…
@Netopirek mozna, dokud to bude male kojene miminko. Ale nas tedy dost stoji jiz jen ty prikrmy, kdyz chci davat ovoce, zeleninu, jine maso nez kureci, tak se to dite jiz v rozpoctu znacne pozna. Do toho zvlast v zimnich mesicich nechavame dost penez v lekarne, to jsou porad nejake kapky, sirupy na kasel,… Takto, na potrat bych kvuli tomu samozrejme nesla, ale zase se nebudu tvarit, ze to bude super truper uzivani si materstvi.
@Netopirek píše:
Tak nám by to vyšlo. Jídlo se nám teď povedlo stáhnout na 2-2.5tis na hlavu. To je u nich to je u nich 4-5tis. 4.5tis na ostatní by jim stačit mělo. Prostě budou muset přemýšlet co koupit a co ne. Jestli pojedou autem nebo půjdou pěšky…
Já jsem spořivý typ, takže už teď spíš nakupují v akcích a nekupuji blbosti. Bohužel manžel jde po obchodě a mimo jídla koupí i plno sladkosti a dobrot, co vůbec nepotřebujeme.
Pracuji jako účetní, takže doufám, že by se mohla najít nějaký přivýdělek z domu aspoň na pár tisíc měsíčně.
Tím, že budeš doma pořád vařit a péct a nakupovat ve slevách, taky dost ušetříte.
Tak snad víš kolik máte náklady na jídlo, drogerii. Ceny plen si můžeš prohlédnout, případně um.
Hele da se to, kdyz budes kojit a koupis látkové pleny, tak minimalne prvni pul roku te dite nebude stat nic. Kdyz budes kupovat jednorazove pampersky a dite na UM, tak budete asi o suchym chlebu ![]()
@Anonymní píše:
Sporům stylem, že na spořicí účet přesunu prostě to co mi zbyde. Nevím, kolik je to %, ale momentálně myslím, že stíhám šetřit slušně.
Lepsi je to naopak. Kdyz to odeslete na zacatku, tak to pak tolik nesvadi k tomu to utratit. Jinak nam, na to co pisete, zustava jednou tolik a neni to uplne sranda obcas. Jelikoz jsou porad nejake vydaje do baraku, do auta, do deti, dregerie, lekarna atd. nezda se to, ale obcas tech vydaju je dost. Pes na veterine taky.
@Cuddy tak u nás se příkrmy projevili max 500kč měsíčně. Za lékárnu dáváme max 500kč měsíčně. A to spíš přeháním. A to mám děti 3.
Jasně, že může mít dítě speciální dietu, exémy..
Takže spešl UM, mýdla, krémy… Ale tomu se budou muset přizpůsobit. Třeba zrušením jednoho auta, důchodového spoření, rozložením hypotéky…
Ale ani dítě plně na UM, mě nestalo víc jak 3tis měsíčně.
Příspěvek upraven 14.10.20 v 09:38
Asi to zkusím a uvidíme.