Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Nimie nesmrdi, ono zaprve celkove moc nesmrdi, pokud to neni pokadeny, ale to sem premachla hned v ruce, kdyz to byl nejaky hardcore. A zbytek hazim do kyble s vikem a v tom je voda s tim gelem na prani, pak to jenom vyklopim do pračky.
@Netopirek píše:
A co je to kvalitní hovězí? Ono je i nekvalitní? Moje děti jedí je kuřecí a krůtí.
To je nekvalitní maso?
A ryby se dají taky lovit. Ale to je pro tebe asi dřina co?
Tak hovezi je porad hovezi. Ale rozdil je zvykat tvrdou klizku co nejde ani uvarit a nebo kvalitnejsi kus na dobrou omacku. V tom to asi myslela. A i kvalitni BIO hovezi od farmare se da koupit za cenu krutich prs.
@Anonymní píše:
Neříkám, ze je to ma pohodu, ale ze se to zvládnout dájo jsem na rodicaku, tak mam cas se hrabat na zahrade v zahonkach a s malym pomocnikem:) ja jen pokracuju tak jak to bylo u nas, kdyz jsme byly male. Kazdy ma svoji hranice co zvladne a co ne a kazdy ma jiny nazor a priority
A u toho se zvládáš učit se dvěma dětma doma a budeš to tak zvládat dalších x let?
nicméně hrabat se v záhoncích je jedna věc, vlastnit pole věc druhá ![]()
@Nimie píše:
Já si to právě moc neumím představit vzhledem k tomu jak to smrdí už na začátku. A když to porovnám třeba s látkovýma vložkama, tak mi to příjde ultra nechutný. I u těch jsou 2 - 3 dny naprosté maximum a když mi to fakt nevyjde a nechám je do toho třetího dne, tak pak je to na dvojnásobné praní, protože se musí minimálně předeprat, odmočit (ve vodě neskladuju, strašně mi to smrdí a ještě se tam víc množí bakterie) a kolikrát ani to nepomůže a chce to dvojitý prací cyklus. Když si představím jaký smrad zůstává i jenom po moči, tak si 2× týdně fakt neumím představit.
Posledního synka jsem nelatkovala, ale první dva jo a prala jsem třikrát týdně, někdy jen 2×, když už toho bylo míň, tak si pamatuju že obvykle v pondělí a ve čtvrtek večer. Jeden kýbl s víkem. Nasucho. Používala jsem separacky flisove. Problém to absolutně nebyl.
@Netopirek píše:
A co je to kvalitní hovězí? Ono je i nekvalitní? Moje děti jedí je kuřecí a krůtí.
To je nekvalitní maso?
A ryby se dají taky lovit. Ale to je pro tebe asi dřina co?
Tak třeba hotové mleté je mimo řeznictví docela velký problém najít aspoň trochu kvalitní. Většinou je to nechutně mastné a člověk má štěstí když i po 4 hodinách na plotně nekřupe. Řeznictví v okolí nemáme, nejbližší rozumné je dostupné autem a docela daleko, takže na to kašlu a dělám si ho sama. Ovšem to pak to mleté nestojí 30 korun no…
Co se týče lovu ryb… to je stejné jako s tím polem - kolik asi tak lidí vlastní rybník nebo má v okolí nějaké rozumné místo kde jsou použitelné ryby a není tam zakázaný rybolov? A zkoušela jsi to někdy jakože fakt nachytat ryby pro rodinu třeba na večeři? Já udici mám, pro zábavu občas dobrý, ale že by mi přišlo fajn po práci trčet někde klidně 5 - 6 hodin, mrznout, ještě když musím vzít auto (už vidím jak autobusem potáhnu vybavení a těžkej smradlavej kyblík plnej ryb
).
@Nimie píše:
Tak třeba hotové mleté je mimo řeznictví docela velký problém najít aspoň trochu kvalitní. Většinou je to nechutně mastné a člověk má štěstí když i po 4 hodinách na plotně nekřupe. Řeznictví v okolí nemáme, nejbližší rozumné je dostupné autem a docela daleko, takže na to kašlu a dělám si ho sama. Ovšem to pak to mleté nestojí 30 korun no…Co se týče lovu ryb… to je stejné jako s tím polem - kolik asi tak lidí vlastní rybník nebo má v okolí nějaké rozumné místo kde jsou použitelné ryby a není tam zakázaný rybolov? A zkoušela jsi to někdy jakože fakt nachytat ryby pro rodinu třeba na večeři? Já udici mám, pro zábavu občas dobrý, ale že by mi přišlo fajn po práci trčet někde klidně 5 - 6 hodin, mrznout, ještě když musím vzít auto (už vidím jak autobusem potáhnu vybavení a těžkej smradlavej kyblík plnej ryb).
Ono nekde stoji mlete hovezi 30 korun? To nestojí ani vepřové na jednu porci ![]()
@Netopirek píše:
I dospělý, kdyby chtěl. Ale to zmlsaná huba jako ty nepochopí
Jakože za nějakých 70 korun uděláš 3 jídla? To ti neudělají ani v dotované jídelně, natož doma…
Máme ve špajzu desítky kg rýže, brambor a těstovin + konzervy - stálé zásoby. Takže dokupuju vesměs jen maso, pečivo, zeleninu, ovoce, jogurty, sýry, šunky (svačina, případně na koláče) a pak sem tam co dojde - koření, mouka apod. co jde kupuju v akci, mám hlídače na téměř všechno co jíme a těch 500 na hlavu na týden vychází maximálně tak když se doma jen snídá a večeří, rozhodně ne s obědama. A to v tom nejsou zahrnuté ty dlouhodobé zásoby.
@Kriss Tina píše:
Ono nekde stoji mlete hovezi 30 korun? To nestojí ani vepřové na jednu porci
Záleží kolik ho tam mají, to nejlevnější občas bývá v akci asi 100 Kč/kg a v těch vaničkách bývají nejmenší už kolem 300g.
@Kriss Tina píše:
@Nimie nesmrdi, ono zaprve celkove moc nesmrdi, pokud to neni pokadeny, ale to sem premachla hned v ruce, kdyz to byl nejaky hardcore. A zbytek hazim do kyble s vikem a v tom je voda s tim gelem na prani, pak to jenom vyklopim do pračky.
Zajímavý, dík za info ![]()
@Nimie u nas teda ani 300g vanicka nestojí 30 kc
vetsinou prodávají po 400-500g a to je tak 60-70kc a za mix nebo veprove, hovezi je jeste drazsi
obcas teda je akce, treba ted sem brala v lidlu kilo hoveziho za 130kc a to uz mi přišlo hodne levne ![]()
@Kriss Tina Kupují mleté vepřové to kupují za 50kc, hovězí mleté mi nejede, když už tak půl na půl to je pak kolem těch jak píšeš 60az 70kc
@Annabela11 píše:
@Nimie Já si kupují kapry i pstruhy ze sadek. Lahoda.
Pstrhuja ještě budit, ale kapra? To je vyloženě ten typ ryby který bych chtěla cpát dětem no ![]()