Rodinný rozpočet - co myslíte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.10.20 13:36

Nam po odečtení vseho pravidelneho zbyva cca 8000 a to jsme 2 dospely, 2školáci a roční dítě. Pocitam každou korunu, ale hlady jsme jeste neumirame:) tak asi tak. Kdyz se chce tak to jde.

• Citovat
  • Upravit
31921
14.10.20 13:39
@Anonymní píše:
Ja tedy právě nikoho v okolí nemám, kdo by kvůli tomu krachoval. Navíc ani jeden z nás dvou na jaře nepracoval nebo neměl HO.

Nejde o krachoval, ale když ti najednou vypadne nebo se rapidně sníží hlavní příjem, tak je to problém když je žena na RD.

@Anonymní píše:
Vím, že to určitě taková pohoda nebude, ale jako bezdomovci snad taky neskoncime. Naštěstí máme oba rodiče, kteri by nás, kdyby bylo úplně nejhůř, podrzeli. Teď s tím nic nenadelame a upřímně, kdybych otěhotněla za půl roku, tak situace asi zas tak lepší nebude. Teď už ale asi raději opouštím diskuzi a nejspíš i na nějakou domu eMimino, protože z tohohle chytam akorát deprese a už mě od těch nervů bolí břicho :D

Proč ne proboha? :nevim: vždyť jsi sama psala že teď máš příjem skoro 20 tis. Máš před sebou celé těhotenství, už teď víš jak na tom budete finančně. I kdybys dávala těch 10 - 11 stranou blbého půl roku, tak máte aspoň nějaký finanční polštář.

Deprese z toho fakt chytat není potřeba, fakt nejste v až tak krizové situaci a tím spíš nejste v situaci že byste s tím nemohli nic udělat. Ale upřímně moc nerozumím přístupu „čekám dítě, vím že budeme mít málo, ale radši nebudu nic dělat a budu se uklidňovat tím že plno lidí je na tom stejně“. Tomu fakt nerozumím. To že lidi kolem vás problém nemají je sice super a moc jim to přeju, ale to je tak všechno co se na to dá říct. Doteď byla situace značně usnadněna kompenzacema a tím že lidi měli rezervy. Brzo dojde obojí. A i v takové situaci lidi běžně přichází o příjem a řeší tisíc a jedna problémů. Skoro každá čerstvá mamina v mém okolí z rodin kde neměli dostatečně velký polštář kvůli celému tomu bordelu šla extra do práce, protože by jim to jinak prostě nevyšlo. Ale samozřejmě je to vaše věc. Ptala ses, tady máš odpověď :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.10.20 13:40

@TopSecret Pasta toaleťák sprcháč atd se dají koupit opravdu levně to nejsou drahé položky :nevim: Práci prášek atd sem vůbec nepočítám dá se koupit 5l za 150kcClovek musí jen koukat na ceny ale zvládnout se to prostě dá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Nimie píše:
Proč ne proboha? :nevim: vždyť jsi sama psala že teď máš příjem skoro 20 tis. Máš před sebou celé těhotenství, už teď víš jak na tom budete finančně. I kdybys dávala těch 10 - 11 stranou blbého půl roku, tak máte aspoň nějaký finanční polštář.Deprese z toho fakt chytat není potřeba, fakt nejste v až tak krizové situaci a tím spíš nejste v situaci že byste s tím nemohli nic udělat. Ale upřímně moc nerozumím přístupu „čekám dítě, vím že budeme mít málo, ale radši nebudu nic dělat a budu se uklidňovat tím že plno lidí je na tom stejně“. Tomu fakt nerozumím. To že lidi kolem vás problém nemají je sice super a moc jim to přeju, ale to je tak všechno co se na to dá říct. Doteď byla situace značně usnadněna kompenzacema a tím že lidi měli rezervy. Brzo dojde obojí. A i v takové situaci lidi běžně přichází o příjem a řeší tisíc a jedna problémů. Skoro každá čerstvá mamina v mém okolí z rodin kde neměli dostatečně velký polštář kvůli celému tomu bordelu šla extra do práce, protože by jim to jinak prostě nevyšlo. Ale samozřejmě je to vaše věc. Ptala ses, tady máš odpověď :kytka:

Odkládat peníze samozřejmě budu a šetřit. Ale myslím tím, že to těhotenství už asi nevezmu zpátky.
Bohužel já pracovat víc nemůžu, protože nejsem placená od hodiny a přesčasy mi nikdo neproplati.

• Citovat
  • Upravit
32920
@Netopirek píše:
Tohle pocit spokejosti ovlivňuje hodně.
S nejstarší jsem měla kolem sebe maminky co chodili na plavání, do solných jeskyní apod. A já na nic z toho neměla. Měla jsem pocit, že dceru hrozně ochuzuji a jaký je chudák.
U druhé a třetí jsem na to všechno už měla, ale stejně nechodila. Ale tentokrát mi to nevadilo. Maminky kolem mě taky nechodili. Všechny jsme raději obráželi hřiště a parky v okolí. A i když jsem vlastně na všech mateřských dělala to samé. Tak prostě okolí na spokojenost mělo dost velký vliv.
A možná i můj věk :think:

To je taky pravda. Já jsem na plavání nechodila ani s jedním, kroužky mají až od ZŠ. Do mateřského centra, do herny jsme občas šli. Ale většinou jsme byli venku, na hřištích, větších, menších, občas návštěva, výlet..na bazén o víkendu jako rodina. Nejsem typ co musí denně chodit s dítětem po aktivitách. Fakt to není nutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
14.10.20 13:41
@Netopirek píše:
@Cuddy hypotéka je lepší. U té se ti časem nezvyšují náklady, jednou je zaplacená a máš jistotu jasného výsledku.
U dítěte nic z toho není :mrgreen:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
14.10.20 13:42
@Anonymní píše:
Nam po odečtení vseho pravidelneho zbyva cca 8000 a to jsme 2 dospely, 2školáci a roční dítě. Pocitam každou korunu, ale hlady jsme jeste neumirame:) tak asi tak. Kdyz se chce tak to jde.

Tyjo, tak to klobouček 8o nás je taky 5 a 5-8 tisíc jsou naše týdenní výdaje na domácnost :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
14.10.20 13:42

@terien No jasný telecí svíčkovou dítě mít nemusí atd.Musi se uskromnit.To už mu člověk dopřává ale nutnost to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
14.10.20 13:44
@Anonymní píše:
Odkládat peníze samozřejmě budu a šetřit. Ale myslím tím, že to těhotenství už asi nevezmu zpátky.
Bohužel já pracovat víc nemůžu, protože nejsem placená od hodiny a přesčasy mi nikdo neproplati.

Nee, tak to určitě nebylo myšleno :kytka: jen prostě ta situace je relativně řešitelná, abyste se mohli cítit bezpečněji a tím že jsi na začátku a neřešíě to 2 měsíce před porodem, tak máš relativně dost času na to se připravit. I kdyby jen tím že si účelově snížíte použitelný příjem na to co byste měli potom. Projděte si ještě jednou všechny závazky, náklady, snažte se hodně odkládat a budete v pohodě :kytka: a na miminko se těš, nedeptej se, v klidu a s rozmyslem :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31921
14.10.20 13:46
@Annabela11 píše:
@TopSecret Pasta toaleťák sprcháč atd se dají koupit opravdu levně to nejsou drahé položky :nevim: Práci prášek atd sem vůbec nepočítám dá se koupit 5l za 150kcClovek musí jen koukat na ceny ale zvládnout se to prostě dá.

Jenže to není jen o jednotkové ceně přeci. Je rozdíl když ti stačí 1 rulička na týden nebo jí spotřebuješ za den. Prací prášky taky zásadně kupuju ve velkých akcích 1 - max 2× ročně. Jenže se to taky projeví když jedou 2 pračky týdně nebo když jedou 2 denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
14.10.20 13:47

Zakladatelko fakt se nestresuj, nestoji to za to. Zvládnete to, ale RP si nezkracuj to je hovadina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.20 13:48
@Anonymní píše:
Nam po odečtení vseho pravidelneho zbyva cca 8000 a to jsme 2 dospely, 2školáci a roční dítě. Pocitam každou korunu, ale hlady jsme jeste neumirame:) tak asi tak. Kdyz se chce tak to jde.

Můžu se zeptat co třeba kupuješ běžně za potraviny? Vždyť to nejsou ani 2000 na osobu na jídlo. Kde je drogerie, pleny, zábava… 8o :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13993
14.10.20 13:51
@neila píše:
Tyjo, tak to klobouček 8o nás je taky 5 a 5-8 tisíc jsou naše týdenní výdaje na domácnost :oops:

8o tak kolikrát není ani příjem domacnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13993
14.10.20 13:53
@Anonymní píše:

Maji školáci obědy ve škole a partner v práci??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
695
14.10.20 13:55

10 tis. na měsíc je vám málo pro 2 a půl člověka? Nechápu. Vyžít se v tom dá v pohodě. Jasně, pokud nepřijdou nečekaný výdaje. Tak přece nepůjdeš na potrat jen proto, že ti tu napíšou, že z toho jiný maminy nevyžijou :zed: To bych radši přestala utrácet za blbosti typu tuna kosmetiky, hadry apod. Dítě může mít v poho výbavičku z druhé ruky, bude mu to stejně jedno a většinou jsou ty věci po jednom miminku jako nový. Víc než na prachy bych se soustředila na to být v klidu, žádný stres, abys pak mohla kojit. Utrácet za jednorázové pleny ani nemusíš. Pokud si na to troufáš, je zdravější a ekonomičtější látkovat. Bazarový plinky se taky dají sehnat za dobrý peníz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí